Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aragium.pl [Easy / Medium] [Nowa wersja]

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupil czy nie i co wam do tego? wazne ze bedzie jakis serv na nowych plikach .. ciagle powstaja servy na starych az sie rzygac chce......

spinacie sie ale zagrac zagracie jak bedzie oficjalny start...

SfPrivatePl swietna robota czekam na oficjalny start :) powodzenia

Jaka robota? On postawił serwer na kupionych plikach, a to każdy potrafi.

no to kup.....

moze I kupil ale je poprawia

luffy-impressed-crying-one-piec.gif?w=35

Opublikowano

kupil czy nie i co wam do tego? wazne ze bedzie jakis serv na nowych plikach .. ciagle powstaja servy na starych az sie rzygac chce......

spinacie sie ale zagrac zagracie jak bedzie oficjalny start...

SfPrivatePl swietna robota czekam na oficjalny start :) powodzenia

Jaka robota? On postawił serwer na kupionych plikach, a to każdy potrafi.

no to kup.....

moze I kupil ale je poprawia

"Ale je poprawia", równie dobrze ja to mogę napisać i będzie wtedy na to, że ja je poprawiam. Jeżeli nie zauważyłeś/aś, on aktualnie potrafi tylko pisać, a zapewne czeka aż Marcel poprawi te pliki i dopiero coś zacznie ruszać. 

Opublikowano

Zatem nastała chwila, że muszę Wam odpisać i wyjaśnić kilka rzeczy. Najprawdopodobniej jest to mój ostatni post w najbliższych dniach.

Otóż ZRT - bo tak nazywa się gó*** gila będzie stało na plikach Marcela - bo ten idiota nie potrafi nic sam zrobić.

Po drugie - nie może nikt napisać, że serwer jest gotowcem, bo mam swoje pliki, tyle że trochę bugów jest + wymagają aktualizacji.

Nie jestem niewiadomo jakim programistą, po prostu amatorem i nie potrafię niewiadomo jak napisać, aby nie lagowały.

W przypadku nowego sf, klient sf po braku odpowiedzi serwera po 3 sek wyrzuca z gry.

Ja mimo ostrzeżeń napisałem to źle, bo powinienem zwrócić na tą dużą uwagę, ale zbyt się śpieszyłem, dlatego między innymi postanowiłem skorzystać z plików Marcela.

Doskonale każdy mógł zobaczyć efekty mojej pracy przy pierwszej becie - jasne, było trochę bugów, ale te pliki były tylko i wyłącznie moje i nadal są - tyle, że na sprzedaż.

Moje pliki, mojego autorstwa leżą sobie spokojnie na dysku: https://scr.hu/J7j9yA i to właśnie one zostały użyte w pierwszej becie i to właśnie o nich było ciągle pisane.

Z pewnością skorzystałbym ze swoich w oficjalnej wersji i dalej je rozwijał, gdyby nie:

1. Słabo zoptymalizowane pod względem wydajności, przez co klient po 3 sekundach braku odpowiedzi serwera wyrzucał do logowania;

2. Pośpiech;

3. Jeszcze raz brak czasu

W tych plikach co zrobiłem brakuje niewiele rzeczy, lecz jest trochę bugów.

Jeżeli ktoś kiedykolwiek pisał pliki sf'a, to wie że napisanie gildii to nic, poprawienie bugów też easy - więc nie prawie tam nie brakowało poza optymalnością.

Zdecydowałem, że nie będę pisał już na mpc przez dłuższy czas, bo mam dosyć sebusiów i jego potomnych.

Dziś jak skończę przenosić on-game, to zapewne dodam brakujące rzeczy + naprawię bugi tyle ile zdążę i zaczniemy robić nowe, planowane rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...