Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Luxuria.eu ~ Potrzebny sponsor.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nazywam sie Mateusz, mam 18 lat i mieszkam w UK. Serwerami Metina zajmuje sie juz od 3 lat. Metek2.pl byl moim pierwszym projektem i zajmowalem sie tym serwerem przez 2 lata i nabywalem doswiadczenie na posadzie technika. Przez komplikacje ze sponsorem ja i moja ekipa odeszlismy ze serwera i na ten moment inna ekipa sie nim zajmuje po jego reaktywacji.

Ludzie znaja mnie pod nickiem: "SzpieGu", jest to moj pseudonim w Metinie jak i innych grach.
Razem z moja ekipa mamy w planach wystartowac z nowym projektem serwera Metin2 Hard/Medium, pod nazwa Luxuria.eu.
Mamy w 20% skonczonego klienta i w 80% skonczona fabule oraz questy na serwer jednak do kontynuacji potrzebujemy sponsora, ktory udostepnilby nam VPS'a na ktorym moglibysmy dokonczyc serwer.
Mamy wiele unikatowych pomyslow na serwer, iz kazdy z nas byl/jest graczem Metina i wiemy czego brakowalo nam grajac na innych serwerach i te rzeczy mamy zamiar dodac na Luxurie, aby stworzyc serwer na ktorym sami chetnie bysmy zagrali.

W Ekipie znajduja sie 3 osoby, razem ze mna.

SzpieGu ~ Czyli ja, technik gry. .lua/python/c#
Komar ~ Zabezpieczenia, FreeBSD, PHP, .lua.
Fush ~ C++, C#, .lua oraz php.

Kazdy z nas posiada odpowiednie umiejetnosci i mamy zamiar razem stworzyc na prawde godny polecenia serwer.
Na ten moment Luxuria jest w fazie tworzenia i jest przed nami dosyc sporo pracy.
Wszystko czego bysmy potrzebowali na ten moment to dobrego kontaku ze sponsorem i VPS'a do pracy :'')
Kontakt GG: 49897693.

~ Fabula. ~ 

http://screenshot.sh/m18Uq1YL0w8jW

http://screenshot.sh/m8XDydCL0f7QU

http://screenshot.sh/m8XZJKneeicgc

http://screenshot.sh/mKNpB0pHEAnr8

-------------------------------------------------

A wiec w 80% stworzylismy juz fabule serwera. Jest ona oparta na historiach/misjach, zaczerpnietych ze swiata anime.

Misje nie beda meczace, beda proste i bedzie mozna wykonywac je expiac jednoczesnie. Kazdy quest bedzie oferowal teleport pod samego NPC'ta z mozliwoscia teleportu do poprzedniej lokalizacji po oddaniu questa.

Za misje biologa bedziemy otrzymywac stale bonusy tylko do expa jak i nagrody w postaci yang i ulepszaczy.

To dlatego, ze nie kazdy gracz lubi robic misje biologa przez co na wiekszosci serwerow odstaje w pvp przez brak dodatkowych bonow.

Za misje kapitana nagrody beda inne. Otrzymywac bedzie sie stale bonusy do pvp, oraz osiagniecia.

Na serwerze wprowadzony bedzie system odznak. Kazda odznaka bedzie dawala nam inne nagrody i bonusy.

Bedzie wgrana tabela na serwer dzieki ktorej bedziemy mogli sprawdzac jakie odznaki juz otrzymalismy i co za nie dostalismy, oraz jakie odznaki musimy jeszcze zdobyc.

Polowania: Wszystkie misje beda aktywne od poczatku. Nie bedzie trzeba przechodzic polowan po kolei.

Po zabiciu bosa, ktorego mamy do zabicia w misji polowania, automatycznie otrzymamy powiadomienie o wypelnieniu misji i otrzymamy nagrode w postaci yang/bonusow/ulepszaczy.

-------------------------------------------------

~ Dungeony ~

Na start serwera maxymalnym levelem bedzie 155.

Level 80- Pierwsza nowa mapa do expa + nowy dungeon.
Level 95- Druga mapa do expa + nowy dungeon.
Level 110-Trzecia mapa do expa + nowy dungeon.
Level 125- Czwarta mapa do expa + nowy dungeon.
Level 140- Piata mapa do expa + nowy dungeon.
Level 155- do dropu ulepszaczy + nowy dungeon.

Aby, ulatwic rozgrywke graczom postanowilismy dodac dungeon na kazdej mapie do dropu ulepszaczy, pdkow itp, oraz yang.

~ System Ulepszania ~

Zbroje jak i bronie/pasy beda nowe co 15 leveli. Wraz ze zmiana mapy.
Mamy gotowe 6 setow zbroji/bizuteri/broni/pasow.
Zdobywanie ulepszaczy nie bedzie takie latwe, lecz nie zbyt trudne. Na poziomie Medium.
Postaramy sie wszystko tak dopasowac, aby wraz ze zmiana mapy gracz mogl ulepszyc juz wszystko na nowy set.
Oczywiscie jesli odwiedzil pare razy dany dungeon.

~ Exp ~

Tak jak mowilem. Chcemy zrobic serwer Hard/Medium, lecz tak aby gracze nie odczuwali zbyt trudnego poziomu gry.
Chcemy, aby Exp byl trudny, zeby gracze mieli co robic przez nastepne pare tygodni/miesiac, lub wiecej..

Mam nadzieje, ze w miare dobrze przedstawilem jaki dokladnie serwer chcemy stworzyc *Od graczy dla graczy*   :yay:
Z czestymi updatami i ekspresowa naprawa wszystkich bledow w grze.

Posiadamy o wiele wiecej pomyslow, lecz nie dam rady tutaj tego wszystkiego rozpisac.

Pozdrawiam, SzpieGu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...