Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile utrzyma ten VPS graczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście, żeby gra była płynna to max 50. Ale to według mnie :P

ddvv4VY.png

Opublikowano

chcę ok. 50-70 graczy aby grało na 20 TPS bez lagów. więc ile pluginów max mogę dać? :D przy dobrej optymalizacji silnika i pluginów?

Opublikowano

Wiesz graczy może wejść dużo ale będą lagi.

Tak mniej więcej 50-60 graczy ponieważ mam serwer i 30 jest na nim pluginów i zabiera około 700mb.

1 Gracz zajmuje około 100mb ramu.

chcę ok. 50-70 graczy aby grało na 20 TPS bez lagów. więc ile pluginów max mogę dać? :D przy dobrej optymalizacji silnika i pluginów?

Około 30 pluginów.

A tak w ogóle co to za hosting?

Opublikowano

Średnia ilość pluginów przeciętnego serwera EasyHC to 30 + skrypty, więc dałbym maksymalnie 50 slotów.
Chyba że bez skryptów, pokusiłbym się do 70 slotów - w zależności od tego jakie to będą pluginy.

bannergif.gif

Opublikowano

Moim zdaniem serwer utrzyma około 50-90 graczy ONLINE lecz ta ilość pluginów jest nieco zbyt za duża :D

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ojoj ale to jest OpenVZ (zasoby współdzielone), przy strasznym użyciu procesora przez sąsiadów może nie utrzymać 20, mogą być straszne lagi.

Ale pocieszę Cię, jeśli upierasz się na VPSy, KVM będzie dobrym rozwiązaniem:  https://lvlup.pro/oferta/vps-kvm-game-pro/

Pozdrawiam

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na twoim miejscu zrezygnowałbym ze wszystkiego na wirtualizacji OpenVZ, separacja zasobów jest beznadziejna, nie wspominając o praktykowaniu oversellingu.

Myślę że wyciągnąłbyś 50 osób online, jednak nie zdziwiłbym się gdyby w godzinach szczytu serwer miałby problemy z obsłużeniem 10 graczy.

Opublikowano

z tą ilościom pluginów około 40-60 ludzi online utrzyma. Lecz przypominam że niejest to dokładna liczba, Niepodałeś dokładnej listy pluginów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Max 50 graczy. Tylko cholernie zastanawia mnie to dlaczego chcecie wszyscy wybierac Vps jezeli ona sa slabe i zazwyczj na nich sa lagi. Cena wszystkich kusi ? Czy co ? Jest wiele ciekawych ofert za podobne ceny i sa one o 60% lepsze od tych vps. Taki przyklad pukawka oferuje server za 28zl i jest on stabilniejszy od vps za 70 zl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...