Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki HandHeld ? (Po premierze bądź który wyjdzie w 2016 roku )

AzoniXPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegoś czasu zastanawiam się na zakupem handhelda ( ekran dotykowy na telefonie jest strasznie niewygodny , a trzeba mieć w co pograć poza domem, bądź na religi) ważne jest dla mnie by miał szeroką game gier (od jrpg po action) . Od razu mówię że dzieci Nitendo jak i Sony odpadją (również te starsze) . Zastanawiałem się nad smach zero (nie jest mega mocny ale i tak będzie wstanie odpalić dużo gierek w szczególnośći że mam dużo gier indi na liśćie życzeń/bibliotece więć gry do kupna są już przygotowane ;).Ale może jest jeszcze jakiś ciekawy handheld o którym nie słyszałem ?

Opublikowano

Jaki masz budżet? Jeżeli większy trochę i nie chcesz grać w mega wymagające gry, to polecam ci hybrydę. Masz prawdziwego Windowsa z dotykowym ekranem, podłączaną klawiaturą (z np. dodatkowym dyskiem, zależy od modelu i wgl).  A do tego wystarczy myszka na bluetooth i można grać. Jednak rozwiązania na Intel Atom nie są zbyt dobre do gier, ale to zależy już w co będziesz grać. 

Jednak odradzam ci Lenovo Miix 2 itp. Bo sam miałem i są problemy z tym, że klawiatura się odłącza pod wpływem dotykania ekranu, lub czasem dotyk nie działa, bo nie wyszły dalej stabilne sterowniki dla windowsa 10 (na 8 też był problemy).

Ale jest jeszcze Acer Switch 10, lub Asus Transformer itp. Lub jak masz więcej kasy to jest Microsoft Surface, jednak nie bierz Surface RT. RT jest to wersja na architekturze ARM, czyli tej z telefonu. Na takim nie zainstalujesz programy z kompa, a jedynie dedykowane programy. Niestety system nie jest wspierany dłużej i upada.

Kiedyś szukałem obrazu płyty Windows RT i nawet microsoft już to wywalił i teraz jedyny sposób na pobranie, to znalezienie tego na torrentach, lub gdzieś na forach. Ja znalazłem na jednym forum i teraz trzymam sobie kopię cały czas, bo może się przyda jeszcze ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Niestety , nie widzi mi się żeby na porządny handheld wydać parę tysięcy . Myślałem o jakiejś tańszej propozycji coś do maksymalnie około 1000 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...