Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] MicroSMSShop - plugin dodający płatności MicroSMS na Twój serwer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdzie ląduje kasa za którą gracz kupi usługę?­

W configu podajesz swoje id konta microsms, na które mają trafiać pieniądze  ;)

Opublikowano

Na jaką wersję jest ten plugin bo na 1.7.2 nie działa

Działa na pewno ;)

MxPVoBz.png

Jaką wersje spigota masz? Komenda: /version

Opublikowano

Miło było by gdybyś stworzył coś takiego pod homepay'a, ale faktycznie przydatny plugin moze kiedys go wykorzystam u siebie :) 

Opublikowano

Testowałem go na localhost wszystko mega działało wrzuciłem na vps i nie chce się zainstalować ;/. Na local miałem 1.7.2 a na vps mam spigot  1.7.10

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngRamus132 jaka wersja javy na vps (komenda: java -version)? Z tego co wiem plugin był pisany pod jave 7 ale mi na 8 śmiga aż miło :). Dodatkowo podaj błąd który wyświetla Ci się w konsoli.

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Błędy nie pokazuje bym podał jak by był ;).Posiadam jave 1.6.0_38 mam nadzieje że w innym temacie mi osoba na priv pomoże to sprawdzę.

Plugin pisany pod Jave 8, a ty używasz Javy 6. Zaktualizuj Jave ;)

Opublikowano

Hymm... A jest możliwość zrobienia tego pod paysafecard ? :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

A czy do konta na microsms trzeba być pełnoletnim? I słyszałem, że trzeba przy jakieś większej kwocie wypełniać jakieś pity czy coś takiego, czy to prawda?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy do konta na microsms trzeba być pełnoletnim? I słyszałem, że trzeba przy jakieś większej kwocie wypełniać jakieś pity czy coś takiego, czy to prawda?

tak i tak

Opublikowano
[19:40:42] [Thread-7/WARN]: Exception in thread "Thread-7" 

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.JsonSyntaxException: java.lang.IllegalStateException: Expected BEGIN_OBJECT but was STRING at line 1 column 7

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$Adapter.read(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:180)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.Gson.fromJson(Gson.java:755)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.Gson.fromJson(Gson.java:694)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.updater.BukkitDLUpdaterService.fetchArtifact(BukkitDLUpdaterService.java:53)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.updater.BukkitDLUpdaterService.getArtifact(BukkitDLUpdaterService.java:30)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R1.updater.AutoUpdater$1.run(AutoUpdater.java:77)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: Caused by: java.lang.IllegalStateException: Expected BEGIN_OBJECT but was STRING at line 1 column 7

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.stream.JsonReader.expect(JsonReader.java:339)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.stream.JsonReader.beginObject(JsonReader.java:322)

[19:40:42] [Thread-7/WARN]: at org.bukkit.craftbukkit.libs.com.google.gson.internal.bind.ReflectiveTypeAdapterFactory$Adapter.read(ReflectiveTypeAdapterFactory.java:168)

pomoże ktoś ?

Opublikowano

Powiem tyle - szału nie ma :)

Nie rozumiem - po co tworzyć plugin tylko pod jedną bramkę SMS? Toszto ja bym lepszy skrypt napisał który by obsługiwał praktycznie każdą bramkę.

Wystarczyłoby użyć kilku zmiennych stałych, i a żeby użytkownik znał tylko adres api (adres który sprawdza poprawność SMS'a). Napisałbym ale piszę aktualnie ItemShop który właśnie będzie obsługiwał praktycznie każdą bramkę i hosting serwera.

Ale życzę powodzenia. Jeżeli chcesz mogę ci wytłumaczyć jak to powinno działać.

Pozdrawiam 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...