Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące hostingu Ovh VPS - opis, ile uciągnie graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zapytać o hosting OVH, zainteresowała mnie ich oferta i myślę nad postawieniem serwera Minecraft własnie tam, powiedzcie jak tam Anty DDos, itp..

OFERTA : 

VPS SSD 3

• KVM OpenStack
  • 2 vCores
  • 2,4 GHz
  • 8 GB RAM
  • SSD 40 GB
    Local Raid 10

SERWER

z 18 PLUGINÓW, 6 SKRYPTÓW

DOBRZE SKONFIGUROWANY....

BEZ TSA .... STARCZY MI TEN 100 GRACZY BEZ LAGÓW =DDD

Opublikowano

Nie da się ocenić ile uciągnie graczy. To zależy od konfiguracji itd. wiem że napisałeś że dobrze skonfigurowany, ale każdy tak może sobie napisać.

Opublikowano

VPS'y raczej nie są odpowiednie pod serwer MC. Ale jak by się uprał to z 50-60 myślę lecz nie gwarantuje, że będzie ok.

sygn.png

Opublikowano

VPS z Ovh jest dobry pod serwery Minecraft, a szczególnie ze względu na to, że oferuje anty-ddos. Co do uciągnięcia ilości graczy, to wszystko zależy od ilości wgranych pluginów, skryptów i od konfiguracji serwera + od innych rzeczy. 

Może trochę cena za wysoka, ale ogólnie się opłaca. 

Opublikowano

Mam tego samego vpsa ale niestety jeszcze Ci nie powiem ile uciągnie dokładnie ale na pewno więcej niż te pseudo hosty no limit 80 graczy spokojnie myślę że do 100 nie będzie problemów.

69114798235293261192.png

Opublikowano

Witam.
Hosting jest spoczko.
Ile da radę uciągnąć graczy?
Powiedzmy że pluginy i mapa około 1g ramu, zostaje nam 7g ram. Czyli masz 100MB to jest jakieś 100-125 graczy bez lagów.

z3s3Zfd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...