Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mała ilość FPS w Metinie. ~Dobry Komputer.

GoldenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc, mam do was pytanko, ponieważ ostatnio zakupiłem komputer w którym w nowszych produkcjach chodzi praktycznie wszystko na ultra, gry takie jak wiedźmin (Ultra) - 50 FPS, Skyrim Ultra 1080P Stałe 60 FPS, a teraz jest problem z metinem.. Na Integrowanej grafice posiadam okoo 30+ fps sprawdzonych frapsem a na GTX 960 posiadam lekko ponad 40+ FPS i spada do 35, jest to dobra ilość klatek ale jak dla mnie na metina niewystarczająca, przecież to metin, to ma wymagania jak toster. ;x Mam pytanie czy to jest normalne? Liczyłem na jakieś min. 60 FPS. ;>

Specyfikacja Komputera:

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 960 4GB
Procesor: Intel® Core™ i7-4720HQ (CPU: 3.6GHz ) (4X CORE)
System Operacyjny: Windows 10 Home Premium 64Bit
Ilość Pamięci Ram: 8192 MB (8GB) (1600 MhZ) (DDR3)

image.png

Opublikowano

Sterowniki poinstaluj

Odinstaluj i zainstaluj metka jeszcze raz

Formacik (Mi pomógł gdy miałem podobny problem.)

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano

W metinie nie można wyciągnąć więcej niż 60-61 FPS.

Popróbuj ze sterownikami, sprawdź w configu czy masz Frequency na 60.

Opublikowano

@lewus123 Głupotą jest pisanie takich rzeczy, skoro napisałem że w innych grach jest wszystko na Ultra w 1080P - 60 FPS to co ty typie wgl. piszesz? ;x

@MrG2K Kolejny głupio mądry, nowy system, w sam raz od firmy, czyściutki, przejrzysty a  ja mam sterowniki instalować gdy wszystkie są aktualne, system czysty a mam formata robić, je*nij w ścianke może pomoże. Prywatny serwer mam na nowo rozpakowywać? Wdg. Ciebie takie coś pomoże? Wiedziałem że głupota sięga daleko ale, że aż tak... ;-;

@'Supreme Ze sterownikami nie mam co kombinować, sterowniki są nowe, aktualne. W metinie Frequency z tego co mi wiadomo da się ustawić tylko na 60, tak jest w moim przypadku..

Ludzie jeszcze raz piszę, w Wiedźminie mam okoo 40+/60 FPS na ustawieniach Ultra, więc nie wiem po co wy piszecie bym formatował (Nowy system), Aktualizował sterowniki, nowe wgrywał.. Skoro w innych grach chodzi na full detalach z wysokimi fps,ami.. Jak macie pisać takie porady to lepiej klikajcie od razu w prawym górnym rogu taki krzyżyk bo będę za SPAM zgłaszał.

image.png

Opublikowano

Witam a więc, mam do was pytanko, ponieważ ostatnio zakupiłem komputer w którym w nowszych produkcjach chodzi praktycznie wszystko na ultra, gry takie jak wiedźmin (Ultra) - 50 FPS, Skyrim Ultra 1080P Stałe 60 FPS, a teraz jest problem z metinem.. Na Integrowanej grafice posiadam okoo 30+ fps sprawdzonych frapsem a na GTX 960 posiadam lekko ponad 40+ FPS i spada do 35, jest to dobra ilość klatek ale jak dla mnie na metina niewystarczająca, przecież to metin, to ma wymagania jak toster. ;x Mam pytanie czy to jest normalne? Liczyłem na jakieś min. 60 FPS. ;>

Specyfikacja Komputera:

Karta Graficzna: NVIDIA GeForce GTX 960 4GB
Procesor: Intel® Core™ i7-4720HQ (CPU: 3.6GHz ) (4X CORE)
System Operacyjny: Windows 10 Home Premium 64Bit
Ilość Pamięci Ram: 8192 MB (8GB) (1600 MhZ) (DDR3)

Ja mam pytanie, a na c**j Ci więcej ? No powiedz mi prosze. Bo czy masz 30 czy 40 czy 60 to twoje (nasze) ludzkie oko tego nie dostrzeze. To nie jest FPS gdzie liczą się ułamki sekund reakcji. 

@lewus123 Głupotą jest pisanie takich rzeczy, skoro napisałem że w innych grach jest wszystko na Ultra w 1080P - 60 FPS to co ty typie wgl. piszesz? ;x

@MrG2K Kolejny głupio mądry, nowy system, w sam raz od firmy, czyściutki, przejrzysty a  ja mam sterowniki instalować gdy wszystkie są aktualne, system czysty a mam formata robić, je*nij w ścianke może pomoże. Prywatny serwer mam na nowo rozpakowywać? Wdg. Ciebie takie coś pomoże? Wiedziałem że głupota sięga daleko ale, że aż tak... ;-;

@'Supreme Ze sterownikami nie mam co kombinować, sterowniki są nowe, aktualne. W metinie Frequency z tego co mi wiadomo da się ustawić tylko na 60, tak jest w moim przypadku..

Ludzie jeszcze raz piszę, w Wiedźminie mam okoo 40+/60 FPS na ustawieniach Ultra, więc nie wiem po co wy piszecie bym formatował (Nowy system), Aktualizował sterowniki, nowe wgrywał.. Skoro w innych grach chodzi na full detalach z wysokimi fps,ami.. Jak macie pisać takie porady to lepiej klikajcie od razu w prawym górnym rogu taki krzyżyk bo będę za SPAM zgłaszał.

A ponadto chciałym zwrocić ci uwagę - ludzie piszą Ci rozne rady, o to chyba prosiłeś, a Ty w zamian odpisujesz w taki sposob. Mozna to samo zdanie napisac mniej wulgarnie, człowieku -,-. Z takim zachowaniem mozesz wyjsc z forum i pojsc spowrotem do podstawówki. 

Moje zdanie jest takie, ze nie wyciągniejsz po prostu wiecej FPS, bo ta gra juz jest dosc stara. 

Polecam oglądnąc.

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Opublikowano

@ZagajQ ja cie doskonale rozumiem ale jak widzę takie odpowiedzi to za głowę się łapie jak ludzie są tępi i jak potrafią być, postępowanie do takich osób będzie takie samo jak ich mierne odpowiedzi, mogę zrozumieć to, że gra jest stara i więcej nie wyciągnę FPS, ale gdy włącze np: sklepy na takim Laneris S2 to juz jest 20 klatek+... Chciałbym mieć w zapasie tych fps,ów więcej iż to jest "Metin2" zobacz to ma wymagania takie, że na tosterze byś spokojnie mógł zagrać i dziwi mnie że na takim komputerze ta gra zachowuje się w taki sposób. ;x

PS: Prosiłem o rady, które są w miarę zrozumiałe, a nie przeinstaluj system lub zainstaluj sterowniki, takie rady są bezsensu.. Skoro wyraźnie napisałem wszelakie info to o co ty dupę spinasz kolego? ;x

image.png

Opublikowano

Moze zmien ustawienia grafiki z gpu na cpu?

Zmien rozdzielczosc.

Byc moze to wina duzej ilosci graczy i mobow.

Metin ma slaba optymalizacje.

Nie wiem czy jeszcze cos ci pomoze mimo tak dobrego sprzetu.

Moglbys podac jeszcze zasilacz, chociaz skoro w tych nowych grach masz tyle fpsow, to wina zapewne lezy po stronie klienta.

I grzeczniej do ludzi, bo kazdy probuje ci jakos pomoc.

PS@

Sa ludzie ktorzy nagrywaja metina z bardzo dobry sprzetem, lepszym niz Twoj i maja lagi w m1 ch1 lub na expowiskach.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

@Mico08 Ustawienia grafiki już zmieniałem, na CPU gorzej chodzi bo to chyba wybór Integry to mam jakieś 30+ FPS, na GPU, to chyba GTX 960 chodzi z 40+ FPS.

Zasilacz to laptopowy. ;p

Dodam że jest to serwer: Laneris S2 :P

Rozdzielczość ustawiona z 1920P na 1366P, to samo, nic się nie zmieniło, lecz w innych grach na 1366P jest widoczna zmiana o okoo 20 klatek. ;v

Są ludzie którzy posiadają słabszy sprzęt od mojego a mają 60 klatek/s. ;p

image.png

Opublikowano

Tak, bo im mniejsza rozdzielczosc tym wiecej klatek, logiczne.

To wina metina i jego optymalizacji.

Tyle ludzi w m1 powoduje spora utrate klatek + blyszczenia sie zbroji/mieczy+nazwy sklepow

Nic innego ci nie pozostaje jak grac z tymi fpsami.

Albo i w ogole nie grac, metin to uzalezniajaca gra.

Lepiej graj w wiedzmina, bo super fabula wedlug mnie :)

Ew. slaba maszyna serwerowa, mozesz isc na innego serwa i sprawdzic.

Intel Core i3-2120, 3.30GHz -- GTX 560 1280MB -- Mobo H61 -- 4GB ram -- Chieftec 500W -- W7 Ultimate 64 bit.

Wydajnosc systemu:

Grafika dla aero i gier:7.5

Procesor:7.1

RAM:7.1

Ranga w kunter strajku:Supreme.

Oski, czekam na 1 v 1! 

Opublikowano

@Mico08 Zgodzę się że fabuła zaje*bista a wciąąąga ;3 Dobra to na tyle, dzięki za pomoc! :3 Miłej nocy! :) Aiona wypróbuje także. Też dobra gierka i fajną grafikę ma ^^. :D

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...