Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokaz planowanych serwerów. Co myślicie.

11 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze ?

• Tak
      7
    • Nie
      2
    • To skomplikowane
      2
  2. 2. Na jakim serwerze będziesz grał ?

• Lobby ;P
      4
    • PvP
      1
    • Gildie
      1
    • RPG
      4
    • Hardcore
      1
    • Survival
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jestem Piotrek, mam 20 lat, zawód jest mało ważny, ale jestem mechanikiem. Pracuję i zarabiam nieźle tak więc mogę sobie pozwolić na sponsoring projektów. Od około tygodnia przestałem sponsorować projekty dlatego że sam postanowiłem zrobić coś wielkiego. Jestem byłym współwłaścicielem streetcraft'u tak więc chce zrobić coś na taką skalę.

Sieć serwerów MineCraft już powstaje i idzie w niesamowitym tempie ku końcowi dzięki zgranej ekipie, która przy tworzeniu serwera potrafi porozmawiać o wszystkim.

To może tyle o mnie i ekipie, teraz przejdźmy do opisu projektu. Tak więc, planujemy zrobić kilka serwerów i połączyć je w jeden aby zapewnić jak największe bezpieczeństwo dla naszych graczy.

Serwery, które zamierzamy robić podane w kolejności ich tworzenia:

1. Serwer     "Lobby"
2. Serwer     "PvP"

3. Serwer     "Gildie"

4. Serwer     "RPG"
5. Serwer     "Hardcore"
6. Serwer     "Survival"

A więc teraz opis serwerów:

Lobby

Serwer na którym każdy gracz się połączy chociażby po to aby się zarejestrować, czy też zalogować. Na tej mapie będziemy mogli wybrać sobie któryś z naszych serwerów.

Znajdowały się będą regulaminy jeśli ktoś nie będzie miał ochoty ich czytania na naszym forum.

Pvp
Serwer PvP jest moim oczkiem w głowie, chcę zrobić serwer dla każdego gracza. Nie ważne czy ktoś ma pieniądze czy nie, na serwerze nie przesadzam VIP'a czy też innych itemków premium.

Na serwerze znajdują się skrzynie i klucze, musimy je dropić a losowanie odbywa się bardzo podobnie jak w popularnej grze Counter-Strike: Global Offensive, każdy gracz musi liczyć na szczęście aby zdobyć dobry item. W skrzynce może znajdować się dosłownie wszystko z uzbrojenia, ale również broni. Serwer jest ciągle Tworzony ale kilka screnów z serwera wstawiam już teraz z budowania mapki. Wszystkie systemy, które dodajemy postaram się w jak najbliższym czasie dodać.

Zdjęcia z serwerów:

Lobby

Wkrótce

Pvp

Jesteśmy otwarci na wszystkie propozycje kierowane od graczy jak i speców w swojej dziedzinie. Chciałbym również nadmienić że osoby chętne dołączeniem do załogi mogą pisać na GG: 43699580 lub napisać na PW w celu dalszych wskazówek jak dołączyć. Dzięki wszystkim za przeczytanie ogłoszenia i zapraszam do śledzenia tematu związanego z tą właśnie siecią :)

Opublikowano

Wszystko ok :D

Ale o co ci chodzi :

W trybach

Survival

Gildie

Survival - czysty survival bez gildii ?

Gildie ?

Opisz to bardziej bo nie rozumiem

Opis jest trybów nad którymi są prace. Dokończymy te 2, które są opisane i zacznę opisywać kolejny, który zaczniemy robić :)

Opublikowano

Typowe lobby serwerowe nic przyciągającego. Jak masz możliwość dania w łape programiście to zrób autorski tryb. Ewentualnie ja bym zagrał na dobrym CaveBlocku, na ktorym bylyby rozne urozmaicenia w postaci eventow, map parkour i dobrze zbilansowanego sklepu. Jak dobrze skonfigurujesz/napiszesz pluginy to może złapiesz parę osób, ale bez dobrej reklamy tłumów graczy się nie spodziewaj. Mimo wszystko POWODZENIA.

Opublikowano

Typowe lobby serwerowe nic przyciągającego. Jak masz możliwość dania w łape programiście to zrób autorski tryb. Ewentualnie ja bym zagrał na dobrym CaveBlocku, na ktorym bylyby rozne urozmaicenia w postaci eventow, map parkour i dobrze zbilansowanego sklepu. Jak dobrze skonfigurujesz/napiszesz pluginy to może złapiesz parę osób, ale bez dobrej reklamy tłumów graczy się nie spodziewaj. Mimo wszystko POWODZENIA.

Ogólnie "zatrudniał" bd youtuberow, dodatkowo teraz jadę na IEM to może z jakimś się poznam

A co do tego trybu co napisałeś to powiedz mi na czym on polega bo nie grałem dawno w mc i nie wiem co to jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...