Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam FrontEnd developera do stworzenia silnika.

LanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Być może niektórzy użytkownicy kojarzą jeszcze mój nick z poradnikiem, jak postawić serwer plemion na plikach 7.3. 

http://www.mpcforum.pl/topic/947914-instalacja-serwera-73-na-vps-mega-poradnik/

Upłynęło trochę czasu, sporo się nauczyłem i stwierdziłem, że hobbystycznie napiszę od podstaw cały backend silnika plemion B) . Potrzebuję jedynie kogoś kto szybko i sprawnie ogarnia HTML najlepiej 5, CSS 3 i Javascript  B) . Mój autorski silnik będzie w całości oskryptowany w Pythonie 3.4, póki co baza będzie w SQLite 3, chociaż kto wie co przyniesie jutro xD Biorąc pod uwagę istnienie alphy silnika TWLan 2.0 w ostateczności niech będzie to osoba, która pozbawi ten silnik całego badziewia jakim jest PHP :((T_T i pozostawi mi czyste HTML'e do parsowania w Pythonie. :lenny: Liczę na dobrą zabawę i stworzenia graficznie plemion lepszych niż oryginał. B)

PS. Rozważam wymodelowanie i wyrenderowanie nowej grafiki do plemion, aby nieco odświeżyć tą grę :D .

Zainteresowanych zapraszam do dyskusji lub do kontaktu przez prywatną wiadomość. ;)

PS. Silnik udostępnię jak zacznie być jakkolwiek grywalny.

PS2. Silnik będzie open source'owy + zamierzam zrobić do niego prostą dokumentację, więc niech nikt nie myśli o żadnych pieniądzach.

CHANGELOG

Wersja 1.0.1 07/03/16

Zaprojektowanie korzenia we Flask

Panel rejestracji i logowania w HTML5

Pierwszy stylesheet CSS3

Obsługa sesji zalogowania i ciasteczek

Zmiana rozszerzenia plików konfiguracyjnych na .py

Dodany czysty panel game.html

Wersja 1.0.0 06/03/16

Panel rejestracji w konsoli

Panel logowania w konsoli

Podstawowy system obsługi sesji zalogowania

Generator bazy users

Generator config.ini

Wprowadzone wszystkie właściwości budynków

Grafika Wektorowa / Modelowanie / Renderowanie / Wysokopoziomowe języki B) (Python, Prolog, Haskell).

Najbardziej nienawidzę tego asemblera.. jak mu tam? C++ :(( 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...