Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przytycie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chopaki, mam mały problem, a mianowicie chodzę do 3 gimnazjum mam 180 i ważę  53 kg. Chciałbym przytyć ale nie wiem jak się do tego zabrać, może kilka porad ?

Opublikowano

Dużo jesz? Ja jak chodziłem do gimbazy to też byłem patyk, z wiekiem trochę się zmieniłem.

Jedz kurczaki z ryżem i na yt jak i na forum kfd sfd itp jest mnóstwo porad jak przytyć.

VNp6c2U.png

Opublikowano

W takim wypadku najlepiej zapisać się do dietetyka, bo taki ryż i kurczak też ci gówno dadzą jak pewnie jesteś ektomorfikiem to musisz mieć ustaloną dietę i kilka posiłków dziennie, nie polecam tego co napisał up.

1357577137-U262310.png

Opublikowano

W takim wypadku najlepiej zapisać się do dietetyka, bo taki ryż i kurczak też ci gówno dadzą jak pewnie jesteś ektomorfikiem to musisz mieć ustaloną dietę i kilka posiłków dziennie, nie polecam tego co napisał up.

ja polecam, sprawdzałem na sobie. Potrafię przytyć na życzenie i schudnąć (niczego nie jedząc i ćpając)

Opublikowano

W takim wypadku najlepiej zapisać się do dietetyka, bo taki ryż i kurczak też ci g****o dadzą jak pewnie jesteś ektomorfikiem to musisz mieć ustaloną dietę i kilka posiłków dziennie, nie polecam tego co napisał up.

ja polecam, sprawdzałem na sobie. Potrafię przytyć na życzenie i schudnąć (niczego nie jedząc i ćpając)

No tak, j**** zdrowie.

Idź do dietetyka, ustali Ci dietę.

Opublikowano

Dokładnie, to co pisze ten typ o chudnięciu i przytyciu na słodyczach i gazowanych napojach to porażka. Nie próbuj tak robić bo niezdrowo :)

Zapłacisz u dietetyka i masz ustaloną rozpiske, albo sam sobie robisz patrząc na różnych forach.

1357577137-U262310.png

Opublikowano
No tak, j**** zdrowie.

po co się zdrowiem przejmować? i tak umrzemy prędzej czy później (ja wolę prędzej)

Dokładnie, to co pisze ten typ o chudnięciu i przytyciu na słodyczach i gazowanych napojach to porażka. Nie próbuj tak robić bo niezdrowo :)

ale to działa

Opublikowano

Jak masz szybka przemiane materii to malo co Ci pomoze. Ja potrafie jesc same fast foody przez miesiac i nie przytyje ani kilograma a jakos sportowo czasu nie spedzam.

Moze z wiekiem sie zmienisz. Sam bylem patyk w 3 gim a aktualnie 4 tech 80kg przy 182.

Opublikowano

No tak, j**** zdrowie.

po co się zdrowiem przejmować? i tak umrzemy prędzej czy później (ja wolę prędzej)

ale to działa

Działać może i działa ale jest pełno skutków ubocznych takiego jedzenia :P

Ogólnie jajka, warzywa, owoce, ryż, jakieś owsianki do tego siłka i przytyjesz

­

1357577137-U262310.png

Opublikowano

No tak, j**** zdrowie.

To gratuluję podejścia do świata, przyjaciół i rodziny. Miłej śmierci.

Teoretycznie można też schudnąć pijąc ciągle wódkę, ale tak się po prostu nie robi.

Opublikowano

Skoro nie możesz przytyć to znaczy, że jesz za mało. Każdy człowiek ma własną przemianę materii i swoje zapotrzebowanie energetyczne. Jedzenie dla człowieka jest po prostu paliwem, jeżeli go dasz za mało, spalisz tłuszcz zapasowy, jeżeli w sam raz, twoja waga się utrzyma, jeżeli więcej niż potrzebujesz, zostanie jedzenie odłożone w postaci tkanki tłusczowej, lub jeżeli ćwiczysz organizm wykorzysta je do regeneracji powysiłkowej i zwiększy objętość włókien mięśniowych.

Więc jeżeli chcesz zdrowo przytyć to powinieneś ćwiczyć oraz spożywać więcej jedzenia niż wynosi twoje zapotrzebowanie energetyczne.

RAsfepN.png
Opublikowano

W tym wieku jest często tak ze ze względu na dojrzewanie jest się dość chudym potem może się to ustabilizować jak również w moim przypadku. Ogólnie najlepszą opcją jest zapisanie się do dietetyka tak jak koledzy wyżej napisali ewentualnie możesz poszukać filmików na yt ale z tym radze ostrożnie no i oczywiście nie słuchaj trolli którzy radzą ci w********ć śmieci bo to cholernie nie zdrowe.

49yxrs.png

Opublikowano
To gratuluję podejścia do świata, przyjaciół i rodziny. Miłej śmierci.

Teoretycznie można też schudnąć pijąc ciągle wódkę, ale tak się po prostu nie robi.

a dziękuję. moje podejście jest ok ale nie bede żył dłużej niż do 30stki bo mi sie zwyczajnie nie opłaca przedłużać tej gehenny. Wyznaczenie daty śmierci jest dość podniecające. Nie każdy sie na to może odważyć

no właśnie wódką nie mozna schudnąć, ja nie mogłem, jadłem na fazie jak szalony. Ale opioidy i stimy dają rade

Skoro nie możesz przytyć to znaczy, że jesz za mało. Każdy człowiek ma własną przemianę materii i swoje zapotrzebowanie energetyczne. Jedzenie dla człowieka jest po prostu paliwem, jeżeli go dasz za mało, spalisz tłuszcz zapasowy, jeżeli w sam raz, twoja waga się utrzyma, jeżeli więcej niż potrzebujesz, zostanie jedzenie odłożone w postaci tkanki tłusczowej, lub jeżeli ćwiczysz organizm wykorzysta je do regeneracji powysiłkowej i zwiększy objętość włókien mięśniowych.

Więc jeżeli chcesz zdrowo przytyć to powinieneś ćwiczyć oraz spożywać więcej jedzenia niż wynosi twoje zapotrzebowanie energetyczne.

mam dwóch kumpli którzy jedzą więcej ode mnie, a są o wiele chudsi i nie mogą przytyć. Lekarze nie wiedza co im dolega. Generalnie może to powodować nadczynność tarczycy, ale nie w ich przypadku

tak czy inaczej polecam zastosować się do mojej diety tj. coca-cola, chipsy, lody i może jakieś witaminy pod wieczór cobyś nie zdechł z niedoborów

Opublikowano

polecam coca-cole, chipsy, lody, różne ciasta. Coś z wysokim indeksem glikemicznym

i zrobi się z niego bodyfat, czytaj bebzon wielki a rączki chude jak wcześniej

oblicz kalorie dodaj +200 z każdym tygodniem po 50 kcl

wpierdalaj co tam chcesz ważne żeby zgadzały sie makro

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Więcej tłuszczy ale tych dobrych które się znajdują np w orzechach.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Ważne żebyś jadł 5 posiłków dziennie czyli nie chodził głody, najlepiej jeszcze jakaś siłownia i trening na mase

sygna00e9.png
Opublikowano

­

Dużo jesz? Ja jak chodziłem do gimbazy to też byłem patyk, z wiekiem trochę się zmieniłem.

Jedz kurczaki z ryżem i na yt jak i na forum kfd sfd itp jest mnóstwo porad jak przytyć.

od 2 lat wpierdzielam kurczaka z ryżem i to w dużych ilościach i nie mogę przytyć :x np. Zjem obiad jestem full 10min później znowu jem a nie tyje a sam chciałbym przytyć bo też nie jestem zadowolony z mojej wagii.

Wracając do tematu podobno białko dobrze działa.

image.png

Opublikowano

­

­

od 2 lat wpierdzielam kurczaka z ryżem i to w dużych ilościach i nie mogę przytyć :x np. Zjem obiad jestem full 10min później znowu jem a nie tyje a sam chciałbym przytyć bo też nie jestem zadowolony z mojej wagii.

Wracając do tematu podobno białko dobrze działa.

Witaj w klubie. Też mogę się nawpieprzać pod korek, minie max godzina i znów czuje głód. I też mogę wpieprzać cały tydzień fastfoody albo zdrowe jedzenie i nigdy nie przekroczyłem 70 kg przy 187 wzrostu. No z wyjątkiem tegorocznych świat gdzie jadłem tłuściutko przez 3-4 dni to 1 kg przybyło xD. Myślę, że u Cb bez dietetyka się nie obędzie. Jeżeli jest dobry to ma specjalną maszynę do ustalania BMI, tkanki tłuszczowej i innych parametrów i na podstawie tego stwierdzi czego Ci brak i ustali właściwą dietę.

Cyrk.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

polecam coca-cole, chipsy, lody, różne ciasta. Coś z wysokim indeksem glikemicznym

i zrobi się z niego bodyfat, czytaj bebzon wielki a rączki chude jak wcześniej

oblicz kalorie dodaj +200 z każdym tygodniem po 50 kcl

wpierdalaj co tam chcesz ważne żeby zgadzały sie makro

To jest największa bzdura, doliczanie po 50kcal XDDDDDDDD

Niech od razu doliczy 500-600, nie wiadomo, czy da radę zjeść tyle ile może a Ty mu każesz 200 dodać, 200 to jest nic jak chce przytyć, sam mam z tym problem i naczytałem się o tym :)

Z drugim o makro to szanuje :)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

głodówki pomagają przytyć tzw. efekt jojo. Później wszystko co zjesz zostaje oszczędnie wykorzystane i zmagazynowane

nie jedz przez cały dzień a na następny wpieprzaj ile się da, nie ważne co, nie słuchaj tych debili od kurczaków z ryżem (to dobra opcja na silownie, idźcie z tym na jakieś forum sfd). Później możesz dwa dni bez jedzenia i znów jeść do oporu

powtórz to x9000 i enjoy bycie grubasem

Opublikowano

głodówki pomagają przytyć tzw. efekt jojo. Później wszystko co zjesz zostaje oszczędnie wykorzystane i zmagazynowane

nie jedz przez cały dzień a na następny wpieprzaj ile się da, nie ważne co, nie słuchaj tych debili od kurczaków z ryżem (to dobra opcja na silownie, idźcie z tym na jakieś forum sfd). Później możesz dwa dni bez jedzenia i znów jeść do oporu

powtórz to x9000 i enjoy bycie grubasem

Co Ty człowieku gadasz, jedni po dwóch kromkach chleba są najedzeni na cały dzień także takim ciężko przytyć, Ja tak właśnie mam :v

Fakt faktem ten ryż i kurczak to opcja na siłownie najlepsza.

Co do tego x9000 to powodzenia po przy drugiej próbie pewnie zmięknie :yay:

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Gainer, nie zadne chipsy itp najprosciej chyba, no i musisz jesc sporo, regularnie, nie zapominac o posilkach ogolnie. Ale to nic fajnego byc grubym, jak juz troche Ci ten gainer da to na silke i sztosik. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...