Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z laptopem.

janek43567

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem z laptopem brata w tamtym roku bodajże zmieniłem mu procesor z i3 2310m na i5 2410m teraz ten procesor się spalił i jest wsadzony stary procesor.Brat używa tego laptopa do szkoły i gra sobie w cs go gdzie na i3 ma jakies 20fpsów.No i ja teraz wpadłem na pomysł żeby mu kupić jakaś i7 a mianowicie tą i7-2670QM lub i7 2630QM   i tutaj jest moi drodzy forumowicze do was pytanie czy ten procesor pójdzie na tym lapku.Specyfkiacja tego lapka to toshiba c660-1qc, i3210m, 6gb ram, geforce nvidia 315m.

Ps.Aha czy po zmianie na tą i7 brat pogra sobie chociaż w 60fpsach w tego shootera?

Opublikowano

Otwórz laptopa i odczytaj dokładny numer i rewizję płyty głównej z PCB. 

Pasuje najlepiej i7-2860QM , na 50% bez dokładnych danych płyty można przyjąć że będzie działał 

W CS powinien mieć przynajmniej 60 do 100 fps na tej grafice czyli płynną grę nawet przy słabym procesorze i3, więc to wasza wina że gra działa źle

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Otwórz laptopa i odczytaj dokładny numer i rewizję płyty głównej z PCB. 

Pasuje najlepiej i7-2860QM , na 50% bez dokładnych danych płyty można przyjąć że będzie działał 

W CS powinien mieć przynajmniej 60 do 100 fps na tej grafice czyli płynną grę nawet przy słabym procesorze i3, więc to wasza wina że gra działa źle

Dane płyty [pwwwha la7201p], No ale tak nie jest jak mówisz grafike ma ustawianą na najniższa, rodzielczość też.Dodam tylko że formatowałem dysk itp itd najnowsze sterowniki i temperatury też wporządku.

1286562400_1405161822.jpg

Opublikowano

Hmm, chyba dwa lata temu widziałem na elektrodzie to zdjęcie. 

Opublikowano

Hmm, chyba dwa lata temu widziałem na elektrodzie to zdjęcie. 

W czym problem? wpisalem w google la 7201p grafika i mi znalazlo...

Co to w nosi do tematu bo nie rozumiem?

Opublikowano

Jak to w czym problem ? To nie jest twoja płyta główna tylko byle jakie zdjęcie. 

Opublikowano

Jak to w czym problem ? To nie jest twoja płyta główna tylko byle jakie zdjęcie. 

To jest moja płyta główna nie dawno zmieniałem procesor to pamiętam po za tym wstawiłem zdjęcie bo szukałem w googlach jaka i7 na tą płyte może działać a zdjęcie fakt nie jest moje ale płyte mam taką. ;]

Opublikowano

Na płycie ze zdjęcia może działać na twojej nie wiem czy może działać, sprawdzisz sobie sam. 

Opublikowano

Na płycie ze zdjęcia może działać na twojej nie wiem czy może działać, sprawdzisz sobie sam. 

Zaznaczam że mam taką samą płyte z toshiby c660-1qc..

Opublikowano

Jak cię ktoś prosi o podanie numeru telefonu brata to podajesz mu swój bo masz identyczny model telefonu  jak brat ? 

Jezu człowieku skoro nie masz pojęcia co to rewizja/wersja płyty to nie pisz że masz identyczną. Ta wersja laptopów miał akurat różne płyty główne montowane w jednym modelu, bezsensownie nie chce mi się już  sprawdzać która obsługuje i7 i którego procesora z i7 nie obsłuży. 

<EOT>

Opublikowano

Jak cię ktoś prosi o podanie numeru telefonu brata to podajesz mu swój bo masz identyczny model telefonu  jak brat ? 

Jezu człowieku skoro nie masz pojęcia co to rewizja/wersja płyty to nie pisz że masz identyczną. Ta wersja laptopów miał akurat różne płyty główne montowane w jednym modelu, bezsensownie nie chce mi się już  sprawdzać która obsługuje i7 i którego procesora z i7 nie obsłuży. 

<EOT>

Można też wytłumaczyć nie każdy wszystko wie. Rev 09 Rev B2 sprawdziłem za pomocą cpu-z.

#edit to chociaż powiedz jak to sprawdzić a sam sobie to zrobie ;[]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...