Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ukrywanie IP i ochrona przed DDoS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam internet z Orange i moje IP jest zmienne czy mam się obawiać przed atakami DDoS tzn. czy jeśli ktoś zobaczy moje IP na TS3 i puści mi strzałkę i wywali mi neta to jak zresetuje modem i zmieni mi się IP to już nic mi nie zrobi, jeżeli nie zobaczy znowu mojego adres IP?

I czy są jakieś dobre darmowe programy do samego ukrywania adresu IP(patrzyłem jakieś programy, ale o jednym ludzie mówili, że 3 dni się męczyli, aby usunąć go bo im zawirusował komputer, drugi coś tam itp.)

Zainstalowałem program VPN CyberGhost 5.5, lecz darmowa wersja ma ograniczenia i internet  śmiga max do 1024 kbps, a same gry nie chcą odpalić. Nie wiem nie znam się zbyt na tym.

Za dobre rady +++

Jak zły dział to sorry i proszę o przeniesienie.

Opublikowano

Komputera przed atakami ddos nie da się raczej chronić,mogłeś by wykupić vpn i na nim zainstalowany system ale to za bardzo nie było by wygodne.Możesz jeszcze programem do zmiany ip ale jak mówiłeś jest wysoki ping.Chyba że wykupisz premium na cyberghost.

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Też zwiększy sobie ping przynajmniej dwukrotnie od najniższego jaki osiąga, jeśli nie więcej. Nie istnieje doskonały VPN który nie wprowadził by mu dodatkowego opóźnienia. No chyba że ma gigabitowe łącze i serwer VPN  jest w jego okolicy.

Jeśli nie zależy mu na pingu tylko transferze to tylko płatne VPN i żadne inne darmowe z limitami czy nawet bez. 

Najlepiej załatwiać sobie VPN u swojego ISP, atak na taki serwer czy IP VPN jest równoznaczny z atakiem na sieć dostawcy, raczej myślący choć trochę pseudohakerzy od ddosów unikają takich ataków. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A czy jest opcja tylko ukrycia adresu IP bez zmiany go tzn. aby nie wyświetlał się ludziom np. na TS3?

Opublikowano

A czy jest opcja tylko ukrycia adresu IP bez zmiany go tzn. aby nie wyświetlał się ludziom np. na TS3?

Tylko jeżeli jesteś administratorem serwera i odbierzesz uprawnienia użytkownikom do wglądu do IP użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...