Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój powrót do Metina

hi im baXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio chciałem wrócić do grania w Metina, sęk w tym że nie wiem czy teraz się opłaca na globalu zaczynać czy jechać na prywatnych. Nie gram w Metka od startu Balmory gdzie sporo grałem, i to był mój ostatni serwer. Nie orientuje się jakie są teraz dobre priwy i także słyszałem że trochę rzeczy na globalu dodali. Ktoś może mnie trochę odświeżyć swoją wiedzą o aktualnym stanie serwerów i nowościach na PL? Bardziej priwy medium/hard.

Opublikowano

Nie warto grać na PLu.<- Żeby coś osiągnąć bez $$ potrzeba w ch*j czasu , a grindowanie eq bez efektów pracy nie ma sensu. Polecam Antarisa który startuje przed maturami , pozdro.

Opublikowano

Jedyny dobry wybór to serwery prywatne, na PL'u nie opłaca się grać z dna na dzień coraz mniej graczy pewnie.

Zbieram +

packiecopy.png

Opublikowano

Moim zdaniem tylko na PL'u warto zatrzymać się na dłużej. Masz pewność, ze po miesiącu nie padnie, i wszystko co zdobędziesz nie będzie stracone. Wszystkie priwy po kilku miechach nie mają prawie w ogóle graczy, a pl posiada stałą ich ilość.

Opublikowano

Według mnie na pl'u zawsze warto zacząć grać :p
przynajmniej masz pewność że nie padnie i twój czas nie pójdzie że tak powiem "sie j##ć".

Fajnie pograć na privie tak dla odmiany ale na dłuższą metę to odpada.

Mam bekę z dzieci co zmieniają serwery częściej niż ja skarpetki, przecież to takie bezsensowne :c

696cf68df36c4.jpg

Opublikowano

Bardzo wszystkim dziękuje za odpowiedzi, czekam na dalsze oraz mam pytanie czy warto grać tą 5ą klasą?

Opublikowano

Ja jednak jestem zwolennikiem globala.

Cześć, ostatnio chciałem wrócić do grania w Metina, sęk w tym że nie wiem czy teraz się opłaca na globalu zaczynać czy jechać na prywatnych. Nie gram w Metka od startu Balmory gdzie sporo grałem, i to był mój ostatni serwer. Nie orientuje się jakie są teraz dobre priwy i także słyszałem że trochę rzeczy na globalu dodali. Ktoś może mnie trochę odświeżyć swoją wiedzą o aktualnym stanie serwerów i nowościach na PL? Bardziej priwy medium/hard.

Jak się nie potrafi grać, to tak jest. W ciągu 24h roboty od 0 można spokojnie mieć Zbroję 34lv, FMS, hełm na 21lv, ebo, tarczę 21lv +9 i buty, bransę, nasior 2k HP, co spokojnie wystarczy na start. Wystarczy trochę samozaparcia i myślenia. 

Myślę, że przy odrobinie samozaparcia w ciągu 2 mc`y spokojnie zdobędziesz EQ 5b na alchemii na jedno konto (5 postaci). 

Opublikowano

Ja jednak jestem zwolennikiem globala.

Jak się nie potrafi grać, to tak jest. W ciągu 24h roboty od 0 można spokojnie mieć Zbroję 34lv, FMS, hełm na 21lv, ebo, tarczę 21lv +9 i buty, bransę, nasior 2k HP, co spokojnie wystarczy na start. Wystarczy trochę samozaparcia i myślenia. 

Myślę, że przy odrobinie samozaparcia w ciągu 2 mc`y spokojnie zdobędziesz EQ 5b na alchemii na jedno konto (5 postaci). 

Chyba kupując na allegro, daj mi koks co ćpałeś.

Polecam pl

­

Opublikowano

Również jestem zwolennikiem PL'a, dlaczego? przedewszystkim stabilność, w porównaniu do serwerów prywatnych na globalu masz pewność, że nie padnie po kilku miesiącach/tygodniach jak to bywa w 80% priv'ów, oraz duża liczba graczy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...