Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

YouTube - Nagrywanie

Bambusx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Myślałem poważnie nad rozpoczęciem wrzucania własnych filmów na YouTube. Mam 16 lat i głos po mutacji, głos mam spokojny. Głównie byłyby to Let`s Playe z gier typu RPG. Zatem mam do Was kilka pytań.

1. Czy warto nagrywać gry starsze?

2. Czy jest sens nagrywania na YouTube?

3. Można się wybić w tych czasach z nagrywania Let`s Playe?

4. Jak często wrzucać odcinki?

5. Jakich programów używać?

6. Czy lepiej oddzielnie nagrywać głos i dźwięk z gry czy razem?

7. Czy odrazu włączyć wyświetlanie reklam przy filmach?

8. Czy nagrywać odrazu z kamerką?

9. Ile czasu mniej więcej trzeba poświęcać na YouTube?

10. Czy używać odrazu Intr oraz Outr w filmikach?

To są moje pytania, mam nadzieję że ktoś się zainteresuje moim postem i bedzie mi chciał pomóc.

Proszę nie pisać zbędnych komentarzy. ;)

Opublikowano

W tym temacie jest spora dowolność i wiele pytań zależy od Ciebie.

1. Jak najbardziej, ale to wszystko zależy od tego jak będą rozpromowane u Ciebie na kanale

2. Wyjaśnij, jeśli nie chcesz robić tego bo to twoje hobby to nie zaczynaj

3. Na wszystkim można się wybić, ale musisz czymś się wyróżniać

4. Zależy od Ciebie, według mnie raz na tydzień lub dwa w zupełności wystarczy, jeśli będziesz robił to częściej to też dobrze. Jeśli będziesz to robił rzadziej też nie ma problemu, ale gdy jest mało filmów i ostatni wrzucony dawno to ktoś może nie chcieć subskrybować bo nie wie czy jeszcze nagrywasz.

5. Obróbka - Sony Vegas, Nagrywanie - Bandicam, Action, Fraps (jest wiele dobrych), sam dźwięk - AudaCity

6. Wygodniej jest nagrywać razem, ale zerknij na jakość.

7. Zależy od Ciebie, nic Ci to nie szkodzi a nawet generuje zyski, ale wtedy nie możesz wrzucać nieswoich fragmentów

8. Let's Play bez kamerki może być, ale jeśli chcesz ją mieć to nie ma problemu, zależy to od Ciebie, jeśli jakiś monolog to polecam kamerkę

9. Zależy o co Ci chodzi, ale sporo. Zrobienie miniaturki + nagranie + renderowanie + wrzucenie

10. To również zależy od Ciebie, jeśli chcesz to miej, jeśli nie to nie, zwykłe przywitanie chyba wystarczy.

Z tego co widzę twoja wiedza w tym temacie jest na poziomie zerowym, więc zastanów się czy na pewno chcesz to robić. "Czy jest sens", takie pytanie skreśla twoje szanse na przebicie, skoro sam nie wiesz czy chcesz to robić.

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Myślałem poważnie nad rozpoczęciem wrzucania własnych filmów na YouTube. Mam 16 lat i głos po mutacji, głos mam spokojny. Głównie byłyby to Let`s Playe z gier typu RPG. Zatem mam do Was kilka pytań.

1. Czy warto nagrywać gry starsze? - Srednio

2. Czy jest sens nagrywania na YouTube? - Teraz? Jak nie masz kumpli pokroju Isamu,Gimper itd to nie warto

3. Można się wybić w tych czasach z nagrywania Let`s Playe? - Nie bardzo

4. Jak często wrzucać odcinki? - Najlepiej codziennie/ 2 dni ale lepiej nie wrzucaj wcale bo i tak sie nei wybijesz

5. Jakich programów używać? - Do czego? Nagrywania ? Obróbki ?

6. Czy lepiej oddzielnie nagrywać głos i dźwięk z gry czy razem? - Razem

7. Czy odrazu włączyć wyświetlanie reklam przy filmach? - Nie wiem

8. Czy nagrywać odrazu z kamerką? - Tak

9. Ile czasu mniej więcej trzeba poświęcać na YouTube? - Zależy ile od sb wymagasz 

10. Czy używać odrazu Intr oraz Outr w filmikach? - Mozesz

To są moje pytania, mam nadzieję że ktoś się zainteresuje moim postem i bedzie mi chciał pomóc.

Proszę nie pisać zbędnych komentarzy. ;)

79160594027661829163.png

Opublikowano

1. Czy warto nagrywać gry starsze? - Nie.
2. Czy jest sens nagrywania na YouTube? - Nie.
3. Można się wybić w tych czasach z nagrywania - Let`s Playe? - Patrz punkt 8
4. Jak często wrzucać odcinki? - Najlepiej 3-4 tygodniowo
5. Jakich programów używać?  - Fraps,Action!
6. Czy lepiej oddzielnie nagrywać głos i dźwięk z gry czy razem? - Tak
7. Czy odrazu włączyć wyświetlanie reklam przy filmach? - Nie
8. Czy nagrywać odrazu z kamerką? - Jeżeli wyglądasz jak bożek 12-13stek to tak
9. Ile czasu mniej więcej trzeba poświęcać na YouTube? - Sporo
10. Czy używać odrazu Intr oraz Outr w filmikach? - Tak

Qoh6Zye.gif?1

Opublikowano

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Oczywiście chciałem po prostu poznać Waszą opinię na ten temat, a moja wiedza jeśli chodzi o nagrywanie jest jak narazie wystarczająca. :)

Opublikowano

Włącz od razu reklamy, i tak każdy używa AdBlocka więc nieliczni je zobaczą. Ja mam 8 Tyś subów, nic już nie nagrywam i wychodzi mi z tego jakieś 150zł roczni. Więc raz na dwa lata mogę wypłacić xD

RAsfepN.png
Opublikowano

Nie nagrywaj nic spierdolcu życiowy do nauki k***a szczylu j****y. Jebany cwel k***a gównotuber. J****a k***a cebulandia co drugi zasrany gównotuber k***a. IO j**** Isamu k***a Izaków nitrów innych gównotuberów oraz całe empi si forum k***a.

Opublikowano

Serie z RPG-ów są długie i monotonne, nikt nie będzie chciał ich oglądać, jeśli to nie będzie prowadzone profesjonalnie. Nagrasz 20 odcinków i pod każdym będziesz miał +/- 20 wyświetleń i to jest oczywiste, bo jak ktoś trafi na 20 odcinek, to nie będzie mu się chciało oglądać od samego początku wszystkiego.

Opublikowano

1. Czy warto nagrywać gry starsze? - tak o ile będą to gry co do których ludzie mają sentyment, bo zapewne to będzie Twój target. Raz już tu pisałem, że fajnie byłoby zobaczyć jak jakiś młodzik ciekawie opowiada o grach w które ja bawiłem się jako dzieciak. 
2. Czy jest sens nagrywania na YouTube? - Imho tak, o ile potrafisz coś ciekawego sobą zaoferować.
3. Można się wybić w tych czasach z nagrywania Let`s Playe? - Ciężko mi się wypowiedzieć. Sam nie lubię suchych lets playów 
4. Jak często wrzucać odcinki? - regularnie, to chyba jest najważniejsze
5. Jakich programów używać? - dunno
6. Czy lepiej oddzielnie nagrywać głos i dźwięk z gry czy razem? - Ja nagrywałbym od razu głos, a później edytował.
7. Czy odrazu włączyć wyświetlanie reklam przy filmach? - raczej tak
8. Czy nagrywać odrazu z kamerką? - imho kamerka jest zbędna
9. Ile czasu mniej więcej trzeba poświęcać na YouTube? - dunno
10. Czy używać odrazu Intr oraz Outr w filmikach? - jeśli tak, to kilkusekundowe. Nic mnie tak nie irytuje jak czekanie minuty na film, który nawet nie wiem, czy chcę obejrzeć.

Mam nadzieję, że pomogło.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...