Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję hostingu VPS pod serwer Minecraft w miarę ceny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje dobrego VPS min 4gb ramu procek 4 rdzeniowy oraz najważniejsze musi być 1gb łączą ( polskie VPS raczej tego nie posiadają :D). Proszę o nie nabijanie sobie postów i wklejanie pierwszych linków z Google. Chciałbym także żeby ten VPS nie kosztował majątku lecz liczę się z tym ze za parę zł takiej maszyny nie kupię.

( Pisze w tym dziale bo ma największe parcie :D)

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem jak jest z łączem w lvlup.pro ale miałem tam vpsy - jest dość tanio a usługi na bardzo wysokim poziomie, możesz sprawdzić sobię ich ofertę :)

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

minthost odpada bo łącze 100mb. LVLup bardzo fajna sprawa, używałem kiedyś tego hostingu lecz wyłącznie do minecrafta :D

Może ktoś coś jeszcze poleci

Opublikowano

LvlUp.pro albo ovh :) Jedyne serwisy godne uwagi.

O

/V\

/''\

Opublikowano

LvlUp.pro albo ovh :) Jedyne serwisy godne uwagi.

Ale nie godne mnie.

Pisałem w 1 poście że serwery mają mieć min 1gb łącze.

Lvl ma 200 co w sumie nie jest złe ale moje serwry będą miały lagi ( nie pytajcie jaka gra :D )

VPS mogą być nawet z zagranicy aby nie z UK/USA bo pingi bedą mega

Opublikowano

Witam, polecam hostingowie http://lvlup.pro/  mam na niej VPSa i jestem bardzo zadowolony :D ! Tylko ta "ochrona DDoS'' nie jest za specjalna :D

Pozdrawiam Daniel P .

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

Opublikowano

Do czego Ci potrzebne konkretnie te 1gb/s łącza? Mam serwer z łączem 10gb/s ale nie zamierzam go udostępniać, bez wiedzy co na nim będzie się działo.

Opublikowano

Serwery Hurtworld potrzebują dużej przepustowości, bez tego przy 50 osobach pojawiają sie ogromne lagi serwera :)

Znalazłem dobry hosting i tani więc temat można zamknąć chyba, że jeszcze ktoś wie jak przelać pieniądze sms ( wiadomo vipy :D ) na paypal :)

Opublikowano

Polecam serwery VPS SSD od OVH, posiadam tam kilka VPS'ów, uważam, że 2 rdzenie Intel, które są obecnie oferują większą wydajność niż w przypadku 4 rdzeni AMD w ofercie Classic z 2014 (już jej nie ma).

Co do prędkości:

1Gb/s (Gigabit na sekundę) = 128Mb/s lub 128Mbps (Megabitów na sekundę). Stąd widać, że praktycznie każdy VPS ma prędkości łącza mocno zbliżone do gigabita na sekundę. Jeśli Ci chodzi o 1GB/s (GigaBajt na sekundę) to jest to 1024Mb/s, a takiej prędkości nie oferuje żadna firma hostingowa. Nawet w przypadku serwerów dedykowanych OVH prędkość łącza wynosi 500 Mb/s. Myślę, że wytłumaczyłem Ci pokrótce o co w tym wszystkim chodzi ;) .

Powodzenia z konfiguracją VPS'a :D

~kamileks999

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...