Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie obudowa :D ważne C;

proca17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam takie pytanie bo chce sobie kupić obudowę, rzecz w tym że obudowa ma wejście USB 2.0 i 3.0 a moja obudowa nie ma 3.0 tylko 2.0, będzie to w czymś przeszkadzać? :)

Lub jak ktoś chce to może mi podesłać obudowę pod moją płytę główną:

GIGABYTE GA-M61PME-S2

Pozdro :)

Opublikowano

To nie podłączysz skoro nie masz. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale np jak mi to 3.0 nie potrzebne jest ? I nie chce tam nawet tego ? To muszę to podłączyć ? :p

Opublikowano

Ale np jak mi to 3.0 nie potrzebne jest ? I nie chce tam nawet tego ? To muszę to podłączyć ? :p

Nie.

Nawet nie dałbyś rady o ile dobrze zrozumiałem to, co napisałeś.

416231423689480320491.png

Opublikowano

Nie.

Nawet nie dałbyś rady o ile dobrze zrozumiałem to, co napisałeś.

Czyli spokojnie mogę kupić tą obudowę i nawet nie ruszać tego 3.0 ? :)

PS możesz mi podesłać jakąś obudowę ładna do tej płyty najlepiej włączniki na górze :D płyta jest na górze w temacie :3

Opublikowano

ja też frontowych usb 3.0 nie ruszam. 

nie podałeś ceny budy i ogólnie wszystkich podzespołów. podałbyś też przykład obudowy, która ci się podoba i wtedy też można byłoby łatwiej podawać budy, ale jeżeli takiej nie masz to po prostu podaj to co wczesniej napisałem. to jest mobo mATX, więc możesz brać całkiem małe budy. najtańsze opłacalne to są zalmany t1-t4 i spc s20/30, ale blachy i ogólnie lepsze wykonanie leży tutaj po stronie zalmana, choć jest brzydsza (wg mnie). wyżej masz jeżeli chodzi o ładność/wydajność gladiusa m20/zalman z1 (znów podobna sytuacja, ale tutaj wykonanie już jest bliżej niż przy t4/s20/30).

no jeszcze wyżej to masz spc m25 później m35, m45w, paxa m70/gladiusa x60 a jeszcze dalej to już ja bym jedynie brał fractala design lub tańsze coś od korsarzy. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...