Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak montować takie filmy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chodzi mi o montaże typu takie fajne napisy bądź intro itp co w tym filmie, przyda mi się to do nagrywania w CS:GO taki montaż ale jedyny program do montowania jaki używam to sony vegas pro 13 a w nim z tego co słyszałem nie można takich rzeczy robić

Opublikowano

Hmm nwm czy o to ci chodzi, ale jak kupisz "Adobe After Effects", to możesz edytować swoje nagranie (np. z CS'a) i dodać tam napis za pomocą traktowania.

na YT masz parę tutoriali jak zrobić intro :D

szukałem, szkoda tylko że polskie poradniki to kilka lat temu robione, znasz jakiś kanał na którym gościu nagrywa po Polsku oraz żeby dany film nie był dawno przesłany?

Opublikowano

Hmm nwm czy o to ci chodzi, ale jak kupisz "Adobe After Effects", to możesz edytować swoje nagranie (np. z CS'a) i dodać tam napis za pomocą traktowania.

na YT masz parę tutoriali jak zrobić intro :D

szukałem, szkoda tylko że polskie poradniki to kilka lat temu robione, znasz jakiś kanał na którym gościu nagrywa po Polsku oraz żeby dany film nie był dawno przesłany?

Kolego nie nastawiaj się na polskie poradniki. Dużo przydatnych i dobrych rzeczy własnie jest pisana po angielsku, wiec chcąc nie chcąc pasuje umieć podstawy ;)

Co do samych efektów. Jak kolega wyżej napisał, albo potrzebujesz kolejnego programu, który Ci to umożliwi. Albo nauczyć się do perfekcji swojego.

SV daje wiele możliwości, ale większość to będzie zabawa na kadrach i zabawa kolorami + jakiś napis. Jeżeli chcesz na twoim kadrze dodać jakieś konkretniejsze efekty to AAF musisz mieć, albo inny program (poszukaj zamienników).

Zaś jeżeli szukasz jakiegoś ciekawego intra, to radzę przetrzepać internet. Wiele osób robi gotowce do pobrania za darmo. Zawsze to ciekawsza wstawka na początek, niż zwykły tekst. 

Ale pamiętaj, piękne intro, a całkowicie zepsuta reszta filmu to też nic dobrego. Wiec jeżeli się starać to od samego początku do końca ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...