Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 2500zł

Olsenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up

960 z której wycisnięte są wszystkie możliwości pobiera naprawde niewiele prądu. Tutaj nie ma problemu.

@Edit

Nawet h81m obsłuży z palcem nie powiem gdzie.

Opublikowano

W takim razie muszę rozważyć kupno 960 i podkręcenie. Trochę boję się spalić kartę, bo jeszcze nigdy nie składałem sam komputera, a co dopiero go podkręcać.

Opublikowano

@topic

Składać nie musisz, możesz wziać złożenie za złotówke ale radze sie nauczyc i spróbować swych sił.

A co do podkrecania jak bedziesz miał zestaw to napisz do mnie to ci pomoge podkrecić ;)

Opublikowano

W takim razie muszę rozważyć kupno 960 i podkręcenie. Trochę boję się spalić kartę, bo jeszcze nigdy nie składałem sam komputera, a co dopiero go podkręcać.

Skladanie swojej maszyny to fajne przezycie, swoj komputer skladalem bez zadnego poradnika, dosc intuicyjnie, wystarczy wiedziec, z grubsza cos o budowie komputera, najwyzej Ci nie odpali jak cos zle zrobisz, wtedy mozesz zwrocic sie do nas, co do OC to nie musisz wyciskac z niej wszystkiego jak sie boisz, albo podkrecisz tylko ile sie da, bez zmiany napiecia. Jednak zwlaszcza jak nie chcesz tego OC to bralbym radeona. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

najwieksze problemy beda pewnie przy podllaczeniu kabelkow hdd led, power, switch on etc. pamietaj, ze zawsze sloty, piny pod to masz na dole i zazwyczaj po prawej stronie mobo i pod tymi pinami masz mala legende zwiazana z tym co, jak polaczyc tj. +/- musi byc w wlasciwym miejscu.

problemy moga byc jezeli nigdy nie skladales kompa przy po prostu podlaczeniu kabli, ale jak bedziesz mial jakis problem to wal smialo. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dobra. Na razie i tak wyzwaniem będzie złożenie samemu kompa więc na razie biorę R9 380. Może kiedyś się pobawię w podkręcanie. W takim razie dzięki chłopaki za pomoc.

Opublikowano

Witam, witam. Wątpliwości, wątpliwości. Odnośnie kart r9 380. Czy jeśli wybrałbym kartę od MSI to ten zasilacz dałby radę? Bo z tego co sprawdzałem to ta karta podobno potrzebuje podłączenie dwóch 6 pinowych złącz.

Opublikowano

Rozumiem, chodziło mi o msi dlatego że asus nie jest dostępny od ręki w sklepie w którym chcę kupić. Ale skoro asus jest lepszy to poczekam aż ściągną

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie drodzy koledzy. Bo mogę sobie wziąć obudowę Gladius M35, ale ona ma dwa usb 3.0 na przednim panelu. A z tego co sprawdzałem na płycie to ona ma jedno wejście, czy da radę podłączyć te usb do mojej płyty głównej? Na filmach widziałem, że te usb 3.0 jest podłączone przez  jeden kabel.

Opublikowano

Wiesz dokladnie ci nie powiem bo poprostu nie wiem ale napewno 1 3.0 mozesz podlaczyc a drugie 3.0 mozesz podlaczyc do 2.0 przejciowka i bedzie wydajnosc 2.0.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie drodzy koledzy. Bo mogę sobie wziąć obudowę Gladius M35, ale ona ma dwa usb 3.0 na przednim panelu. A z tego co sprawdzałem na płycie to ona ma jedno wejście, czy da radę podłączyć te usb do mojej płyty głównej? Na filmach widziałem, że te usb 3.0 jest podłączone przez  jeden kabel.

Do jednej wtyczki wtedy dochodzą 2 kable. Tyle. Trzeba tylko sprawdzić czy płyta obsługuje podłączenie 2 USB 3.0 do jednego gniazda (większość aktualnych to wspiera, ASRock B85M Pro 3 sprawdzałem i wspiera).

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A co do zasilacza to czy silentiumpc vero l1 500w będzie lepszy od anteca?

Edit. sprawdzalem odnosnie tej plyty ga-b85 i nigdzie nie moge znalezc czy wpiera ona obsluge dwoch usb przez jedno wyjscie. Orientuje sie moze ktos czy posiada ona taki bajer?

Opublikowano

Cytat ze strony GB:

2 ports available through the internal USB header

Będzie działać.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...