Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] Projekt pluginu na gierkę podobną do CastleMod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, z racji tego, że mi się trochę nudzi, a czasu trochę mam, to postanowiłem coś sobie popisać, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Liczę na to, że podrzucicie mi swoje pomysły, bo w tej chwili mam ich mało i nie wiem nawet na jakiej zasadzie ma działać do końca ten plugin xD

Otóż co już mam zrobione: 

- zapis gracza do pliku

- prosty system tworzenia aren

Co mam do zrobienia: 

- druzyny

- scoreboard

- tabliczki

- system poziomow, areny od danego poziomu itp. 

- przejmowanie terenu

- zapis sql i mysql

- klasy

- system monet 

- nazwe pluginu xD

To chyba tyle, co przychodzi mi do głowy, czekam na propozycje.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Możesz też dodać BossBar i TAB, na pewno byłoby to jakieś urozmaicenie. Możesz też dodać system kitów, im lepszy poziom czy coś, tym lepszy kit. Jakieś GUI też byłoby mile widziane. A, no i oczywiście, kod na GitHubie. ;>

Opublikowano

Możesz też dodać BossBar i TAB, na pewno byłoby to jakieś urozmaicenie. Możesz też dodać system kitów, im lepszy poziom czy coś, tym lepszy kit. Jakieś GUI też byłoby mile widziane. A, no i oczywiście, kod na GitHubie. ;>

Myślałem właśnie nad takim czymś, ze gracz może sobie kupić jakiś kit od danego poziomu, nie tylko by potrzebował pieniędzy, ale właśnie też poziom. Na BossBarze może zrobić odliczanie, na tabie jakiś ładny spis graczy podczas gry czy coś. Co do tego gui, to wykorzystam je w przejmowaniu flagi. :D

Dziękuje oczywiście za propozycję, chętnie je dodam do pluginu ;) 

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

A może podczas przejmowania flagi, gracz musi jakąś zagadkę rozwiązać by nie było aż tak łatwo?

Coś ala rozbrojenia bomby w gui :D

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

robiles chyba z 10 takich tematow w ktorych niby bedziesz wstawial swoje pluginy i jak dotad zadnego nie dodales...

kolejny spam temat do nabijania postow i lajkow 

@antygowno

zrob zeby ten plugin dzialal na bungeecordzie 

Opublikowano

robiles chyba z 10 takich tematow w ktorych niby bedziesz wstawial swoje pluginy i jak dotad zadnego nie dodales...

@antygowno

To sobie zobacz dokładnie jakie tematy tworzyłem, wstawiałem tu pluginy :) Jets to pierwszy taki temat, także no...

Raczej tego nie zrobię, nie miałem styczności z bungee, poza tym będzie to zrobione tak, że na luzie będzie można stworzyć kilka aren na jednym serwerze.

Opublikowano

@antygowno

Próbujesz być śmieszny poprzez dodawanie @antygowno i udawać znawce, ale to typowe.

WYJDŹ RAKU XDD

Opublikowano

@antygowno

Próbujesz być śmieszny poprzez dodawanie @antygowno i udawać znawce, ale to typowe.

WYJDŹ RAKU XDD

skoncz gimbe to pogadamy 

Opublikowano

@antygowno

WYJDŹ RAKU XDD

skoncz gimbe to pogadamy 

skończ srać hipokryzją i pluć jadem to pogadamy buraku

@topic

jak będziesz potrzebował pomocy to pisz :D

Opublikowano

@antygowno

WYJDŹ RAKU XDD

skoncz gimbe to pogadamy 

@antygowno

WYJDŹ RAKU XDD

skoncz gimbe to pogadamy 

skończ srać hipokryzją i pluć jadem to pogadamy buraku

@topic

jak będziesz potrzebował pomocy to pisz :D

Oboje ku*** pewnie jeszcze gimnazjum nie skończyliście, wiec skończcie te fanaberie...  Sprawy między sobą załatwiajcie na pw .

@topic

Serip, życzę Ci powodzenia w pisaniu i trochu wytrwałości bo pisanie czegoś takiego jest nudne :)

Opublikowano

@up

Meh, gdzie ja pisałem, że skończyłem gimnazjum? Jestem w 3, już niedługo ale jednak. :D

A że biedne dziecko u góry próbuje być fajne i udawać znawcę hejtując wszystkich po kolei to nie moja wina :< niemniej jednak powinno się takie zachowanie tępić.

@topic

Cały czas czekam na src na GitHubie :D

Opublikowano

Mógł byś dodać jakiś ranking graczy z mysqlem

Jak chcesz pomocy w pisaniu to pisz :D

Opublikowano

@up

Meh, gdzie ja pisałem, że skończyłem gimnazjum? Jestem w 3, już niedługo ale jednak. :D

A że biedne dziecko u góry próbuje być fajne i udawać znawcę hejtując wszystkich po kolei to nie moja wina :< niemniej jednak powinno się takie zachowanie tępić.

@topic

a ja jestem ciekawy czy bys mi to powiedzial prosto w twarz j****y gimbusie

@top

czekam na screeny z pracy 

Opublikowano

Proszę załatwiać takie kłótnie na PW a tutaj zachować spokój.

Każdy kolejny post, który będzie tak wulgarny i nie wnoszący nic, będzie nagradzany.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@up

@topic

a ja jestem ciekawy czy bys mi to powiedzial prosto w twarz j****y gimbusie

@top

czekam na screeny z pracy 

A zakład, że bym powiedział? :D

Mam dosyć internetowych napinaczy, piszesz tak by zgrać 5-minutowego kozaka, a w większości przypadków takie osoby okazują się być tylko marnym wyrzutkiem 1,7m, także zamilcz. :)

@topic

już się nie mogę doczekać!

Opublikowano

@Serip widze że znów coś robisz xD że ci się chce pisać taki plugin bez żadnych apisów czy innych dupereli xD

jakbyś potrzebował jakiś kodów co do tego to pisz pw to sie coś znajdzie xD

Co ja tutaj robie...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, czynny. Wszystkim wyżej dzięki, jak będzie potrzebna pomoc to będę pisać :)

Opublikowano

Już zacząłem się bawić zapisem (sqllite i mysql), mam w planach zrobić do tego stronę, aktualnie aktywne areny, grane, kto na nich jest itp. Przejmowanie flag będzie polegało na kliknięciu odpowiednich itemków w gui.

chcesz to moge dac ci hestera plugin ...

Zbędny jest mi ten plugin. 

@Serip widze że znów coś robisz xD że ci się chce pisać taki plugin bez żadnych apisów czy innych dupereli xD

jakbyś potrzebował jakiś kodów co do tego to pisz pw to sie coś znajdzie xD

Szkielet już wcześniej miałem :D Spoko, jak coś, to będę pisać :)

Mógł byś dodać jakiś ranking graczy z mysqlem

Jak chcesz pomocy w pisaniu to pisz :D

Będzie system punków i poziomów, także ranking też będzie.

Opublikowano

@Serip hahah jak tobie sie nudzi to mozesz zrobic nareszcie to co juz rok temu u ciebie zamowilem , i to co miesiac temu tez .

Ponad 500zl wydalem i nic nie mam................

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zrobiłem jakiś drobny system asysty przy zabijaniu, poprawiłem zapis mapek i graczy.
//Refresh

Opublikowano

@Serip ty se chyba kpisz nie ? Tutaj pisze ludza se nudzi tobie sie i piszesz plugin jakis nowy , a moj plugin to juz nie chce sie zrobic nie? Wiesz dokladnie ze juz rok na niego czekam , po drugie nawet jak zaczynam Jave to bylo widac ze ten twoj samo napisany plugin jest BLEDNY . Dostane jeszce cos czy oddasz kase ?­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...