Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka gry Wot - Poradniki itp.

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety kolega ma rację, jak przez tak długi czas można nie zauważyć, że jest się mięsem armatnim, free dmg? Tacy ludzie mają po 30k bitew, a wn8 jak bot afk. Przez takich graczy boty zapewne nie są banowane, bo ciężko jest rozróżnić bota od takiego gracza. 

Czyli jak ty.

Da się takie coś wyciągnąć, sam do chyba 15k bitew byłem żółty.

Wystarczy uczyć się na własnych błędach.

Jesteś żałosny, wiesz? 15 latek przed mutacją, uważający się za boga gry i mpcforum.

W WoT wystarczy nie wyjeżdżać na pałę na początku bitwy, nie zbierać dmg i wykorzystywać każdą okazję do jego zadania. To jest klucz do dobrej gry na randomie i wysokiego wn8 (Dla Twojej informacji jak tylko siadam do WoT, co zdarza się rzadko, to WN mam min. 2 krotnie wyższy od Twojej średniej, więc nie pajacuj, bo tak samo śmieszny jesteś jak kyra).

15 latek ? nie, zresztą spytaj się kyry.

Piszesz coś o free damage do człowieka, gdzie grasz na tym samym poziomie, więc o nim możesz mówić, ze free dmg, ale sam tego już nie przyjmiesz ?

2x większy ? XDDDD

Człowieku, nie ośmieszaj się, widziałem jak grasz, zrób mi ss jak masz te 4k wn8 powiedzmy po 10bitwach.

Dalej się zasłaniaj, że ojciec gra na koncie.

Aż tak się boisz swojego kolorku, że musisz nowe konta robić, żeby na forum pokazać, że jesteś fioletem ?

Więc skończ już z tymi twoimi wywodami, jaki to ty jesteś obeznany w wocie.

Topic:

Graj ostrożnie, nie raszuj sam, jedź za kimś kto Ci pomoże. 

Żałosne, żałosne, żałosne, ale czego można się spodziewać po takim człowieku. Jakoś mam pecha do rocznika 2000 :/ A pamiętam jak 2 lata temu pisałeś, że masz 17 lat xD

Nie gram w WoT zbyt często, ostatni raz grałem na IEM'ie, wcześniej, w domu sam nie pamiętam. W tym roku grałem łącznie nie wiem czy z 40 bitew. Za każdym razem moje WN8 na poziomie minimum 3k, a często i więcej. Codziennie zdobywałem masterkę na czołgu na którym jej wcześniej nie miałem, bo zmieniłem styl gry na znacznie bardziej ostrożny. Ale po co mam Ci to tłumaczyć skoro jesteś tak samo (...) jak kyra? Jesteście siebie warci, tak samo żałośnie się zachowujecie.

Skończmy tą żałosną dyskusję, bo ja wiem, że gram dobrze, a to że Was logika i myślenie nie obowiązuje, to nie mój problem.

Top:

@JugensiK

Tak jsk mówie na V i VI "spłacam" swoje hp, gorzej z VII (Chociaż na Come'cie idzie nieźle), oraz VIII którymi zagrałem najmniej bitew (Mam tylko IS-3), dopiero się ich uczę.

Powyższe rady na peeno wykorzystam.

@Juri

Bezsensownie wywołujecie burze z @JugensiK ;)

IS-3 takie minimum to 2k, to jest tylko 5 pestek. Ten czołg ma dobrą penetrację, jak na ruskie działo przyzwoitą celność i celność w ruchu. Na 8t on kosi, bo prawie każdy parametr ma na dobrym/bardzo dobrym poziomie, a wiele 6-7t nie może go przebić.

IS-3 jest dobrym czołgiem do nauki.

Wysłać Ci zdjęcie legitymacji ? 

3k chyba k***a na t2 jak na tym koncie co masz pod profilem.

Może dalej powiesz, że ojciec Ci staty zaniża ?

Dalej będziesz mówił, że nie zrobisz swojego konta bo ojciec Ci lapka zabiera ?

Tłumacz się dalej.

Topic:

Graj medami, najszybciej się nauczysz. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

@Juri

Dzięki za rade, powoli raczkuje na IS3, chociaż ze stockowym działem.

@JugensiK

Dziękuje Tobie również.

Polecacie może jakiegoś meda/TD,ka VIII tieru? Również do nauki.

Myślę nad Ferdkiem ponieważ mam JPanther, oraz Centka z uwagi na ponad 50k pd na Come'cie i dlatego że Brytyjskimi MT dobrze mi idzie.

Jakie są wasze typy?

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Niestety kolega ma rację, jak przez tak długi czas można nie zauważyć, że jest się mięsem armatnim, free dmg? Tacy ludzie mają po 30k bitew, a wn8 jak bot afk. Przez takich graczy boty zapewne nie są banowane, bo ciężko jest rozróżnić bota od takiego gracza. 

Czyli jak ty.

Jesteś żałosny, wiesz? 15 latek przed mutacją, uważający się za boga gry i mpcforum.

W WoT wystarczy nie wyjeżdżać na pałę na początku bitwy, nie zbierać dmg i wykorzystywać każdą okazję do jego zadania. To jest klucz do dobrej gry na randomie i wysokiego wn8 (Dla Twojej informacji jak tylko siadam do WoT, co zdarza się rzadko, to WN mam min. 2 krotnie wyższy od Twojej średniej, więc nie pajacuj, bo tak samo śmieszny jesteś jak kyra).

Piszesz coś o free damage do człowieka, gdzie grasz na tym samym poziomie, więc o nim możesz mówić, ze free dmg, ale sam tego już nie przyjmiesz ?

2x większy ? XDDDD

Człowieku, nie ośmieszaj się, widziałem jak grasz, zrób mi ss jak masz te 4k wn8 powiedzmy po 10bitwach.

Aż tak się boisz swojego kolorku, że musisz nowe konta robić, żeby na forum pokazać, że jesteś fioletem ?

Topic:

Żałosne, żałosne, żałosne, ale czego można się spodziewać po takim człowieku. Jakoś mam pecha do rocznika 2000 :/ A pamiętam jak 2 lata temu pisałeś, że masz 17 lat xD

Nie gram w WoT zbyt często, ostatni raz grałem na IEM'ie, wcześniej, w domu sam nie pamiętam. W tym roku grałem łącznie nie wiem czy z 40 bitew. Za każdym razem moje WN8 na poziomie minimum 3k, a często i więcej. Codziennie zdobywałem masterkę na czołgu na którym jej wcześniej nie miałem, bo zmieniłem styl gry na znacznie bardziej ostrożny. Ale po co mam Ci to tłumaczyć skoro jesteś tak samo (...) jak kyra? Jesteście siebie warci, tak samo żałośnie się zachowujecie.

Skończmy tą żałosną dyskusję, bo ja wiem, że gram dobrze, a to że Was logika i myślenie nie obowiązuje, to nie mój problem.

Top:

@JugensiK

Tak jsk mówie na V i VI "spłacam" swoje hp, gorzej z VII (Chociaż na Come'cie idzie nieźle), oraz VIII którymi zagrałem najmniej bitew (Mam tylko IS-3), dopiero się ich uczę.

@Juri

IS-3 takie minimum to 2k, to jest tylko 5 pestek. Ten czołg ma dobrą penetrację, jak na ruskie działo przyzwoitą celność i celność w ruchu. Na 8t on kosi, bo prawie każdy parametr ma na dobrym/bardzo dobrym poziomie, a wiele 6-7t nie może go przebić.

Tłumacz się dalej.

Topic:

Możesz skończyć się ośmieszać i ciągnąć ten temat? Chciałem go w ostatnim poście definitywnie zakończyć, ale nie, Jugensik dalej musi ciągnąć. Jeszcze 1 post nie na temat i skończysz z blokiem na posty.

3-4k ze średnim tierem 9.0, wysyłałem zazwyczaj screeny kyrze, niestety usunąłem, bo limit na screenshu. Na tym koncie gra tylko mój ojciec, bo ja obecnie głównie czytam o WoT, mało co gram, więc argument tragiczny.

Mam swojego kompa, na którym mam stabilne ponad 60 fps na maksymalnych ustawieniach, mimo to nie mam czasu i ochoty na grę.

Nie będę się dalej tłumaczyć, bo robisz gównoburze o cyferki, których sam nie masz na jakimś najwyższym w świecie poziomie. Jeśli tak bardzo Ci zależy, mogę specjalnie dla Ciebie rozegrać 10 bitew dowolnymi czołgami 8, 9 i 10 tieru i dać screen ze statystyk sesji. Zadowoli Cię to? Nie, bo robiłem to niejednokrotnie, a Wy dalej swoje.

Skończ już ten temat. Jeśli masz jakieś wątpliwości, napisz do mnie na pw. 

Co do tego, że medami szybciej nauczy się grać, to nie zgodzę się - medy są bardziej wymagające od HT'ków, które zazwyczaj mają inną rolę w bitwie. MT wybacza mniej błędów od takiego kv-1 czy is-3, jednak warto grać więcej niż 1 typem czołgów.

Inaczej będziesz grał 13 90, inaczej Obiektem 140, a inaczej KV-4.

@Juri Dzięki za rade, powoli raczkuje na IS3, chociaż ze stockowym działem. @JugensiK Dziękuje Tobie również. Polecacie może jakiegoś meda/TD,ka VIII tieru? Również do nauki. Myślę nad Ferdkiem ponieważ mam JPanther, oraz Centka z uwagi na ponad 50k pd na Come'cie i dlatego że Brytyjskimi MT dobrze mi idzie. Jakie są wasze typy?

Jeśli zaczynasz jakąś linię warto patrzyć pod kątem Xt, czy przyda się na CW, czy jest przyjemny w grze. Centurion jest dość specyficznym MT, trzeba nim grać na dystans, nie jest demonem mobilności, ale mi grało się nim naprawdę dobrze. Sam mam Xt z tej linii, na CW może słaby, jednakże na randomach spisuje się całkiem ok.

Co do TD, wybór masz spory i mówię, patrz pod kątem Xt, nie 8t, bo tylko tego brytyjskiego medo-td'ka można wziąć na jakieś turnieje itd., jednak kwestia rozstawiającego, dowódcy. Możesz robić linię do E3, bo ten czołg według większości graczy jest najlepszym TD. Co do medów, najbardziej "medowatymi medami" są ruskie. 

Opublikowano

Czyli jak ty.

2x większy ? XDDDD

Topic:

Top:

@JugensiK

@Juri

Tłumacz się dalej.

Topic:

Możesz skończyć się ośmieszać i ciągnąć ten temat? Chciałem go w ostatnim poście definitywnie zakończyć, ale nie, Jugensik dalej musi ciągnąć. Jeszcze 1 post nie na temat i skończysz z blokiem na posty.

3-4k ze średnim tierem 9.0, wysyłałem zazwyczaj screeny kyrze, niestety usunąłem, bo limit na screenshu. Na tym koncie gra tylko mój ojciec, bo ja obecnie głównie czytam o WoT, mało co gram, więc argument tragiczny.

Mam swojego kompa, na którym mam stabilne ponad 60 fps na maksymalnych ustawieniach, mimo to nie mam czasu i ochoty na grę.

Nie będę się dalej tłumaczyć, bo robisz gównoburze o cyferki, których sam nie masz na jakimś najwyższym w świecie poziomie. Jeśli tak bardzo Ci zależy, mogę specjalnie dla Ciebie rozegrać 10 bitew dowolnymi czołgami 8, 9 i 10 tieru i dać screen ze statystyk sesji. Zadowoli Cię to? Nie, bo robiłem to niejednokrotnie, a Wy dalej swoje.

Skończ już ten temat. Jeśli masz jakieś wątpliwości, napisz do mnie na pw. 

Co do tego, że medami szybciej nauczy się grać, to nie zgodzę się - medy są bardziej wymagające od HT'ków, które zazwyczaj mają inną rolę w bitwie. MT wybacza mniej błędów od takiego kv-1 czy is-3, jednak warto grać więcej niż 1 typem czołgów.

Inaczej będziesz grał 13 90, inaczej Obiektem 140, a inaczej KV-4.

@Juri Dzięki za rade, powoli raczkuje na IS3, chociaż ze stockowym działem. @JugensiK Dziękuje Tobie również. Polecacie może jakiegoś meda/TD,ka VIII tieru? Również do nauki. Myślę nad Ferdkiem ponieważ mam JPanther, oraz Centka z uwagi na ponad 50k pd na Come'cie i dlatego że Brytyjskimi MT dobrze mi idzie. Jakie są wasze typy?

Jeśli zaczynasz jakąś linię warto patrzyć pod kątem Xt, czy przyda się na CW, czy jest przyjemny w grze. Centurion jest dość specyficznym MT, trzeba nim grać na dystans, nie jest demonem mobilności, ale mi grało się nim naprawdę dobrze. Sam mam Xt z tej linii, na CW może słaby, jednakże na randomach spisuje się całkiem ok.

Co do TD, wybór masz spory i mówię, patrz pod kątem Xt, nie 8t, bo tylko tego brytyjskiego medo-td'ka można wziąć na jakieś turnieje itd., jednak kwestia rozstawiającego, dowódcy. Możesz robić linię do E3, bo ten czołg według większości graczy jest najlepszym TD. Co do medów, najbardziej "medowatymi medami" są ruskie. 

Czekam na ss/

Td są słabe, nie oszukujmy się.

Najlepszy td 8 tieru to rhm i charioter, czy jak to się tam pisze.

Med 8t ? Ob 416 najlepszy, ze względu na działo z 10t, na goldzie masz 330 peny, przebijasz wszystkie X. Camo na poziomie rhm, chyba 2 bądź 3 camo w rankingu od 5t. Jest mobilny, lecz słaby pancerz. Czołg typowy do 2 linii lub 3 na X. Czołg snajper.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Medami nie ma co grać nawet jak nie dobił do jednego X tieru na heavy.

Wbrew pozorom ta glupia linia do isa7 bardzo uczy grać, wybacza błędy, a medy błędów nie wybaczają, chyba że ruskie, ale rzadko.

Tdki to s**t, nauczysz się kampić na k0 a jak przyjdzie co do czego to nie bedziesz znał map, nie bedziesz wiedział jak przebijac czołgi medami niskiego tieru(zazwyczaj do 9tieru maja słaba pene np. t44).

Zrób sobie na początek linie do E5, is7/is4 ew. E100, bo pchanie się w medy gdzie już trzeba być troche zaznajomionym z grą jest bezsensowne w twoim przypadku.

zeby ci lepiej doradzić dobrze by było jakbyś podał swój nick.

I pamiętaj żeby nie popaść w polaczkopłacz pt. "gold nub, premium fucker" itd. bo z takim nastawieniem to nigdy w to dobry nie bedziesz.

Juri ja też poprosze SS'a jak robisz 4k recentu na X tierze, Dyaebl swojego czasu miał z tym problem.

Opublikowano

@Cheatek

No ale kiedyś trzeba się nauczyć gry TD/MT wyższych tierów. Dzięki za rade.

Nick: TMDarkAngelTM

Staty z ost miesiąca i dnia/tygodnia słabe ze względu na to iż nie grałem. Styczeń/Luty to zielone kolorki :))

@Juri

Dziękuje Tobie również. ;)

Drugą ciężką VIII robię na T29, naprawde fajnie się nim gra.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

@Cheatek

No ale kiedyś trzeba się nauczyć gry TD/MT wyższych tierów. Dzięki za rade.

Nick: TMDarkAngelTM

Staty z ost miesiąca i dnia/tygodnia słabe ze względu na to iż nie grałem. Styczeń/Luty to zielone kolorki :))

@Juri

Dziękuje Tobie również. ;)

Drugą ciężką VIII robię na T29, naprawde fajnie się nim gra.

Taki przeciętny gracz.

Oglądaj streamy, ucz się na błędach i tyle :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...