Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System logowania na wielu serwerach.

Jan_Lasica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, mianowicie jak zrobić systerm logowania na kilku serwerach, czy to się wgrywa jakiś plugin do bungecord, czy do każdego serwera, i chciałbym to zrobić tak aby się logować w lobby i po przejsciu na inny serwer nie trzeba było tego robić znowu. Proszę o wyjasnienie mi tego, z góry dzięki.

Opublikowano

przez bungeecord masz polaczone lobby i glowny serwer no i po prostu wgrywasz na lobby plugin do logowania np LogIt i w takim przypadku nie używasz go na głównym serwerze

W lobby robisz cos takiego ze sie respia i muszą po wpisaniu hasła wejść do portalu który przenosi cię na główny serwer(BungeePortals)

Opublikowano

A jak zabezpieczyć w takim razie podserwer że przy połączeniu na ip podserwera wyrzuciło ich a przy łączeniu przez lobby weszli?

Opublikowano

Trzeba dać ip-forwarding na true w bungeecord i w podserwerach w spigot.yml bungeecord: true i jeśli masz na dedyku/vps to zabezpieczyć porty bo na hostingu zależy jeszcze jakim to sami powinni ci zabezpieczyć. A plugin lepszy by był na bungeecord bo na każdym serwerze możesz chodziarz by hasło zmienić :) przynajmniej ja tak mam ale nie wiem czy jest jakiś publiczny na bungee

Opublikowano

Trzeba dać ip-forwarding na true w bungeecord i w podserwerach w spigot.yml bungeecord: true i jeśli masz na dedyku/vps to zabezpieczyć porty bo na hostingu zależy jeszcze jakim to sami powinni ci zabezpieczyć. A plugin lepszy by był na bungeecord bo na każdym serwerze możesz chodziarz by hasło zmienić :) przynajmniej ja tak mam ale nie wiem czy jest jakiś publiczny na bungee

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

IP-FORWARDING nie zapewnia ochrony serwera, jest strasznie dużo exploitów.

A jak zabezpieczyć w takim razie podserwer że przy połączeniu na ip podserwera wyrzuciło ich a przy łączeniu przez lobby weszli?

Wszelkie podserwery jakimi są survival etc musisz przestawić w tryb localhost.

Czyli IP: localhost:PORT

W tym momencie nie będą mogli się do niego połączyć bezpośrednio.

Pamiętaj, że serwery muszą znajdować się na jednej maszynie.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@OldisPL zgodzę się z Tobą w połowie, przestawienie serwerów na localhost spowoduje bindowanie się serwera tylko do localhostu. Poza samym portem serwera będzie to też miało wpływ na query i rcon. ;)

Opublikowano

Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

IP-FORWARDING nie zapewnia ochrony serwera, jest strasznie dużo exploitów.

Fakt samo ip-forwarding to może jedynie zablokować bezpośrednie wejście bo można chodziażby sobie swojego bungee podpiąć i już się wbija :) dlatego napisałem tez że porty tych "podserwerów" muszą być zabezpieczone dlatego najlepiej żeby wszystko na jednej maszynie stało ale jak na jakimś hostingu mc stoi to albo ci automatycznie zablokuje albo trzeba z supportem sie skontaktować

Opublikowano

Napewno muszą być na jednej maszynie? Znam kilka serwerów, gdzie przy łączeniu się przez lobby w takim programie widziałem, że ip podserwera jest inne a przy połączeniu bezpośrednio na to ip wyskakiwała wiadomość musisz połączyć się przez lobby i tam ip lobby, a przy łączeniu w lobby po zalogowaniu oczywiście łączyło się normalnie... Moim pytaniem jest jak takie coś zrobić?

Opublikowano

Możliwe że jest to jakiś plugin który jak gracz wejdzie przez lobby wysyła informacje do podserwerów że mogą wpuścić gracza ewentualnie zmieniona jakaś wiadomość w silniku i jak wywala to wyświetla że złe ip zamiast czegoś innego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...