Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać Androida po bricku?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pobrać oprogramowanie ze strony producenta i zaktualizować według opisu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

No to zrób to co napisałem, nie ma przeciez uniwersalnego androida z instalka.

Opublikowano

Skoro support nie udostępnia aktualizacji to poszukaj sobie romów i opisów na XDA albo android.com.pl 

Opublikowano

Sprawdź czy producent nie udostępnia oprogramowania do synchronizacji urządzenia z komputerem, często pojawia się tam opcja odzyskiwania systemu. Jeśli nie, jak wspomniał Ktosiu, odwiedź XDA, to bardzo duża społeczność, na pewno znajdziesz tam odpowiednie oprogramowanie, moze nawet i lepsze.

apple.png

Opublikowano

To sobie poszukaj tutorili do twojego modelu tabletu, w nich będzie dokładnie opisane łącznie z plikami. 

Model przecież znasz to nie problem będzie nawet na google poszukać. 

Opublikowano

@Ktosiu Uważasz mnie za buraka czy jak... Przewaliłem już z milion tutów ale wszędzie piszą, że hard reset i już, a u mnie nie pomaga. Softu nigdzie nie mogę znaleźć dla mojego modelu (Alcatel One Touch Pixi3(7) (8055)). Jak taki mądry jesteś to znajdź. Powiedzieć każdemu łatwo, ale zrobić...

Opublikowano

Teraz to przynajmniej wiadomo co dokładnie masz.

Skoro nie ma żadnych aktualizacji to jak mogłeś uszkodzić aktualizacją, no  chyba tylko wgrywając nie odpowiedni rom. Nie pisałeś jak. 

Jedyne co widzę sensownego to wgranie odpowiednio zgranego romu  ( Full Dump ) z innego takiego samego modelu 8055 tak samo z modeli 8056 i 8057 pasuje. 

Opublikowano

@Ktosiu Tablet wyświetlał informację, że jest dostępny update. Przy instalacji wyskoczył błąd. Po rebocie systemu za każdym razem wyskakuje "Android jest uaktualniany 1/83" i pomimo zastawienia go na całą noc nic się nie dzieje, jakby się zawiesiło. Po hard resecie Cały czas pisze "Alcatel One Touch" i nic się nie dzieje. Gdziem mam pobrać coś w rodzaju instalki romu lub czegoś co rozwiąże mój problem?

Opublikowano

Stock gdzieś będzie, pewnie na stronie producenta. Ściągnij sobie coś z XDA i wgraj po prostu, tak żeby odceglić. 

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Właśnie niem ma stocka, nawet by wgrać full dump trzeba wiedzieć jak go wgrać. :/ 

Opublikowano

Wystarczy że znajdziesz obojętny system dla twojego telefonu, oczywiście ma on być w rozszerzeniu .zip, wrzucisz go na kartę pamięci, zrobisz wipe cache/wipe data/format system i go wgrasz i powinno chodzić. Jeżeli telefon uruchamia się i ładuje bez problemu do recovery, to idzie go odceglić na 100%.

@Edit 

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=65374386&postcount=746

Nawet jeśli ten system wgrasz i coś nie pyknie, to i tak telefon do odratowania. Postępuj zgodnie z instrukcją.

Opublikowano

Co wy  tu piszecie ludzie! Doradzacie mu jak ma zjebać do końca tablet niedostosowanym do tego softu ? 

Nauczcie się wcześniej przeczytać cały temat i nie podawać nieprawdziwych informacji.

Ma TABLET a nie TELEFON , całkowicie odmienny układ partycji i sterowników, do tego inny układ procesora. Nic z tego tematu nie będzie pasowało , wręcz upieprzy doszczętnie tablet. 

Opublikowano

Przecież ci napisałem nie ma linków, nie ma romu dostępnego i sam musisz sobie zdobyć soft z identycznego albo podobnego  modelu, odpowiednio go potem wgrać. 

Jeśli masz na gwarancji to oddaj do serwisu. 

Możesz pisać też do serwisu żeby udostępnił rom czy program do wgrywania, ja za ciebie tego przecież nie zrobię. 

Opublikowano

Gosc z XDA napisal mi to wiec sprobuj."You can find restore your stock firmware using the Mobile Upgrade S tool from here. Download and install it and select your tablet from the list of available devices."

Mój Android 4.4.2 zj**** się przy update, a hard reset z biosu nic nie daje. Jak zainstalować androida z karty SD. Komputer nie widzi tableta.

"Rób co chcesz" - 3 słowa które sprawiają że kompletnie nie wiesz co robić

Złośliwość - hobby ludzi inteligentnych

Opublikowano

Opublikowano

Temat nie jest dla tabletów, to całkowicie inne urządzenie

Nie będzie miał i nie rozwiąże problemu tam nikt, było najpierw przeczytać temat. Do odblokowania potrzebuje koniecznie zrobionego własnego na tym konkretnym urządzeniu backapu romu ( ROM_0 )

Tylko serwis  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...