Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Citrox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć... aktualnie posiadam taki ekran ( telewizor )

i aktualnie grzeje mi się karta graficzna bo jest on za słaby ;// ( karta graficzna )

I chciałbym kupić taki monitor :

albo taki :

I mógłby mi ktoś powiedzieć czym się różnią te 2 które chce kupić oprócz ceny ? XDD i czy będą dobre.. i czy nie będą grzać karty graficznej?? ( tak jak by co to czy są dobre do gier ?? c: ) i jak by co to chce kupic 1 monitor nie dwa xD

Opublikowano

Te monitory roznia sie czasem reakcji itp, ale to nie wazne, bo slabe te monitorki jak na takie ceny, monitory nie grzeja kart graficznych ;__; ano i za taka cene to nie masz "gamingowych" monitorow raczej.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Mhm, to z jakiego powodu karta graficzna jest goraca, nawet jak w nic nie gram?? I podaj linka do jakiegos dobrego monitora do 700 zl taki 24" c:

Opublikowano

46 stopni to praktycznie nic :p, podczas gry niektóre osiągają 70.

@Edit

Chociaż przed chwilą sprawdziłem to niektóre podczas spoczynku mają poniżej 40 stopni.

Wszystko zależy od producenta chłodzenia

Opublikowano

Nie kręcą się wentylatory bo ta karta ma połpasywne chłodzenie, dopóki karta nie osiągnie 50°C lub więcej (zależy od biosu karty i jak ustawił producent) to wentylatory się nie włączą. Wybierając połpasywne chłodzenie wybierasz ciszę w obudowie.

Monitor może powodować grzanie się karty graficznej( oczywiście pośrednio- rozdzielczość 1920x1080 bardziej obciąży kartę niż 800x600, przez co ta wydzieli więcej ciepła). Ale to tylko czepiacie się o szczegóły

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...