Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tekstury METIN

BENDRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupilem nowego laptopa-lenovo z 8gb ramu,kartami graf. AMD RADEON R5 M330 i Intel HD 5500 oraz procesorem IntelCore i5-5200U 2.20Ghz i mam nastepujacy problem:

po odpaleniu metina nie ma tekstury twarzy,a po wejsciu do gry tekstur budynkow,mostow,a czasem i ziemi

Probowalem aktualizowac obie karty graficzne do najnowszych sterow,zmieniac grafiki CPU na GPU itd i dalej to samo ;c

Problem wystepuje na PLu i privach,probowalem pobrac kilka razy i dalej to samo

Prosze o pomoc,bo juz naprawde nie wiem co robic

pozdrawiam:)

Opublikowano

tak,często jest tak,ze chwile sa normalne tekstury,a za chwile zanika i nic nie ma

inne gry chodza normalnie,tylko z metinem jest problem

Opublikowano

tak,często jest tak,ze chwile sa normalne tekstury,a za chwile zanika i nic nie ma

inne gry chodza normalnie,tylko z metinem jest problem

W config zmien grafike z CPU na GPU, jeśli to nie pomoże spróbuj może przeinstalować go na inny dysk, zazwyczaj to pomaga w 90% przypadków, a to jest priv czy global?

Opublikowano

Juz zmienialem CPU na GPu itd i zero efektu

Był Global,skasowalem global i zainstalowalem priv,ale na priv dalej to samo;x

Zmiana dysku tez zawodzi ;c

Opublikowano

Sterowniki masz najnowsze? Może karta graficzna po prostu nie wyrabia.

Opublikowano

jakiś plik co odpowiada za tekstury Ci sie zbugował nawyraźniej, a przed reinstalem usunales calego metina? nie mam pomyslu, moze restart kompa zeby zresetowac pamiec podreczna cos da po usunieciu metina

Opublikowano

tez próbowałem tego co piszecie i nic nie pomagało

czytalem gdzies,ze moze starsze wersje sterownikow mogą pomoc,tyle,ze sterowniki do intela pobiera sie z ich oficjalnej strony,a nie chce pobrac czegos złego,zeby nie było wiekszych problemow:D

nie wiem co innego to moze byc

na pc nie ma takich problemow ;x

Opublikowano

jestem laikiem,wiec zapytam

w jaki sposob w win8 moge wybrac jaka karta graficzna jest uzywana do danej gry ? moze ktos krok po kroku opisac?

moze w taki sposob ida sie rozwiazac problem

Opublikowano

Spróbuj w ustawieniach od grafiki amd zmienić "powerplay" na maksymalną wydajność. Poszukaj ustawień 3d. Jeśli jest możliwość, to też przesuń suwak na maks. wydajność. Ewentualnie będzie lista, w której możesz przypisać programy.

@BENDRO poszukaj w biosie ustawień i zablokuj kartę zintegrowaną. Powinno przełączyć na zewnętrzną.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...