Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Barus - pytania ogólne o serwer

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Chciałbym się dowiedzieć w jakim państwie leży serwer barus? Jest to polski serwer, ale na 100% nie leży w Polsce, bo mam 50-60 pingu, a na polskich serwerach w innych grach 20-30. Co mogę powiedzieć w obsłudze klienta w multimedii by mieć niskie i stale pingi w Aionie?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Cześć! Chciałbym się dowiedzieć w jakim państwie leży serwer barus? Jest to polski serwer, ale na 100% nie leży w Polsce, bo mam 50-60 pingu, a na polskich serwerach w innych grach 20-30. Co mogę powiedzieć w obsłudze klienta w multimedii by mieć niskie i stale pingi w Aionie?

Wszystkie serwery FailForge na pewno znajdują się w Niemczech. Z tego co pamiętam, co mówili podczas streamów to lokację z której streamowali (najprawdopodobniej biuro FailForge) i serwerownię mają w jednym budynku lub w bardzo bliskiej okolicy. Oznacza to, że znajdują się konkretnie w Karlsruhe, a wyczytać to możemy https://en.aion.gameforge.com/website/about/

Nie wiem co możesz powiedzieć, ale na 100% w Multimedii zrzucą winę na FailForge, a FailForge zrzuci winę na Twojego dostawcę internetu. Sądzę jednak, że stały ping 40-60 jest w porządku. Chyba, że Ci nagle skacze do 100+, wtedy faktycznie coś jest nie w porządku.

Opublikowano

Właśnie skacze. 50, 50, 53, 63, 78, 102, 47, 52. Ale to w Aionie skacze. W innych grach nie mam problemu

W Cmd sprawdzałem pingi dla barus po IP i wychodziło stałe 45

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Właśnie skacze. 50, 50, 53, 63, 78, 102, 47, 52. Ale to w Aionie skacze. W innych grach nie mam problemu

W Cmd sprawdzałem pingi dla barus po IP i wychodziło stałe 45

To mi przypomniało jedną sytuację jeszcze z czasów późnego 3.0 gdy nagle znikąd zlagowało mi połączenie z serwerem. Rekordowy ping - nigdy wcześniej, ani później takiego nie widziałem: http://i.imgur.com/NUYB4Rg.jpg Pomińmy, że lag zniknął po maksymalnie minucie, a liczba podana przez komendę była... Stanowczo niemożliwa.  :v Normalnie jednak mój ping się trzymał w przedziale 40-70 i był dość stabilny.

NUYB4Rg.jpg

Opublikowano

Ping w granicach 50 jest na prawdę dobrym pingiem i powiem więcej, nie jedna osoba by taki chciała mieć ;) 
Tutaj można by wiele zależności szukać ;) Słabe serwery, o czym prawie każdy wie. Czyli że Aion przez FailForge, jest mniej wspierany od takiego 4Story(?), a co za tym idzie, serwery są postawione na słabszych maszynach/łączu co powoduje wyższe pingi. 

Lecz jest też jedna przyczyna, która chyba jest mniej znana. Czyli optymalizacja silnika gry. A raczej jej brak, co widać własnie przy większych walkach czy siegach. Silnik gry był podajże silnikiem zapożyczonym z strzelanki (nie dam sobie głowy uciąć), co za tym idzie ciężko jest mu uciągnąć grę MMORPG, która wymaga zdecydowanie innych algorytmów obliczania. Wiec w najbliższym czasie nie ma co się łudzić na dużą zmianę, no chyba że 5.0 będzie tą zmianą, ale kto to wie.

A wracając do twojego pingu, uważam że jest on nadal dobry ;) Granice 50 to podchodzą pod bardzo stabilne, sam znam osoby które grały z dużo większym i niejednokrotnie pokazywały, że nie robi to na nich różnicy ;) Trzeba się tylko przystosować ;) A te jednorazowe skoki, mogą być pewnym chwilowym obciążeniem twojego łącza. Nie działa już darmowy WTFast bodajże, ale jeżeli masz trochę kasy to kup sobie miesięczną subskrypcję i sprawdź jak wtedy gra Ci się;) Albo poszukaj alternatywy. 

Opublikowano

Nie ma co się zastanawiać nad pingiem... To jest Aion! Słabo zoptymalizowany, postawiony na jakichś badziewskich serwerach... Co do silnika, to jest to CryEngine i to jakiś stary ;) Naprawdę nie ma co się spodziewać cudów, bo już nowszy BnS, który niby ma większe wymagania, lepiej chodzi.

A WTFasta nikt kto się zna, Ci nie poleci ;P Strasznie wywala przy wchodzeniu na serwer zintegrowany (dredy itd,) Jak kogoś stać na płacenie, to wybiera inne lepsze programy (BattlePing, Loweping czy jakieś inne).

Mi gra najlepiej chodzi w tych starszych lokacjach (klasztor, akademia kaisiniela, jakieś instancje sprzed 4.0), a najgorzej w signi, katalamize itp.

Opublikowano

Miałem triala battlepingu i jest on najlepszy. Stabilne 40-50,a wtfast nic nie dawał. Odpowiedzieli mi multimedia, że oni nie są wstanie unormować pingu na zagranicznych serwerach, bo to nie ich działka. Mam też nimakin trochę coś tam daje.a Lower ping nie wiem jak się zarejestrować skoro strona padła.

graphic.png

Opublikowano

Co do pingu...
Ostatnimi czasy ze stałego 50 - 60 mój ping zmienił się na stałe 80 - 160, a potrafi skakać nawet do 4.000.000 czyli podobnie, jak ktoś wyżej napisał, że ping skacze masakrycznie...
Co na to zaradzić? Restart routera, kontakt z dostawcą gówno dał.

Opublikowano

nimakin działa jeszcze? a chciałam ściagnąć, to mi strona nie działała

Co do pingu...
Ostatnimi czasy ze stałego 50 - 60 mój ping zmienił się na stałe 80 - 160, a potrafi skakać nawet do 4.000.000 czyli podobnie, jak ktoś wyżej napisał, że ping skacze masakrycznie...
Co na to zaradzić? Restart routera, kontakt z dostawcą gówno dał.

Bo to nie jest wina neta, tylko najprawdopodobniej serwerów. Dużo osób ostatnio się skarżyło na pingi po 4.9. Czasami były skoki pingu do kilku mln (widziałam ss z ok 75mln pingu xD)
Opublikowano

@up 

wpisz na yt nimakin aion i w 1 z 2 filmików jest link do dropboxa, gdzie jest nimakin.

graphic.png

Opublikowano

Nie są nielegalne. Są zabronione programy typu vpn, które powodują zmianę lub ukrywanie ip. Kiedyś tak było w przypadku wtfasta, dlatego były bany. One były często automatyczne, ale wystarczyło napisać do supportu i odbanowywali. Jakbyś przeczytał więcej tematów dotyczących wtfasta w aionie, to byś o tym wiedział, że już od dawna można go normalnie używać, a nie jakiś komunikat sprzed 2 lat czy coś.

Nimakin chyba tak jak Aion Log Analyzer zmienia jakiś wpisy w rejestrze, więc jak chcesz, żeby coś takiego było zabronione? xD To nie są czity, tylko poprawianie latency.

Opublikowano

Przeczytałam w komentarzach na yt:

Thank you for contacting us. 

Upon investigation, our team detected your account using a third party program in game. 

After thoroughly reviewing this incident, I have found no errors or inconsistencies in the decision to suspend the account. 

Though we regret having to take these types of actions, we believe it is in the best interest of our service. The account will be 

accessible again upon completion of the suspension (03/05/2016 GMT)

Regards
xxxxxxxxx

Wnioskuję, że ktoś dostał bana na tydzień albo dwa. To pewnie znaczy, że nimakin grzebie coś w grze?

Opublikowano

Nie wiem. Ja gram od 5 miesiecy i nic. A nawet jeśli to piszesz do suportu i Cie odbanowują w ciągu 30 min.

graphic.png

Opublikowano

W przypadku programów "trzecich" (głównie czitów) jest tak, że możesz ich sobie spokojnie używać, dopóki support ci nie sprawdzi logów (zazwyczaj do 2 tygodni wstecz) ;) Wystarczy, że komuś coś się nie spodobasz i zgłosi cię do supportu (za obrazę, podejrzenie używania czitów, podkładek czy czegokolwiek;P), to już masz taką kontrolę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...