Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NA serwer - duża różnica?

Dum3l20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Postanowiłem wrócić znowu do świata elsword, i tak mój wybór padł na różne serwery zacząłem od PL, ale mało ludzi, później byłem na VOID, ale stwierdziłem że szybkość gry mnie nie cieszy. Wiec postanowiłem wybrać serwer NA i ku mojemu zdziwieniu pierwsze co się rzuca w oczy jest seson 2. Myślę sobie spoko może nie jakoś bardzo, lecz gdy wszedłem do gry zaskoczyło mnie. 

Wiec pytanko do graczy, duże zmiany są ruszone? Oprócz tych z skilami, bo te się bardzo różnią, nie wiem tylko czy na każdej postaci ;)

Kolejne pytanie czy zna ktoś w takim razie jakieś sensowne ułożenie skilli na Add DiE? 

No i ostatnia kwestia? Gra ktoś z was? Zawsze to gra w kilka osób jest lepsza od solowej, a jeżeli ktoś chętny jest mnie trochę nauczyć to się również nie obrażę, poenieważ dawno nie grałem :)

Opublikowano

Hmmm... na NA wyszły niedawno zmiany Addów i LuCweli, ogółem na postaci świeżych (Ara i w górę) niewiele się zmieniło, trochę tam skilla, parę nowych combo i nic poza tym. Więc na aktualną chwile na NA wszystkie postacie przeszły już odnowę :) Co do starszych postaci typu Elsword, Rena itp. praktycznie mechanika postaci się zmieniła, są o wiele prostsze :D

Ułożenie skilli hmmm... konkretnie na pasku to już tam zależy od preferencji, ale z tych jakich używać to na PvE polecam: Gravity Buster, Seal of Time, Stardust Shower, Moonlight Rhapsody, Force Finger, Void Field, Reverse Circle (bije o wiele mniej po renewalu, ale zawsze prościej ominąć np. atak bossa :) ), jako ostatni można Hypera dać, chociaż można dać i jakiś skill lub aktywkę, jak kto woli, teraz już nie ma jako takich buildów, wybiera się skille pod swoje preferencje, a to są akurat moje :)

Co do wspólnego grania, wystarczy poszukać jakiejś polskiej gildii i na pewno będzie tam ktoś z kim będzie można pograć wspólnie :) ew. jeśli dobrze posługujesz się językiem angielskim nic nie stoi na przeszkodzie by rozmawiać z amerykanami. I nie martw się jak ktoś ci będzie pisał tutaj, że polskie gildie to zuoooooooo i w ogóle xD są tacy ludzie i są tacy, zależy na kogo trafisz, trafienie na niemiłą polską gildie jest tak samo prawdopodobne jak trafienie na niemiła angielską, niemiecką, czy francuską gildię. Są różni ludzie, ja mam swoja gildię na PLu do której dołączyłem ponad 4 lata temu, ciągle się jakoś trzymamy razem :) gadamy ze sobą, czasami wspólnie pogramy, a wcale nie gramy na PLu nawet, co niektórzy.

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

Opublikowano

Czyli nie ma już tak jak dawniej, że się rozdawało punkty w jakieś skille i je podnosiło na mocniejsze? 

Teraz tylko wybieramy jedną z możliwości na skillu, ale nadal mamy do dyspozycji wszystkie. Dobrze rozumiem mechanikę ?:)

A gildie, gildiami :D Zawsze to fajniej znaleźć osobę która gdzies sama wyjdzie z inicjatywą ;) Ale wielkie dzięki i tak za chęci :D

Opublikowano

Tak punktów nie ma, tylko zależnie od zastosowania wybieramy jeden z dwóch, jak to nazwać "atrybutów wzmacniających", bądź żaden :)

np. do Moonlight Rhapsody ma do wyboru 2 "atrybuty": Gigantic Moonlight Rhapsody (zwiększa rozmiar Moonlighta do 120% (o 20% większy)) i Haste Moonlight Rhapsody (zmniejsza regenerację umiejętności do 70% (skill zamiast regenerować się w tym przypadku 15s, regeneruje się 10,5s :) ). Jeśli żaden ci nie pasuje żadnego nie wybierasz i latasz na czystym moonlight, jeśli np. chcesz mieć większy zasięg, to bierzesz to pierwsze :). Oraz niektóre skille mają jakby w tym jednym "atrybucie" 2 efekty, np. Stardust Shower z Heavy Stardust Shower zwiększa DMG jakie zadaje skill do 140% (wzrasta z 184% do 257.6% na tych mniejszych gwiazdach i z 2200% do 3080% na tej ostatniej kuli), ale kosztem dłuższej regeneracji o 50% (z 21s na 31,5s). Więc widzisz w tym momencie zależy już to tylko i wyłącznie od twojego stylu grania, tam gdzie jest jeden efekt łatwo zadecydować, albo zmniejszysz sobie regeneracje, albo zwiększysz zasięg, kiedy są 2, nadchodzi trudna decyzja czy warto zwiększyć ten dmg o X% kosztem tej X% większej regeneracji? Ogólem polecam wejść na Elwiki i wejść sobie na skille Esperka, tam masz jakie jego skille posiadają możliwości wyboru.

http://elwiki.net/w/Time_Tracer

http://elwiki.net/w/Diabolic_Esper

1461820_551788328241435_517423891_n-272x

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...