Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nauka gry Wot - Poradniki itp.

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Piszę do Was z prośbą o polecenie poradników (wideo/czytanych) z których mógłbym się nauczyć gry na tierach VII-VIII i kontowania, po długiej i nadal kontynuowanej grze na VI tierach nauczyłem się je ogarniać (VI).c:

Gorzej z VII/VIII, chociaż na "siódemkach" powoli raczkuje.

VIII to juz czarna magia.

Przydałaby sie też jakaś strona/aplikacja z kolorystycznie ukazanym pancerzem.

Pomoc nagrodzę lajkami.

Pozdrawiam

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Polecam na YT oglądać kanały Faja oraz Hallack, może i się śmiejecie z typów że są nieudolni, bądź coś w tym stylu, ale oni tylko komentują, zaś cała rozgrywkę toczy normalny gracz polecam owych yt bo można wiele się nauczyć oglądając filmiki i wyciągać wnioski jakie czołgi mają słabe miejsca a mocne.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

@xDefqonOnex

Dzięki za rade, na pewno skorzystam.

Polecacie może jeszcze coś z teorii? (Do czytania)

Opublikowano

Co do stronki z kolorowymi pancerzami polecam tanks.gg, bardzo fajna stronka. Mozesz sprawdzic weakspoty, staty itp.

Opublikowano

@Cheatek

Dlaczego? Na nauke nigdy nie jest za późno, po za tym przez te 3 lata aktywnie gralem 1/1.5 rok/roku.

Opublikowano

@Cheatek

Dlaczego? Na nauke nigdy nie jest za późno, po za tym przez te 3 lata aktywnie gralem 1/1.5 rok/roku.

Uważam iż jeśli się przez póltora roku nie nauczyłeś grać na własnych błędach i obserwowaniu innych to nic z tego nie bedzie, bo żeby cokolwiek ogarniać w tej grze to po chujowej bitwie trzeba sobie zadać pytanie "Co zjebałem?" i samemu odpowiedzieć.

Opublikowano

Niestety kolega ma rację, jak przez tak długi czas można nie zauważyć, że jest się mięsem armatnim, free dmg? Tacy ludzie mają po 30k bitew, a wn8 jak bot afk. Przez takich graczy boty zapewne nie są banowane, bo ciężko jest rozróżnić bota od takiego gracza. 

Opublikowano

@Juri @Cheatek

Niestety zawiodę was, ponieważ od paru miesięcy zauważyłem progres.

Po za tym bitew mam mniej niz 10k.

Opublikowano

Niestety kolega ma rację, jak przez tak długi czas można nie zauważyć, że jest się mięsem armatnim, free dmg? Tacy ludzie mają po 30k bitew, a wn8 jak bot afk. Przez takich graczy boty zapewne nie są banowane, bo ciężko jest rozróżnić bota od takiego gracza. 

Czyli jak ty.

Da się takie coś wyciągnąć, sam do chyba 15k bitew byłem żółty.

Wystarczy uczyć się na własnych błędach.

Zresztą teraz jak masz mało bitew, to przez tą zjebaną ere resetów, wszyscy myślą, że też robisz reset jak jesteś zielony, a masz mało bitew. np @Cheatek

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Czyli jak ty.

Jesteś żałosny, wiesz? 15 latek przed mutacją, uważający się za boga gry i mpcforum.

W WoT wystarczy nie wyjeżdżać na pałę na początku bitwy, nie zbierać dmg i wykorzystywać każdą okazję do jego zadania. To jest klucz do dobrej gry na randomie i wysokiego wn8 (Dla Twojej informacji jak tylko siadam do WoT, co zdarza się rzadko, to WN mam min. 2 krotnie wyższy od Twojej średniej, więc nie pajacuj, bo tak samo śmieszny jesteś jak kyra).

Opublikowano

Czyli jak ty.

Jesteś żałosny, wiesz? 15 latek przed mutacją, uważający się za boga gry i mpcforum.

W WoT wystarczy nie wyjeżdżać na pałę na początku bitwy, nie zbierać dmg i wykorzystywać każdą okazję do jego zadania. To jest klucz do dobrej gry na randomie i wysokiego wn8 (Dla Twojej informacji jak tylko siadam do WoT, co zdarza się rzadko, to WN mam min. 2 krotnie wyższy od Twojej średniej, więc nie pajacuj, bo tak samo śmieszny jesteś jak kyra).

15 latek ? nie, zresztą spytaj się kyry.

Piszesz coś o free damage do człowieka, gdzie grasz na tym samym poziomie, więc o nim możesz mówić, ze free dmg, ale sam tego już nie przyjmiesz ?

2x większy ? XDDDD

Człowieku, nie ośmieszaj się, widziałem jak grasz, zrób mi ss jak masz te 4k wn8 powiedzmy po 10bitwach.

Dalej się zasłaniaj, że ojciec gra na koncie.

Aż tak się boisz swojego kolorku, że musisz nowe konta robić, żeby na forum pokazać, że jesteś fioletem ?

Więc skończ już z tymi twoimi wywodami, jaki to ty jesteś obeznany w wocie.

Topic:

Graj ostrożnie, nie raszuj sam, jedź za kimś kto Ci pomoże. 

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

@JugensiK

Tak jsk mówie na V i VI "spłacam" swoje hp, gorzej z VII (Chociaż na Come'cie idzie nieźle), oraz VIII którymi zagrałem najmniej bitew (Mam tylko IS-3), dopiero się ich uczę.

Powyższe rady na peeno wykorzystam.

@Juri

Bezsensownie wywołujecie burze z @JugensiK ;)

Opublikowano

Czyli jak ty.

15 latek ? nie, zresztą spytaj się kyry.

Piszesz coś o free damage do człowieka, gdzie grasz na tym samym poziomie, więc o nim możesz mówić, ze free dmg, ale sam tego już nie przyjmiesz ?

2x większy ? XDDDD

Człowieku, nie ośmieszaj się, widziałem jak grasz, zrób mi ss jak masz te 4k wn8 powiedzmy po 10bitwach.

Dalej się zasłaniaj, że ojciec gra na koncie.

Aż tak się boisz swojego kolorku, że musisz nowe konta robić, żeby na forum pokazać, że jesteś fioletem ?

Więc skończ już z tymi twoimi wywodami, jaki to ty jesteś obeznany w wocie.

Topic:

Graj ostrożnie, nie raszuj sam, jedź za kimś kto Ci pomoże. 

Żałosne, żałosne, żałosne, ale czego można się spodziewać po takim człowieku. Jakoś mam pecha do rocznika 2000 :/ A pamiętam jak 2 lata temu pisałeś, że masz 17 lat xD

Nie gram w WoT zbyt często, ostatni raz grałem na IEM'ie, wcześniej, w domu sam nie pamiętam. W tym roku grałem łącznie nie wiem czy z 40 bitew. Za każdym razem moje WN8 na poziomie minimum 3k, a często i więcej. Codziennie zdobywałem masterkę na czołgu na którym jej wcześniej nie miałem, bo zmieniłem styl gry na znacznie bardziej ostrożny. Ale po co mam Ci to tłumaczyć skoro jesteś tak samo (...) jak kyra? Jesteście siebie warci, tak samo żałośnie się zachowujecie.

Skończmy tą żałosną dyskusję, bo ja wiem, że gram dobrze, a to że Was logika i myślenie nie obowiązuje, to nie mój problem.

Top:

@JugensiK

Tak jsk mówie na V i VI "spłacam" swoje hp, gorzej z VII (Chociaż na Come'cie idzie nieźle), oraz VIII którymi zagrałem najmniej bitew (Mam tylko IS-3), dopiero się ich uczę.

Powyższe rady na peeno wykorzystam.

@Juri

Bezsensownie wywołujecie burze z @JugensiK ;)

IS-3 takie minimum to 2k, to jest tylko 5 pestek. Ten czołg ma dobrą penetrację, jak na ruskie działo przyzwoitą celność i celność w ruchu. Na 8t on kosi, bo prawie każdy parametr ma na dobrym/bardzo dobrym poziomie, a wiele 6-7t nie może go przebić.

IS-3 jest dobrym czołgiem do nauki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...