Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

fpsy - laptop

lukaszluka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź. Tylko jest jeden minus laptopa. Ze do niego trzeba miec windowsa 10 bo tylko do niego sterowniki sa. Wiec na windows 10 home 64bit rowniez bedzie to mozliwe? 300 fps.

Opublikowano

Mi csgo lepiej chodzi na win10, ostatnio się przerzuciłem i podniosło mi to około 20fps. Myślę, że win10 jest lepiej zoptymalizowany pod tym względem dlatego również nie będzie z tym problemu. ;)

Opublikowano

Bardzo dziękuję za pomoc. A czy opłaca się dopłacić do tego: trzeci port m.2 (ssd)  SSD m.2 2280 PCIe x4 Samsung SM951 NVMe 256GB (do 2150/1200MB/s)

Opublikowano

Co do FPS to nie jesteśmy w stanie ci określić ile jest i jest to opisane w FAQ, że nie pytamy o to.

Link: http://www.mpcforum.pl/topic/1398233-przeczytaj-zanim-napiszesz-temat/

Co do dysku, to jest on o wiele szybszy. Jeżeli zależy ci na szybkim uruchamianiu systemu (na poziomie paru sekund), tak samo wczytywanie gier i wgl (znajdujących się na dysku SSD). To warto, ogólnie patrząc na ten laptop, to skoro już dajesz tyle kasy na laptopa, to weź to co najlepszego.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Z góry można powiedzieć ze może ledwo zapewni 100 FPS bo z samych parametrów tyle nie otrzyma , musi umieć sobie skonfigurować system, sterowniki i grę. Jak widać laptop nawet nie wykorzysta swoich możliwości przy kimś kto nie ma pojęcia nawet co kupuje. Bo jak na razie złożone jest wszystko byle jak, byle co byle było.

16 Gb RAM to całkowity bezsens przez przynajmniej 3-4 najbliższe lata żadna gra nie będzie wymagała więcej niż 8 Gb. 

Co do zakupu to jak go zadowala kupowanie sprzętu i przepłacanie o  20-30% za byle bzdety ( dodatkowy ram, ssd, m.2. z*******a marża  ) zamiast kupić normalnie laptop w dowolnym sklepie z dokładnie tą sama konfiguracją to proszę bardzo, warto wywalić kasę by stracić prawie połowę jego wartości od razu. 

Spokojnie podane parametry zapewni dowolny laptop dla gracza w cenie ok 4000 bez zbędnych wodotrysków, zresztą ten temat autor wałkuje już po raz chyba trzeci z kolei.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...