Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pc do 1.5k

azakv

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 1.5k
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) jeszcze nie wiem,na razie pytam.
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Nie pamiętam,monitor to flatron l1910p
Do czego ma służyć komputer? żeby na średnich poszło gta v i cs go
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? nie

Ps: Napiszcie czy w ogóle to możliwe i czy będzie się na części używane kupywało czy nówkę?

Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

Zasilacz sie juz nie nada, tego modecoma bym nie wsadzal do nowego pc, z nowek mozesz miec pc (g3258 + 750ti), za to z uzywek to i5 2400, gtx 660, albo jak sie uda to r9 280 (albo od biedy hd7950 3gb), no i 8gb ramu zamiast 4. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

feel 3 spokojnie da radę, bo te magiczne III jest zdecydowanie lepsze niż poprzednie dwie wersje. 

jeżeli nie jest jakiś przestarzały, wyżyłowany i bez spalonych tranzystorów można go wsadzać do jakichś mniej prądożernych pctów  :yay:

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

@Oski0202  A możesz podać linka do tego pc?Albo chociaż napisz specyfikacje tego komputera,chodzi mi o to żebyś napisał jaka płyta główna,karta graficzna,procesor,ram,zasilacz i obudowa. 

Może być to?

Tylko nie wiem jaka płyta główna i obudowa.
Jeśli nie odpisuje w temacie napisz mi na priv
Opublikowano

@Oski0202  A możesz podać linka do tego pc?Albo chociaż napisz specyfikacje tego komputera,chodzi mi o to żebyś napisał jaka płyta główna,karta graficzna,procesor,ram,zasilacz i obudowa. 

Może być to?

Tylko nie wiem jaka płyta główna i obudowa.

Może być. Płytę główną daj tą:

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-h81m-p33-h81-dualddr3-1600-sata3-dvi-matx-h81m-p33-604814/

Jak chcesz to możesz dozbierać i kupić płytę z B85, ale to już będzie wydatek rzędu 270-280 złotych.

Obudowę daj tą:

http://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-gladius-m20-pure-black-spc125-707037/

Najlepsza obudowa w swojej cenie.

RAM zmień tylko na 1x8GB.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

feel 3 spokojnie da radę, bo te magiczne III jest zdecydowanie lepsze niż poprzednie dwie wersje. 

jeżeli nie jest jakiś przestarzały, wyżyłowany i bez spalonych tranzystorów można go wsadzać do jakichś mniej prądożernych pctów  :yay:

No chyba do pentiuma g1820, zeby sobie na igpu smigal, pozdrawiam jak chcesz na czyms takim skladac gamingowa maszyne, nawet cos opartego na 750ti

Opublikowano

No chyba do pentiuma g1820, zeby sobie na igpu smigal, pozdrawiam jak chcesz na czyms takim skladac gamingowa maszyne, nawet cos opartego na 750ti

no jak sie nie czyta google/forum i innych elektrod, gdzie tam sa rozne recenzje zasilaczy to tak jest. feel 3 to po prostu slaba konstrukcja, ale to nie to samo co inne chinolki. spokojnie wstawialbym.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Ta płyta podana przez @miszkurkam ma dwa sloty na pamięć RAM, więc jak dasz 2x4 GB to w przyszłości nie będziesz mógł zwiększyć pamięci RAMU tylko będziesz musiał wymieniać na nowe o większej pojemności, a tak masz w jednym slocie 8 GB, a w przyszłości możesz powiększyć o kolejne 8 i mieć 16 GB Ramu. No i wydajniej chyba jest wtedy.

banneranim.gif

Opublikowano

Ta płyta podana przez @miszkurkam ma dwa sloty na pamięć RAM, więc jak dasz 2x4 GB to w przyszłości nie będziesz mógł zwiększyć pamięci RAMU tylko będziesz musiał wymieniać na nowe o większej pojemności, a tak masz w jednym slocie 8 GB, a w przyszłości możesz powiększyć o kolejne 8 i mieć 16 GB Ramu. No i wydajniej chyba jest wtedy.

Zanim to 16gb mu sie przyda do grania to juz platforme zmieni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...