Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z znalezieniem Windowsa 10 Home

Bartex015

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z znalezieniem Windowsa 10 w wersji Home. Podczas instalacji windowsa na nośnik mam tylko możliwość Windows 10 oraz Windows 10 N. Na różnych stronach widziałem, że mają różne wersje do wyboru Windows 10 Pro ,Home itp. mi natomiast po wybraniu Windowsa 10 zainstalował się Enterprise a ja potrzebuje wersji Home. Gdzie dostane taki plik IOS? Może coś pominąłem?

post-974737-0-28089500-1457475305.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tylko jedna instalka do windowsa 10 we wszystkich normalnych wersjach , czyli problem rozwiązany jak chwilę pomyślisz. 

Skoro nie masz właściwej to nie posiadasz klucza do home albo instalka jest zrobiona pod Enterprise 

Instalka leży na necie tylko ściągnąć https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10ISO

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Może, jak masz dobry klucz

Windows jest w aktualizacjach i sam się pobiera. Najpierw trzeba uaktualnić system by działał klucz z w7

Pasjonat
Opublikowano

@Ktosiu

Sory, że się wtrącam do tematu, ale mam pytanie. Miałem W10 zainstalowany i później powróciłem do W7 z powrotem. Czy teraz jak zainstaluję W10 na czysto będę musiał podać klucz? 

Opublikowano

Jak robiłeś uaktualnienie systemu na tym kluczu to będzie działał, nie działa żaden nawet dobry klucz jeśli w7 i w8 jeśli nie zrobiło się uaktualnienia do w10 wcześniej. Do sierpnia możesz zmienia system, potem albo pozostać na w10 z legalnym systemem, albo na w7 i zapłacić za uaktualnienie do w10.

Nie wiem czy działa już wpisywanie do czystej instalki w10 dowolnego klucza bez uaktualnienia z aktywacją systemu. Dowolny klucz pasujący wejdzie bez problemu ale może nie aktywować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...