Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zablokowanie edycji zmiany slotów - jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kiedyś zastanawiałem się nad jedną rzeczą. Mianowicie chodzi mi o hostingi serwerów TS3. Podczas zakupu serwera, dostajemy rangę Server Admin. Jak wiadomo, ranga ta jest "najwyższa" wtedy na serwerze. I tu zmierzam do problemu.

Jak ustawić tak, aby dana osoba nie mogła zmienić slotów (To wiem), ale żeby mogła edytować uprawnienia, lecz nie mogła dodać sobie uprawnienia do zmiany slotów (tak wiem, masło maślane).

W uproszczeniu:

Server Admin nie może dodać sobie uprawnień na zmianę slotów.

Zależy mi na tym, ponieważ chciałbym "podarować" serwer TS3 Nbl, ale ustawić komuś np. 60 slotów i aby nie mógł zwiększyć.

Z góry dziękuję za pomoc.

Chcesz coś ode mnie? Oznacz mnie w poście, a szybciej to zobaczę!

Opublikowano

Nie lepszym rozwiązaniem będzie stworzenie 3 serwerów?

Na jednym ustawisz 60 slotów, na drugim tyle ile potrzebujesz. Trzeci będzie miał pozostałą ilość pozostałych slotów, które razem z pozostałymi wyniosą 512. W efekcie nie będziesz musiał modyfikować uprawnień.

1980497.jpeg
Opublikowano

Nie będzie lepszym rozwiązaniem. Chodzi mi o to, aby móc to ustalić i wiedzieć. Rozważałem już taką opcję ale:

Serwery chciałem porozdawać po 60 slotów. Nie mam znów zamiaru Robić niepotrzebnie te 5-6 serwerów i zamulać niepotrzebnie VPS.

Dlatego zależało mi na tych uprawnieniach.

Opublikowano

Nie wiem czemu masz zamulać VPS.

Tworząc jeden wybrany serwer pod same sloty, który nie jest używany nie wykorzystujesz nawet VPS w 2%.

Spróbuj tym uprawnieniem, jeżeli mój sposób Ci nie odpowiada: b_virtualserver_modify_maxclients

1980497.jpeg
Opublikowano

@Reidon

Ale zrozum, że to uprawnienie, odpowiada za modyfikację slotów. Jeżeli ja to zabiorę, on może znów sobie dać tę uprawnienie. A przecież jako właściciel serwera musi mieć dostęp do "Permission"

Opublikowano

Domyślny Server admon nie będzie mógł dodać sobie tej permisji... Jesli może to edytowałeś cos...

Opublikowano

To jesteś w błędzie, stwórz sobie serwer na VPS, wgraj licencję NPL i zobacz, czy nie będziesz mógł na server Admin.

Opublikowano

To jesteś w błędzie, stwórz sobie serwer na VPS, wgraj licencję NPL i zobacz, czy nie będziesz mógł na server Admin.

Ustaw serveradminowi wszystkie potrzebne uprawnienia, a następnie ustaw i_group_needed_modify_power na 100 żeby tylko serverquery mógł edytować grupę. Skoro ktoś ma wszystkie potrzebne uprawnienia, to nie ma potrzeby aby mógł edytować tę rangę.
Opublikowano

Ustaw serveradminowi wszystkie potrzebne uprawnienia, a następnie ustaw i_group_needed_modify_power na 100 żeby tylko serverquery mógł edytować grupę. Skoro ktoś ma wszystkie potrzebne uprawnienia, to nie ma potrzeby aby mógł edytować tę rangę.

Tylko gdybyś nie zauważył, wtedy innej grupie będzie mógł dać -,-

http://screenshot.sh/n9JKHHo4Per6M

Usuń te uprawnienie wraz z grantem!

b_virtualserver_modify_maxclients

W tym tkwił problem! Nie usunąłem GRANT, po prostu nie zauważyłem go!

Serdecznie dzięki!

Temat do zamknięcia!

\

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...