Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy temperatury sa ok?

Archerath

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Złożyłem komputer jakiś tydzień temu więc jest w miare nowy, prosze o ocene temperatur przedspołów bo wydaje mi się, że mogły by być troszke mniejsze

post-1117518-0-29246200-1457648917_thumb.pngpost-1117518-0-03954000-1457648929_thumb.png

Są to temperatury po 6-7 godzinnym użytkowaniu komputera z włączona przeglądarką i niczym więcej, po uruchomieniu komputera temperatury są troszkę mniejsze, więc dziwie się że przy samej przeglądarce dalej są spore, po włączeniu np lola na maksymalnych detalach procesor skacze max do 54 stopni,a karta o jakieś 3-4 stopnie w górę. Dodam że mam chłodzenie boxowe + dwa wentylatory w obudowie po lewej stronie od płyty głównej + za dyskami ssd i dyskiem twardym.

Specyfikacja : 

Procesor: Intel i5 4460

Karta Graficzna: Radeon Sapphire r9 390 Nitro

Ram Pamieć: Crucial Ballstix 8GB (2x4gb)

Obudowa: SilentiumPC Brutus m25 pure black

Zasilacz: cooler master b500

Dysk:Ssd transcend SSD370

Płyta główna: Gigabyte GA-85M-D3H-A             

Dysk Twardy: Western Digital Caviar Blue 3,5 1TB

Chce uzyskać odpowiedź czy temperatury są w porządku.Jeżeli nie są chce uzyskać pomoc jak je zmniejszyć.

Opublikowano

Jest ok, mój gigabyte r9 390 na internecie ma 55 stopni, w grach 70 jak cisnę w wymagającą.

Procek też ok, masz chłodzenie pewnie boxowe więc się nie dziw.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Jest ok, mój gigabyte r9 390 na internecie ma 55 stopni, w grach 70 jak cisnę w wymagającą.

Procek też ok, masz chłodzenie pewnie boxowe więc się nie dziw.

W takim razie pora sie uspokoić :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...