Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Recenzje Chipsów

Magula

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o lekki dystans oraz konstruktywną krytykę, oraz co myślicie o pomyśle. 

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Hmmm, pomysłu nie ma co komentować. Na YT znajdzie się głupsze filmiki, które mają więcej wyświetleń.

Jeżeli chcesz jednak dalej to robić, to proponuję może zrobić to na zasadzie porównania, czyli kupujesz kilka paczek i pewne porównanie. Zapytasz pewnie dlaczego? A no chodzi to o przekaz, człowiek inaczej patrzy na kontent jeżeli sobie porówna do czego co zna. Dodatkowo spowoduje to, że będziesz miał konkretniejsze rzeczy do omówienia. Ponieważ, skupiłeś się bardziej na opakowaniu niż czymś co jest tutaj istotne. Czyli własnie chipsy!

Pobaw się nad kadrem, nagrywaj to może bardziej z góry? Chipsy miej w misce i w paczce. Głos dogrywaj w późniejszym terminie, spowoduje to że będzie on wyrażniejszy i będzie swoistym lektorem. No i przed samym nagraniem pomyśl co jest najważniejsze, jak to przedstawić w ciekawy i innowoacyjny sposób. A nie kolejny nudny filmik, w którym kolejny nudny użytkownik opowiada o nudnej paczce chipsów. 

Jeżeli chcesz mieć cokolwiek subów, to kombinuj ;) A nie rób po taniości :P

BTW. Gdyby nie to że miałem kawę i nie było lepszego filmiku bym nie wytrzymał do końca ;)

Opublikowano

Trochę zmieniona kamera i nagrywany głos do wideo. Proszę o dalsze porady i konstruktywną krytykę. 

17abys.png              

"Haters gonna hate hate hate hate"

Opublikowano

Głos ! Głos ! Dźwięk jest do dupy! Raz oddalasz się do mikro, raz jesteś bliżej co spowodowało, że musiałem podgłośnić dźwięk powyżej 50, gdzie zazwyczaj używam ok 30.

Reszta raczej się nie zmienia odnośnie tego co pisałem wcześniej. Kombinuj, myśl itd. 

Mała propozycja, nie wiem w jakim programie obrabiasz/renderujesz film. Lecz jest wiele darmowych dodatków do pobrania na necie. Mówię tutaj o grafikach animowanych. Niby drobny szczegół, lecz czasem właśnie nimi pokazuje się przyłożenie do pracy i zachęcasz odbiorce nie tylko dźwiękiem i przekazem, ale również wyglądem i otoczką całą ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po pierwsze to kup sobie lepszy mikrofon, bo w ogóle Cię nie słychać, a po drugie to wpadnij na jakiś lepszy pomysł, bo na recenzji chipsów wyświetleń nie zdobędziesz.

805491408806070489277.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...