Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PS4 tanie gry

FireONgame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Patrze na allegro i znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/minecraft-playstation-4-edition-ps4-wersja-cyfrowa-i5947998686.html

Mam kilka pytań.

Czemu tak tanio?

Opłaca się tak kupować?

Legalne to jest?

Jeżeli zmienią hasło oraz login do tego konta to trace dostęp do gry?

Jak pobiore grę i po np: 70dniach trace dostęp do gry to z jakiego powodu?

Jak zakupie taki dostęp do konta to moge podać dane konta koledze by mógł pobrać?

Są jakieś poradniki (na yt) pokazujące jak wygląda to dodawanie gry do konta?

Opublikowano

1.KIj to wie;

2.Jak chcesz, ja wolę pudełka;

3.Nie wiem, tutaj nie odpowiem;

4.Jeśli przypiszesz do konta "ALBA" i jedynie zmienisz sobie login i hasło to nie powinieneś tracić, ale tutaj raczej skonsultuj się z tymi panami co to sprzedają;

5.Nie, dają Ci gwarancję 30dni, ale to nie oznacza że po 30 dniach nie będziesz grał (tak to rozumiem)

6.Nie wiem jak to jest z tymi kontami, tutaj wypowiedzą się bardziej obeznani.

7.ONI DADZĄ CI KONTO Z GRĄ, KTÓRE MASZ PRZYPISAĆ DO KONSOLI, zachowując swoje pierwsze konto jako "administratora". Logujesz się na konto i tam powinieneś mieć grę i tylko pobierasz.

Tyle rozumiem :) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Z tego co się orientuje to są kradzione konta itp. Sam jedno kupiłem (Nie wiedząc o tym ;) ) na moją X360'tke , gra jak gra chodziła normalnie , problemik nastąpił gdy robiłem format , ale wiem że na Xbox'ie zrobiłem coś takiego jak przeniesienie licencji i wszystko śmigało nie wiem niestey jak to jest z grami na PS, jednakże lepiej żeby kupował gry pudełkowe ;)

Opublikowano

Czemu tak tanio? - Bo jest to wersja elektroniczna. Gość kupuje grę w PS Store i potem sprzedaje dostęp do tego konta na Allegro (multikonta).

Opłaca się tak kupować? - Nie. Można bana dostać.

Legalne to jest? - Łamie to regulamin PSN.

Jeżeli zmienią hasło oraz login do tego konta to trace dostęp do gry? - Nie. Jeśli konto zostanie zbanowane - wtedy tracisz.

Jak pobiore grę i po np: 70dniach trace dostęp do gry to z jakiego powodu? - Zbanowane konto to najczęstsza przyczyna.

Jak zakupie taki dostęp do konta to moge podać dane konta koledze by mógł pobrać? - Nie uda ci się. Działa to tak, że np. facet podaje ci dane do konta a po 3 dniach je zmienia.

Są jakieś poradniki (na yt) pokazujące jak wygląda to dodawanie gry do konta? - Tej gry się nie dodaje. Ona jest na koncie - ściągasz, logujesz się na swoje konto i grasz.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

"trzymują Państwo:

- Login PSN
- Hasło PSN"

nie polecam kupować w wersji cyfrowej bo albo jest na dany okres i potem tzn po jakimś czasie zostanie usuniete.

Lepiej dołozyć i mieć pudełkową wersje 

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z tego co się orientuje to są kradzione konta itp. Sam jedno kupiłem (Nie wiedząc o tym ;) ) na moją X360'tke , gra jak gra chodziła normalnie , problemik nastąpił gdy robiłem format , ale wiem że na Xbox'ie zrobiłem coś takiego jak przeniesienie licencji i wszystko śmigało nie wiem niestey jak to jest z grami na PS, jednakże lepiej żeby kupował gry pudełkowe ;)

@Ejlannn_ nie, nie są kradzione (Jeżeli chodzi o tą aukcję).

Edit:

TOPIC:

Gościu kupuje to na przykład w PS Store za normalną kasę i potem udostępnia dane do konta, dzięki temu może sprzedawać tak tanio bo szybko mu się zwróci.

Powiedzmy gra kosztuje 300 zł, to jeżeli sprzedaje po 50 zł, a kupuje tyle osób (Dosyć sporo) to nie tylko mu się to zwraca, ale również i zyskuje bardzo dużo.

Edit2:

Czy polecam? Nie. Dlaczego? Warto dorzucić troche kasy i mieć własną kopie, używać swojego konta, pełny dostęp. Bez ryzyka, że gościu zmieni Ci hasło.

Opublikowano

Tutaj już nawet nie chodzi o samą ewentualną utratę gry, w przypadku PS4 jest zbyt duża szansa na otrzymanie bana. W takiej formie, to można kupować gry na PS3, ale nie na PS4 gdzie za to banują.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...