Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o atakowanych serwerach Minecraft?

stinny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnim czasem widzę, że to się sprawdza. Ja tego nie odczuwam, bo nikt nie ma powodów aby mnie "ddosowac" za pomoca darmowych maszynek czy c**j wie czego. Ale zauważyłem, że ludzie mogą k***a wydać 200zł tylko po to, aby kogoś zabić w klockach. Niektórzy moi znajomi czasami nie mają interetu w mc. Tak samo serwery - też są DDoSowane. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam. Szczególnie pozdrawiam komara, fusherke, tych od ythard bo nie pamiętam nicków i jeszcze @OtekPlay za to kiedy mnie w bardzo niestosowny sposób wypowiadał się o moich najlepszych na świecie pluginach.

zapomniałem o @HAMMERxPL który często grozi innym. że spali im ruter.

Opublikowano

Era minecrafta skończyła się wtedy, gdy przeszła w tryb chamstwa..

Kiedyś grało się i jeśli ktoś Cię zabił to gratulowało.. Teraz wypala mu się router -.-.

Nic tego nie zmieni..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Aha ruter spali kek (metaforycznie pewnie kek xD)

Powinni usunąć te stressery bo to jest żałosne(albo weryfikacje jakąś chociaż to jest zrobione tak aby zarabiać na takich osobach), ktoś kogo tyrają w szkole przyjdzie do domu, odpali komputer i zacznie gorszyć innych i ich straszyć.

Ci co są gnębieni w życiu posuwają się do takich rzeczy (sam osobiscie użyłem vpsa raz do drdosa na koledze i to za jego pozwoleniem czyt. dla zabawy xD ale nigdy nikomu nie groziłem tak jak panowie w @topic i hubix z ko*dropa)

To samo tyczy się crashowania serwerów, nawet jak dziecko ma serwer to niech ma a nie przyjdzie ktoś kto myśli że jest hakierem i wywali mu serwer exploitem z neta.

Tyle w temacie.

Veni, vidi, vici

I came, I saw, I conqered

Opublikowano

Ostatnim czasem widzę, że to się sprawdza. Ja tego nie odczuwam, bo nikt nie ma powodów aby mnie "ddosowac" za pomoca darmowych maszynek czy c**j wie czego. Ale zauważyłem, że ludzie mogą k***a wydać 200zł tylko po to, aby kogoś zabić w klockach. Niektórzy moi znajomi czasami nie mają interetu w mc. Tak samo serwery - też są DDoSowane. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam. Szczególnie pozdrawiam komara, fusherke, tych od ythard bo nie pamiętam nicków i jeszcze @OtekPlay za to kiedy mnie w bardzo niestosowny sposób wypowiadał się o moich najlepszych na świecie pluginach.

zapomniałem o @HAMMERxPL który często grozi innym. że spali im ruter.

Nigdy nikomu nie groziłem, że komuś "spalę ruter". 

Zniesławienie

Art. 212
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. W razie skazania za przestępstwo określone w § 1 lub 2 sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 odbywa się z oskarżenia prywatnego.

Kogoś atakuję albo komuś grożę? Zgłoś mnie na policję.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Szybszy ^^^

DDoS - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów.

A to mała kopia z konstytucji RP

Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 

§ 2. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1, wyrządza znaczną szkodę majątkową,

podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. 

§ 3. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Jak można zauważyć ataki DDoS są zakazane. Każdy kto podejrzewa, że dostaje ataki DDoS może zgłosić to na policje.

No ale wiadomo. Polska policja się tym nie zajmuje, ma na to wywalone, zgłoszenie odrzucają już po dniu.

Opublikowano

Szybszy ^^^

DDoS - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów.

Art. 268a. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa, zmienia lub utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych,

§ 2. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1, wyrządza znaczną szkodę majątkową,

§ 3. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Jak można zauważyć ataki DDoS są zakazane. Każdy kto podejrzewa, że dostaje ataki DDoS może zgłosić to na policje.

No ale wiadomo. Polska policja się tym nie zajmuje, ma na to wywalone, zgłoszenie odrzucają już po dniu.

Jeśli jesteś osobą prywatną to w 99% umorzą sprawę bo atak leciał z stressera.

Inaczej wygląda sprawa po zaatakowaniu serwera, który stracił pieniądze, gdy usługa była nieaktywna.

W tym momencie można to bez problemu zgłosić ;]

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Szybszy ^^^

Chłopie, wklejasz a nawet nie wiesz co. Co to jest Konstytucja i do czego służy uczą Was w gimnazjum, a Ty pomyliłeś Kodeks Cywilny z nią. Idź, domorosły prawniku robić się fajny gdzie indziej, bo Ci nie wyszło. xD

5465845486.png

Opublikowano

@ stinny

Lol, co ja mam do tego tematu ze wypowiadalem sie o twoich pluginach nie znam Cie typie, kolejny random probujacy wybic sie na moim nicku dodajac go do postu #lel

Skoro mowilem ze sa c*****e to sa c*****e. Koniec tematu.

Opublikowano

Panowie - powoli tu już się nakręca kłótnia. Zalecam wrócić do normalnej dyskusji, a co do Ciebie @stinny, to nie odznaczaj kogoś w temacie i nie oskarżaj, gdyż możesz to wyjaśnić z nimi na PW i przez takie odznaczenia są potem kłótnie w temacie. 

Pozdrawiam. 

Opublikowano

@HAMMERxPL film kerolfa, polecam.

Wiedziałem, że wstawisz jakiś zjebany cytacik. Czekam na policje :v

nawet ci linka dam:

https://youtu.be/LPZSZZ2a2yM?t=1m36s

I to chyba już nie "zniesławienie", mam dowody, co?

Artykuł z kodeksu karnego to dla ciebie "zjebany cytacik"? Ten film to żaden dowód, mam tylko maszyny z OVH, jak już miałbym kogoś atakować to padłyby mi serwery, zabraliby maszyny i autor filmu straciłby internet.

4L0M4l0.png

Opublikowano

Wystarczy dobry dostawca internetu..

Ja mam niemiecki telekom który ma ochrone anti-ddos

oraz moje ip przechodzi przez jakiś filter operatora aż dochodzi do mego

realnego łącza

Zawsze chcieli mnie ddosować i nawet robili

jedyne co zauwazylem to ze operator zadzwonil

do mnie i dodał na mój adres ip jakąś ochrone anti-ddos i od tego czasu

mój ping to 20 gdy ddosują a moje łącze nie odczuwa nic

Opublikowano

moje ip przechodzi przez jakiś filter

Od kiedy IP (liczba, adres nadawany interfejsowi) może przechodzić przez filtr? o.O

To raczej dane przez taki filtr przechodzą... :)

Opublikowano

Co niby człowiek ma myśleć o atakach, nieważne jakich. Pewni idioci którym żyłka pęka, ponieważ zginęli od jakiegoś gościa w komputerowej grze zdecydowali dokonać zemsty i tyle. To jest tak żałosne postępowanie, że nie ma słów. Przecież ludzie nie mogą teraz żyć ze świadomością, że nikomu nic złego nie zrobili.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Era minecrafta skończyła się wtedy, gdy przeszła w tryb chamstwa..

Kiedyś grało się i jeśli ktoś Cię zabił to gratulowało.. Teraz wypala mu się router -.-.

Nic tego nie zmieni..

Hahah rozwaliłeś mnie tym Ale to prawda teraz sam mam serwer nikt prawie nie gra a jest ddos'owany hosting odpisuje ze to był atak na jakis poszczególny plugin beeka :D a juz o botach nie wspomne raz atak trwał od 22 do 9 rano następnego dnia :D

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT

Wersja gry: 1.15.2-1.16.X - IP: MineAdventure.PL 

TRYB: Survival+Działki, SMOCZE itemy, drop waluty! Parkoury, Eventy i dużo Więcej!

ma.gif

Opublikowano

Co do dos'ow na gracza można zablokować porty lub pewien program i jest po sprawie, co do takich zachowań oznacza to słabość lub zazdrość dlatego inni sięgają się do takich czynów.

Opublikowano

Jeżeli ktoś chce komuś zaszkodzić to to zrobi nie zważając na konstytucje. człowiek od zawsze był taki ze jeśli ja tego nie mam to dlaczego on ma to mieć OCZYWIŚCIE NIE KAŻDY

Opublikowano

@CUDO_PL

Zanim twoj komputer zablokuje port, to twoj modem bedzie juz smazyl 100% cpu...

Nie ma sprawdzonego anty ddosa, jedynie ochrona na OVH jest "jakas", lecz tez to nie jest rozwiazanie jak ktos sie uprze to wypierdoli, no coz "TAKI MAMY KLIMAT"

Nie dawno musialem zglosic ataki w moja strone ( dostawca tego wymagal do zmiany ip, i ustawienia innej umowy z zmiennym ip), jedyne co uslyszalem to ze "ZAJMA SIE TA SPRAWA" :) I 4 miesiace i cicho ;]

Opublikowano

A gadanie, na darmowe maszynki to starcza(zablokowanie portów). ;P

PS za ten post dostałem -5pkt, ciekawe czemu(Off-topic). Myślę że to wypowiedź na temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...