Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop i g-sync?

lukaszluka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie bo zamówiłem laptopa 980m 8gb g-sync. ( Jest w drodze do mnie ale idzie z bardzo daleka i z 4/5 dni moze do mnie dochodzic ) Zanim dojdzie do mnie laptop mam pytanie. Bo wiadomo ze g-sync obniza troszke fpsów. Ale jeśli tego g-sync wyłącze w panel sterowania nvidia to wtedy fpsy nie beda obnizane przez ta technologie??. Czy nawet jak wylacze g-sync ale jest on wbudowany w laptopie to bedize mniej fpsów??.

Opublikowano

g-sync nie zabiera fpsów tylko ogranicza je i jakby eliminuje rozmazywanie obrazu na nvidii. tzn romazywanie jakby ścinanie, zobacz na yt jak bedziesz ciekawy.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Albo doradźcie co lepiej wybrać. Laptopa z 980m 4gb czy laptopa z 980m 8gb G-sync? ( i jesli tego g-synca wylacze to juz spadkow fpsow nie bedzie tak jak przy wlaczonym g-sync przy ktorym podobno fpsy troche spadaja?? )

Opublikowano

Jeżeli ty już srasz w pory płacząc nad kilkoma FPS straty  nie mając pojęcia jak działa g-sync najlepiej nie kupuj i nie używaj sprzętu z tą technologią, będzie po problemie z czymkolwiek.

Jak kupisz to wyłącz będziesz miał gorszej jakości obraz i nie zsynchronizowany czyli taki sam jak aktualnie masz na co dzień plus te kilka fps by się nimi pochwalić że masz. 

Tak ciężko zrozumieć że eliminuje wady i poprawia obraz wyświetlając WSZYSTKIE możliwe klatki jakie generuje grafika szybciej niż konwencjonalny monitor, co za tym idzie wyświetli  tyle klatek ile jest w stanie wyświetlić matryca. 

Na konwencjonalnym sprzęcie gdzie przy setkach fps którymi jarają się dzieciaki w grach 60-80% nawet klatek nigdy nie jest wyświetlona albo nakładają się na siebie czyli się ich nie widzi albo widzi rozmazany obraz ruchu nazywany przez większość tą słynną  płynnością ruchu, zwykły efekt oszukiwania ludzkiego oka.

Niektórym ciężko zrozumieć że klasyczny monitor dobrej klasy , nawet i wyższej nie jest w stanie wyświetlić PEŁNYCH KLATEK więcej niż 70-100 obrazów w sekundzie i żadna technologia tego nie zmieni jakkolwiek jej nie nazwą. 

Dziś jest g-sync, jutro będzi BE-sync, pojutrze nowością x-sync a kiedyś  tam XXX-sync czy jakkolwiek to nazwą, a dopiero wczoraj mówiło się o tym tylko bidne V-sync. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak kupisz to wyłącz będziesz miał gorszej jakości obraz i nie zsynchronizowany czyli taki sam jak aktualnie masz na co dzień plus te kilka fps by się nimi pochwalić że masz. 

O taką odpowiedź mi chodziło. Kupię ze względu na więcej 4gb Vram oraz wyczytałem ze przy 40 fps gra chodzi jak przy 60 fps z g-syncem. Wiec teraz zadne wiedzminy 3 na ultra na tym lapku nie zabiora plynnosci. 

Ps. Wyłącza się w panel nvidii odznaczając ptaszek g-sync i tyle?? czy coś trzeba jeszcze zrobić.?

Opublikowano

Nie wiem, każdy producent sam to rozwiązuje, czytać potrafisz instrukcje obsługi laptopa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...