Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LG G2, CM 13 - Problem z kartą SIM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.
Mam problem z telefonem, po aktualizacji cyanogenmoda 13, przestało czytać mi kartę SIM. Flaszowałem rom twrp 2.8.7.0 i 3.0.0-4 ale nic nie pomogło. Próbowałem również opcji "Restore EFS" z aplikacji FreeGee (pomagało innym), ale wyskoczył mi error 1. Próbowałem z wieloma kartami sim i z trikiem z trybem samolotowym - ale to też nie pomogło. Ma ktoś może pomysły? Nie chce wysyłać telefonu na gwarancje za granice, a lokalny serwisant nie potrafił nic zrobić :/

Tel:
LG G2 Verizon (vs980)
cm-13.0-20160303-NIGHTLY

­

Opublikowano

To są wersje nightly.Beda wystepowały błedy. Poszukaj moze na XDA w watku z tym Cyanogenmodem czy nie ma jakis fixow na tą dolegliwość.

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Ale jak wyślesz telefon z Cyanogenem za granicę to Ci tylko gwarancję anulują. Wgraj po prostu ROM co najmniej Snapshot, żeby było wiadome, że większość będzie działało. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@Razeer123 Wielkie dzięki po powrocie do cm12 snapshot wszystko zaczęło działać. Dzięki :)­

Prawdopodobnie przyczyną tego, ze nie działała Ci sim jest wina cm13. Nie jest on jeszcze dopracowany. Pamiętam, jak wychodziło cm 11, to też nie działała karta sim, aż do czasu, gdy ktoś to naprawił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...