Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade komputera do 600zł.

Carusso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie chciałbym zrobić upgrade komputera w kwocie do  około 600zł. Wiem z grubsza co kupić ale nie do końca.Potrzebuję procesora i3 (nie wiem jaki model), płytę główną,i 4GB RAM DDR3. Chyba ,że macie inne propozycje.Nie wiem dokładnie kiedy zamierzam kupić podzespoły ale myślę ,że za kilka miesięcy.Komputer ogólnie ma służyć do gry w CS:GO, i tu moje pytanie ile wyciągnę fps na takim zestawie na niskich ustawieniach.

Nie wiem czy będę podkręcał podzespoły, nie znam się na tym ale chyba nie.

Specyfikacja komputera:

Monitor LG Flatron W1934S 1440x900  75Hz

Procesor:Intel Pentium E5300 @ 2.60GHz

RAM:4,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (5-5-5-18)

Płyta główna:Gigabyte Technology Co., Ltd. EP41-UD3L (Socket 775)

Karta graficzna:512MB NVIDIA GeForce 9800 GT (CardExpert Technology)

Z góry dziękuję ;D

Opublikowano

Zasilacz? Przyjdz za kilka miesiecy, ile fps to nie wiemy, i3 2120 + h61 + 4gb ram ddr3 sie nada, ale za kilka miesiecy to kto wie..

Nie jestem pewien czy to jest to ale na zasilaczu pisze Cube Max 500W. Gdy spalił mi się poprzedni to oddałem komputer do naprawy i taki mi wsadzili.Jeżeli tak uważacie to przyjdę za kilka miesięcy po prostu chciałem wiedzieć na czym stoję :)

Opublikowano

W ciągu tygodnia zmieniła się cena podzespołów (nowych) 2 razy. Nie o duże kwoty, ale w praktyce różnica to jakieś 30zł. Przez pół roku wyjdą nowe grafiki oparte o pamięci HBM2, poza tym może znajdzie się sposób na kręcenie Haswelli z zablokowanym mnożnikiem i cena ich nie spadnie. Nikt nie wiem ;)

Na ten moment i3-2100+H61+ddr3 Tak na trzeźwo myśląc, lub i5-2400+MS7227 (czy jakoś tak, ogólnie płyta od mediona, nie jest to firmówka, dlatego nie radzę).

PS. zasilacz do zmiany, czarna lista zasilaczy. Po prostu nie jest on pewny, może mieć skoki napięć, co może ci uszkodzić, lub spalić komputer. Nie są to żarty, sam miałem tej firmy zasilacz i komputer przez spadki napięć freezował mi się (zamarzał - dysk wyłączał się, aż w końcu uszkodził mi SSD).

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W ciągu tygodnia zmieniła się cena podzespołów (nowych) 2 razy. Nie o duże kwoty, ale w praktyce różnica to jakieś 30zł. Przez pół roku wyjdą nowe grafiki oparte o pamięci HBM2, poza tym może znajdzie się sposób na kręcenie Haswelli z zablokowanym mnożnikiem i cena ich nie spadnie. Nikt nie wiem ;)

Na ten moment i3-2100+H61+ddr3 Tak na trzeźwo myśląc, lub i5-2400+MS7227 (czy jakoś tak, ogólnie płyta od mediona, nie jest to firmówka, dlatego nie radzę).

PS. zasilacz do zmiany, czarna lista zasilaczy. Po prostu nie jest on pewny, może mieć skoki napięć, co może ci uszkodzić, lub spalić komputer. Nie są to żarty, sam miałem tej firmy zasilacz i komputer przez spadki napięć freezował mi się (zamarzał - dysk wyłączał się, aż w końcu uszkodził mi SSD).

Ok.Dzięki wielkie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...