Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarobić w młodym wieku?

dextigod

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Mam 15 lat. Jako iż gram bardzo dużo w CS:GO [mogę się nazwać pół profesjonalnym graczem (wiek może powala, ale taka jest prawda)] i chciałbym sobie zarobić na porządny monitor do tej gry, a mianowicie BenQ XL2430T. Szkoda, ze nie mam pieniedzy juz dzis, bo jest promocja prawe 400zł na niego... Miesięcznie dostaje 200zł kieszonkowego z czego 80zł idzie na treningi z tenisa stołowego i 40zł na abonament na telefon, to zostaje mi 80zł miesiecznie. Chciałbym jakoś zarobić na ten monitorek do września ;). Aktualnie mam Asus VK228H. Jest on 75 hz, wiec i tak już daleko zaszedłem na tym bydlaczku, ale na moim poziomie czas reakcji jest najważniejszy, wiec potrzebuje lepszego sprzętu. Jakieś rady? ;)

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Prosy grają na 4:3 :v

Ulotki.

To co, że grają na 4:3, w takich monitorach chodzi o odświeżanie.

Ulotki, mycie samochodu u sąsiada, sprzedaż starych rzeczy, hazard, ew. zbieraj puszki i na złom :v

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Czas zakończyć trening tenisa stołowego, będzie szybciej uzbierać pieniądze.

Resell, np. kupuj tanio mangę i sprzedawaj drożej.

Stypendia, te sprawy.

Hazard, ale pamiętaj to jest tylko dla pełnoletnich.

Zacznij rysować mangę i ją sprzedawaj ew. usługi graficzne.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

skoro rodzice dają Ci 200zł miesięcznie to z pewnością stać ich na kupno monitora dla swojego gejmingowego synalka

spróbuj wyciągnąć od starego hajsy ew. napisz na kartonie "Zbieram na jedzenie" i idz pod kościół bo inaczej nie zarobisz hajsu.

I nie schodz do tego poziomu żeby roznosić ulotki

Opublikowano

;)

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

^

Popieram, za dość spory hajs możesz swoje dziewictwo sprzedać i będzie sztosik :makka:

Jeżeli Cie to nie interesuje to możesz zacząć streamować, a jak to nie to. To k***a nie wiem, ale serio ziomek. Nie tykaj ulotek bo stracisz godność :/

Opublikowano

^

Popieram, za dość spory hajs możesz swoje dziewictwo sprzedać i będzie sztosik :makka:

Jeżeli Cie to nie interesuje to możesz zacząć streamować, a jak to nie to. To k***a nie wiem, ale serio ziomek. Nie tykaj ulotek bo stracisz godność :/

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Uzależnij się, wyjdź spod garnuszka rodziców. Potem wypowiadaj się o pracy i godności, bo c***a chyba wiesz w tym temacie. "sztosik"

Topic. Spytaj ojca czy nie ma znajomych, którzy potrzebują jakiejś pomocy. Mnie tak ojciec na budowę wkręcił(na wakcje)

Możesz połazić po lombardach i targować się jak jakieś dobre przedmioty zobaczysz. Mi się udało kupić pare iPodów Video/Nano 1g po okazyjnych cenach. Na forum tematycznym poszły z przebitką 75%

Ewentualnie powiedz rodzicom, żeby Ci dali zaliczkę. Potrzebujesz 400zł, bo monitor w promocji. Niech dadzą 400 i potem przez jakiś czas bierz mniejsze kieszonkowe, np 120zł(byś telefon i treningi opłacił) 

a 80zł mogą zatrzymać. Czyli 5 miesięcy i monitor spłacony.

Opublikowano

Mama mówi, ze na pierdoły nie bedzie wydawała kasy, bo mam jeden i drugi mi nie potrzebny. =.= Ciągle twierdzi, ze graniem nic nie zrobie i tylko oślepne. Mówiła, ze mi kupi, jak sobie uzbieram.

graphic.png

Opublikowano

To powiedz, że jak kupisz nowy, to stary sprzedasz. Rzuć bajkę, że stary się już psuje.

@Just Faldhor  "na-pewno" :D

Opublikowano

Mam zamiar sam go zepsuć. ;) btw: wstydźcie sie moderatorzy. żałośni jestescie. za zwykłą buźke nadawać ostrzeżenie.

graphic.png

Opublikowano

yy twoi rodzice dają Ci kieszonkowe chłopcze, wiec na-pewno stać ich na twój monitor. Powiedz żeby Ci kupili, a od twojego kieszonkowego odliczali tą reszte co Ci zostaje i masz... 

Opublikowano

^

Udajesz idiote czy nie? Rodzice nie chcą mu dać hajsu na monitor bo coś tam ja p******e

Opublikowano

Rodzice nie chcą mi kupić, a nie dać kasy, bo uważają to za pierdołę i niepotrzebny kolejny grat w domu. ;D najwyżej poczekam do urodzin, które mam 1 sierpnia i cos dołozą z 400zł może. Chyba, ze uznam, ze nie ma sensu kupować 144hz ;) na 75 hz gra mi sie dobrze, lagów nie mam ani troche, tylko przekonuje mnie fakt, ze na 144hz szybciej bym zauważył wroga :/

graphic.png

Opublikowano

Mam zamiar sam go zepsuć. ;)

To ja się polecam pierdolnąć w łeb i docenić to, co robią dla Ciebie rodzice.

Ulotki, boosting w CS:GO, kupowanie kont w CS:GO, wybijanie ich wyżej i sprzedawanie. Skoro jesteś semi-pro, to sobie dasz radę. 

Opublikowano

Proponuję się właśnie zapytać na złomie czy nie potrzebują tańszej siły roboczej.Mnie właśnie jak miałem 15 lat przyjęli i do teraz mam tą robotę.

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Jak myślimy o tym samym monitorze BenQ XL2430T, który kosztuje w promocji 1300zł to ja bym Cię związał i zakneblował za samo wspominanie o nim. Tak napisałeś 1 post, że w pierwszym momencie myślałem, że cena monitora to 400zł nie dziwie się, że rodzice nie chcą wyjebać pensji na monitor dla smarka bo mu ranga w CS spada. Idź roznosić  ulotki albo pomagaj starszym sąsiadom w pracach może kiedyś zarobisz.

Opublikowano

To chyba ci się w dupie poprzewracało, jak myślisz że podwojenie liczby klatek jest ci potrzebne i polepszy twoją grę.

f218ee37ada0169311a579004167b1d3.jpg

Jesteś za głupi, żeby zostać profesjonalnym graczem, albo zarabiać pieniądze. Pozdrawiam.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dla jakiejś durnej gry chcesz psuć monitor, który jest dobry i sprawny, by "szybciej wroga zauważyć"? Boże, co się z tym światem dzieje. Ja bym takiemu dzieciakowi zabrała dostęp do Internetu dopóki nie zmądrzeje. Chcesz zarobić na cokolwiek to leć na ulotki, postój sobie z nimi na zimnie dostając 7zł/h. Wtedy może Ci się odechce psuć to, co masz.

Rodzice nie chcą mi kupić, a nie dać kasy, bo uważają to za pierdołę i niepotrzebny kolejny grat w domu. ;D 

Masz mądrych rodziców. 

Opublikowano

Katuje dzieci na arenkach wiec moge sie nazwać professionalnym graczem xD.Mozesz mi odpowiedz na pytanie na jakim poziomie jestes ze ci 75 hz nie starcza xD?.Skoro masz 15 czy tam 14 lat powiedz matce ojcu niech wezmą 500 na dziecko (na ciebie) nie trenuj tenisa i nie oplacaj telefonu i masz 700 na miesiąc :D po 3 miesiącach powinno ci styknąc na monitor 

Rodzice nie chcą mi kupić, a nie dać kasy, bo uważają to za pierdołę i niepotrzebny kolejny grat w domu. ;D 

Masz mądrych rodziców. 

Ma mądrych rodziców szkoda ze maja unskilowego dzieciaka :D 
Opublikowano

To chyba ci się w dupie poprzewracało, jak myślisz że podwojenie liczby klatek jest ci potrzebne i polepszy twoją grę.

f218ee37ada0169311a579004167b1d3.jpg

Jesteś za głupi, żeby zostać profesjonalnym graczem, albo zarabiać pieniądze. Pozdrawiam.

Niestety masz racje

Opublikowano

Skoro jesteś już takim zawodowym graczem, to może pochwal się swoimi osiągnięciami, wygranymi turniejami, przychodem który generuje, bo jeśli nie, to z czym do ludzi? Obawy Twoich rodziców są uzasadnione, więc dopóki nie będziesz miał odpowiedniej argumentacji, to wątpię, że ich przekonasz. Oczywiście nikomu nie bronię modernizacji komputera, o ile stać Cię na to, a wymuszanie na rodzicach psuciem bieżącego monitora - n/c.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...