Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DEADWAR - Old lies - zapowiedź gry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od około roku tworzę grę na silniku CryEngine. Plany są takie żeby dać przyzwoitą rozgrywkę z dobrą grafiką za kompletną darmoche :)

Screeny:

gc3THVJ.jpg

jungle.jpg

sokb2n.jpg

Link do Inde DB: (temat techinczy wisi na pewnym forum związanym z pewną osobą i ekipą, która streamuje, nie daje, żeby nie było reklamy :) )

49227.png

Opublikowano

Graficznie prezentuje się wyśmienicie. Mam pytanie dotyczące silnika, jest to Cryengine na darmowej licencji, czy na wykupionej ? Jeśli o czymś nie wiem to proszę o doinformowanie, ponieważ już od bardzo dawna nie tworzę w CryEngine i może coś się przez ten czas zmieniło :)

Opublikowano

Jest platna do celów komercyjnych (eaas) i do darmowego użytkowniku (freesdk). Eaas jest zawsze najnowsz(wersja obecnie 3.8.6 chyba), a free sdk jest z wersji 3.5.8 i z niego są te ss wyżej

Opublikowano

Same screeny jednak wiele o grze nie mówią. Lepszy byłby jakiś gameplay, żeby zobaczyć o co chodzi :)

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Będzie trailer w swoim czasie. Chce dopracować wszystko :) Trailer ma być szacunkowo w maju. Lecz nie wiem czy się wyrobię (cutscenki, postacie, bronie)

Opublikowano

Myślałeś nad możliwością dotacji jeżeli ktoś by chciał ci podziękować np Datkiem!

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Na CryEngine V z tą grą się nie przesiądę niestety (znaczy da sie, ale straci urok, bo wersja 3.5 sięga roku 2013 i są problemy np z fpsami :) ) Także zostaje z 3.5 do końca tej gry

e4a02a062984ce2e7dd62d12ae6e8fd6.png

Opublikowano

@AndrojusPL mam do Ciebie pytanie, wysłał byś mi link tutaj lub na PW do pobrania CryEngine w wersji, której pracujesz. Mam problemy z jego znalezieniem, ponieważ kiedyś klikało się GET CRYENGINE i były do wyboru 2 wersje, teraz tak to wszystko utrudnili że tej wersji SDK nawet nie ma chyba, albo ja jej znaleźć nie potrafię.

Opublikowano

Jakbyś chciał pracować na nowej to robisz tak: Pobierasz launcher CryEgnine V z cryengine(https://www.cryengine.com/get-cryengine i ustawiasz na 0 dolarow, no chyba ze chcesz coś im dać to ustawiasz odpowiednią kwotę). Na stronie cryengine.com wchodzisz w  marketplace -> CRYENGINE GameSDK Sample Project -> add do cart a w launcherze wchodzisz w My assets i istalujesz. Masz najnowszego CryEngine V z assetsami kompletnie za darmo. Jesli chcesz tą wersje co ja na razie na niej pracuje(3.5.8) to: http://crytek.4thdimension.info/sonstiges/downloads/viewdownload/11-editor/1414-cryengine-free-sdk-v3-5-8

Jak zaczynasz nowy projekt to bierz CE V, ponieważ to ona będzie rozwijana :) Ja kończę tą grę i się przenoszę :)

Opublikowano

@AndrojusPL a jeżeli mowa o koncie, tam trzeba podać takie informacje jak miejsce zamieszkania itp., nie przychodzą potem na te adresy jakieś listy czy coś ?

Opublikowano

Raczej wątpię żeby chciało się crytekowi coś wysyłać. Dane podajesz dlatego, jakbyś np do ich sklepu dodać własne modele 3d za pieniądze. Wtedy adres jest potrzebny bo paypal :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zapomniałem dodać :) od jakiś dwóch tygodni na yt jest trailer WIP (work in progress)

I cały opis fabuły(gra będzie po angielsku npaisy+dubbing)

The game is refering to a problem about the manipulation of people for money. We are meeting Steve. Steve is an unit commanding officer special. Being a soldier is his family's tradition. His father was an outstanding pilot. However, one day, his father rescued two children from a bomb explosion. Unfortunately he himself didn't survive the explosion. Steve somehow got along with it. The father was an authority for him. Later many people will be comparing him to his father. A new minister came to power. They declared war on rebels which wanted to create their own country. Later it turns out that the enemy are on Steve's side. The situation is turning completely around. [F2P without advert, store etc]

Opublikowano

Zapomniałem dodać :) od jakiś dwóch tygodni na yt jest trailer WIP (work in progress)

I cały opis fabuły(gra będzie po angielsku npaisy+dubbing)

The game is refering to a problem about the manipulation of people for money. We are meeting Steve. Steve is an unit commanding officer special. Being a soldier is his family's tradition. His father was an outstanding pilot. However, one day, his father rescued two children from a bomb explosion. Unfortunately he himself didn't survive the explosion. Steve somehow got along with it. The father was an authority for him. Later many people will be comparing him to his father. A new minister came to power. They declared war on rebels which wanted to create their own country. Later it turns out that the enemy are on Steve's side. The situation is turning completely around. [F2P without advert, store etc]

No trailer wygląda nawet zacnie. Jedyną rzeczą do jakiej się przyczepie to opis, który o ile moje umiejętności angielskiego mnie nie mylą ma w kilku miejscach błędy.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

z tego gameplay dużo widać nie wniosłeś, to jest silnik graficzny, każdy kto jest,, kumaty,, by potrafił rozmieścić tak tekstury, pokaż jakieś systemy co pisałeś, co nie oferuje gotowiec CE

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

Cześć, AndrojusPL.

Mam do Ciebie kilka pytań, ale to za chwilę. Na samym początku chciałbym Ci pogratulować wytrwałości w tworzeniu gry, jaka by ona nie była, trafi czy nie trafi w gusta graczy, liczy się doświadczenie jakie zdobędziesz i umiejętności jakie posiądziesz.

Moim zdaniem gra nie ustępuje wykonaniem (jak na razie tylko graficznym - wnioskuje co screenach) większości średnich studiów. Trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieję, że już niedługo będę mógł zagrać w alphę, betę bądź gotowy już produkt.

Wracając do pytań, chciałbym dowiedzieć się paru rzeczy:
1. Dlaczego wybrałeś CryEngine?
2. Co oferuje ten silnik?
3. Piszesz cały GameMode w C++ (bądź innym języku) czy jak to możliwe jest w Unreal Engine - programujesz wizualnie (visual programming; blueprints)?
4. Tekstury pobrałeś z internetu czy sam się nad nimi głowiłeś?

Miałem jeszcze kilka pytań, ale zupełnie wyleciały mi z głowy :)

Czekam na szybką odpowiedź, możliwe że też chciałbym zasięgnąć od Ciebie pomocy/porady, jeśli byś się zgodził, wyślij pw.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@sumenato2 skrypt na regeneracje zdrowia, naprawa fizyki( https://www.youtube.com/watch?v=5Y0usNtKJsQ ), Zrobienie poprawki do AI ( https://www.youtube.com/watch?v=-p0QGhxwLYs ) itd

Jak widzisz, posiadam takie rzeczy, których nie znajdziesz na oficjalnym forum cryengine :P .

@SteveMavic

1. Bawię się nim od 2013. Chciałem się spróbować jak trudne jest tworzenie gier. Wszyscy bawili się w unity czy wtedy w udk, ja sprobowałem czegoś co było mało popularne w naszym kraju.

Zacząłem się zagłębiać, udzielać na forum i zacząłem coś w nim klecić :)

2. Obecna, nowa wersja czyli CE V oferuje ci fizykę z oświetleniem, vr itd :) . Nowa wersja silnika jest goła (nie jest przystosowana do FPS jak to było do tej pory).

Ja jeszcze korzystam z wersją do fps głównie, bo projekt zaczynałem kiedy były dwie wersje CE: subskrypcja i darmowe i nie mialem zbytnio wyboru a przeniesienie na nowy silnik jest nie mozliwe(levele sie bugują, dropy fps itd :))

3. Programuje wizualnie (flowgraph), bo stara wersja miała zamknięty kod. W nowym CE V pisze się wszystko w C++ lub C# :)

4. Część widocznych tekstur jest prosto z silnika. Textury tworze sam jak i mam licencje na kilka baz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...