Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uszkodzony komputer.

hanys94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mój komputer się restartuje podczasz grania - chcę odesłać go na gwarancję niestety na morele.net można wysłać tylko ten "sprzęt" który jest uszkodzony, czyli w moim wypadku najprawdopodobniej zasilacz.. jak mogę sprawdzić czy to właśnie zasilacz jest winny? 

Opublikowano

To już ich sprawa, co jest zepsute.  Powinieneś odesłać cały komputer niech oni sprawdzą, bo możliwe że to nie wina zasilacza. Jak u Ciebie z temperaturami podczas gry ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

To już ich sprawa, co jest zepsute.  Powinieneś odesłać cały komputer niech oni sprawdzą, bo możliwe że to nie wina zasilacza. Jak u Ciebie z temperaturami podczas gry ?

Dobre są, przy odpalaniu farcry 4 to nawet do menu nie dochodze ;xx 

Opublikowano

Z reguły jest to tak, że jeśli nie zasilacz to zbyt duża temperatura któregoś z podzespołów. Jeśli mówisz że temperatury są w normie to możliwe że zasilacz, masz inny komputer żeby sprawdzić czy po podpięciu tego zasilacza są taki problemy ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Z reguły jest to tak, że jeśli nie zasilacz to zbyt duża temperatura któregoś z podzespołów. Jeśli mówisz że temperatury są w normie to możliwe że zasilacz, masz inny komputer żeby sprawdzić czy po podpięciu tego zasilacza są taki problemy ?

Mam, lecz nie odpali tam żadna lepsza gierka ;/

Opublikowano

Więc przełóż tamten zasilacz to tego. Chyba że nie wyrobi to nie bo popalisz ..

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie ma takich kabli ;/ 

@Edit

@Hubciu001

a wiesz może ile w serwisie może kosztować diagnozowanie uszkodze elementu w pc?

Opublikowano

Nie ma takich kabli ;/ 

@Edit

@Hubciu001

a wiesz może ile w serwisie może kosztować diagnozowanie uszkodze elementu w pc?

Nie mam pojęcia ale najlepiej oddać cały komputer na gwarancje.. Nie ma znaczenia co jest uszkodzone to jest ich zasrany interes przyjąć. Ty nie masz obowiązku wiedzieć co jest nie tak.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie ma takich kabli ;/ 

@Edit

@Hubciu001

Nie mam pojęcia ale najlepiej oddać cały komputer na gwarancje.. Nie ma znaczenia co jest uszkodzone to jest ich zasrany interes przyjąć. Ty nie masz obowiązku wiedzieć co jest nie tak.

https://scr.hu/3l9Va1

Opublikowano

Nie ma takich kabli ;/ 

@Edit

@Hubciu001

No dobra, jeśli temperatury są OK wyjmij zasilacz i na gwarancje. Tylko powiedz mi czy komputer resetuje się jak go mocno obciążysz czy jak korzystasz sobie z internetu też  ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie ma takich kabli ;/ 

@Edit

@Hubciu001

No dobra, jeśli temperatury są OK wyjmij zasilacz i na gwarancje. Tylko powiedz mi czy komputer resetuje się jak go mocno obciążysz czy jak korzystasz sobie z internetu też  ?

Słuchaj, może to dziwne.. tylko podczas grania, np  gdy komputer sie zrestartuje, windows sie odpali i szybko odpalam teamspeaka, steama i zaraz cs`a to też sie zdarzyło ze 2 razy ze znowu sie zrestartował..przy samym internecie nigdy ;xx do tego nie mogę wykonać nawet klasyfikacji wydajności systemu windows - reset gwarantowany zawsze przy tym samym miejscu jak jest pasek..;/ 

Opublikowano

Hmm.. Właśnie to dziwne, sprawdzałeś temperatury przy obciążeniu tak jak wyżej ts,stream i cs ? Czy na pulpicie ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Hmm.. Właśnie to dziwne, sprawdzałeś temperatury przy obciążeniu tak jak wyżej ts,stream i cs ? Czy na pulpicie ?

Jasne, że przy obciążeniu, ale mogę sprawdzić jeszcze raz jak trzeba, HWInfo sprawdzałem jak coś ;>

Opublikowano

Jasne, że przy obciążeniu, ale mogę sprawdzić jeszcze raz jak trzeba, HWInfo sprawdzałem jak coś ;>

Jesli temperatury są OK, to CHYBA nie ma opcji że resetuje się z powodu podzespołów. Od jak dawna masz komputer a występuje problem ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nikt nie powie w 100% co masz uszkodzone, to należy do twojego obowiązku.

Jedynie podmiana na sprawną część wykryje usterkę czy to zasilacz bo równie dobrze może być uszkodzona płyta główna albo nawet grafika. ( wada ukryta sprzętu ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jesli temperatury są OK, to CHYBA nie ma opcji że resetuje się z powodu podzespołów. Od jak dawna masz komputer a występuje problem ?

Opowiem Ci całą historie, komputer został zakupiony w zeszłym roku w marcu/kwietniu, gdy mi go dostarczono miałem taki sam problem i odesłałem go na gwarancję, stwierdzili, że " stara wersja biosu i zostala zaktualizowana " no to okej, teraz problem występuje od miesiąca.. pierw to były rzaadkie restarty przy gta 5 na full.. teraz w cs`a zagrać nie mogę o innych grach nie wspominając.. 

Nikt nie powie w 100% co masz uszkodzone, to należy do twojego obowiązku.

Jedynie podmiana na sprawną część wykryje usterkę czy to zasilacz bo równie dobrze może być uszkodzona płyta główna albo nawet grafika. ( wada ukryta sprzętu ) 

@Ktosiu

Mam zasilacz w drugim komputerze, a mianowicie Chiefteca 500w, niestety nie ma kabla 8pin więc nie da rady go podłączyć ;/

Opublikowano

Podaj model zasilacza , bo od tego powinienem zacząć

Ten który teraz mam to Cooler master 550w

w drugim pc jest chieftec 500w

Opublikowano

Kurcze, szkoda właśnie że nie możesz podmienić zasilacza, bo wtedy moglibyśmy w razie coś wykluczyć go. Bo być może to on zawinia, jesli nie temperatury i przegrzewanie.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Kurcze, szkoda właśnie że nie możesz podmienić zasilacza, bo wtedy moglibyśmy w razie coś wykluczyć go. Bo być może to on zawinia, jesli nie temperatury i przegrzewanie.

No nie da rady niestety moja karta graficzna potrzebuje 8 pin ;x

Opublikowano

A jakbyś odpalił na zintegrowanej ? :D // Nie wiem czemu ale coraz bardziej mi się zdaje że to nie wina zasilacza. Bo zasilacz to nie tylko na grach by resetowało.

A jakbyś odpalił na zintegrowanej ? :D // Nie wiem czemu ale coraz bardziej mi się zdaje że to nie wina zasilacza. Bo zasilacz to nie tylko na grach by resetowało.

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Klasyfikacja windowsa, menu w farcry 4.. ;x, ładowanie madmaxa..;-;  wiec w sumie to nie tylko gry xD, czekaj czekaj, mam sprawdzić ten zasilacz co mam teraz tylko monitor pod integre podpiąć tak? 

Opublikowano

Odpal komputer na integrze jeśli trzeba to dodaj troche pamieci z ramu. Spróbuj odpalic csa na jakimś deatmatchu jeśli reset będzie to podmień zasilacze ale odpalaj cały czas na integrze jeśli reset znowu bedzie zasilacz odpada ..

@Edit

Jeśli by reset wystąpi w obu przypadkach odrzucamy też automatucznie grafike z której w obu przypadkach nie korzystaliśmy

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Na integrze nie obciąży ani płyty ani grafiki a już tym bardziej zasilacza tak by spowodować wadliwe działanie przy obciążeniu. Nadal nie będzie dokładnie wiadomo jaka część uszkodzona.  Równie dobrze może wyłączać się ale i działać jak  należy z uszkodzonym zasilaczem czy płytą. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na integrze nie obciąży ani płyty ani grafiki a już tym bardziej zasilacza tak by spowodować wadliwe działanie przy obciążeniu. Nadal nie będzie dokładnie wiadomo jaka część uszkodzona.  Równie dobrze może wyłączać się ale i działać jak  należy z uszkodzonym zasilaczem czy płytą. 

@Ktosiu nie myslisz ze najlatwiej bedzie oddać komputer do serwisu w miescie  w celu sprawdzenia kazdego z podzespolow? I nie wiesz moze ile to moze kosztowac?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...