Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps

Eldox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z fpsami podczas gry, grajac mam okolo 100 fps ale nagle zdarza sie moment gdzie spadają do 20 - 30 i tak przez kilka s potem wraca do normy 

Jaka jest tego przyczyna ?

Chodzi tylko o cs go !!!

Opublikowano

Przy czym masz te spadki?Może przy smoke lub gdy patrzysz na dużą ilość graczy?Albo zmień ustawienia na niskie.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

mogę stać w 1 miejscu i dostać te spadki nagle mam wszystko na low komp ledwo ciągnie ale wcześniej tego nie było 

Tylko w CSGO tak mam

Opublikowano

mogę stać w 1 miejscu i dostać te spadki nagle mam wszystko na low komp ledwo ciągnie ale wcześniej tego nie było 

Tylko w CSGO tak mam

SPECYFIKACJA KOMPUTERA

Może stara pasta, procek się grzeje strasznie.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

zapomniałes o płycie głównej, zasiłce... podaj całą specyfikację, a później własnie możesz nałożyc nową pastę, bo z miesiąca na miesiąc pasta traci troszkę na wydajności. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

mógłbyś jeszcze podać konkretny model procesora? spostrzeżenia są pod 2 lub 3 podzespoły.

1: płyta główna: jeżeli to jest procesor, który wydziela ogromną ilość ciepła (125W) to nie dziwie się, że występują spadki. pod tę płytę nic więcej niż jakiegoś athlona x2 250 bym nie wrzucał. może przegrzewać się vrm na płycie głównej przez co są np. spadki taktowań = nagłe dropy fps. jeżeli ktoś ci napisze, żebyś powyłączał funkcje oszczędzania energii (bez spadania taktów) to się nawet nie słuchaj, bo ta płyta mogłaby się spalić jeżeli ma się doczynienia z takim phenomem. to jest 6 rdzeni... proponuję odpalić hwmonitor, zakładkę cpu (lub jakoś tak to się nazywa), rozwinąć zakładkę clock i pograc chwilę, zminimalizować i zobaczyć, czy z defaultowych zegarów w linijce (minimum/minimalnie) spadło do jakiejś wartości, zdecydowanie niższej. 

2. zasilacz: to jest twój dokładnie? 

http://www.morele.net/zasilacz-modecom-mc-620-carbon-box-zas-carb-00-620-atx-pfc-box-240214/

jeżeli tak, to po prostu proponuję odstawić go na sam koniec jeżeli chodzi o sprawiający problem. ten zasilacz jest słaby, ale w sumie pod taki zestaw, gdzie gt 520 pobiera tyle co nic, a phenom co prawda żre najwięcej, ale to i tak nie jest wartość, która szkodzi temu psu. po prostu ten zasilacz mi się nie podoba, choć z reguły psu nie ingerują w płynność gier, a raczej w nagłe bsody/wyłączanie komputera bez ostrzeżenia żadnego.

3. cpu: tutaj jedyne co może być przyczyną to przestarzała pasta termoprzewodząca lub np. niedociśnięty cooler, więc przy okazji patrzenia na hw monitor możesz zobaczyć jakie temperatury będą maksymalne na tym procku w linijce max.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...