Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery VPS OpenVZ - czy warto ich używać? Czy są lepsze od hostingu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieńdory!

Jak to wygląda z tymi serwerami VPS OpenVZ?

Lepsze od hostingów , gorsze?

Jak często dostają padaczki?

Opublikowano

Jak najbardziej polecam VPS niż hosting, samo posiadam VPS OpenVZ z minsthosta i jest na nim 5 serwerów i wszystko pięknie działa :)

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Każdy hosting ma inną politykę OpenVZ;

Ja jestem bardziej za VPSami, niż za finansowaniem gimbow i ich nozowskich panel, ale co kto woli.

OpenVZ to już jak pan Bóg przydzieli Ci maszynę gdzie Franek i Antek postawili 10 ts'ow i 20 serwerów cs, to Ty tam dostaniesz jakieś 1% procka. Ale z drugiej strony możesz tez wygrać nową, nie używaną maszynę i cieszyć się magią wysokiej jakości gry.

Info dla tych co nie wiedza co piszą, a piszą:

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Opublikowano

OpenVZ Najgorszy pod serwer Minecraft nie jest, zależy jakie parametry kupisz, na serwerach typu Minecraft jest potrzebne bardzo dużo ramu. Jeśli chcesz robić już taką sieć to dobrym rozwiązaniem było by kupno serwera dedykowanego, lecz cena jest powyżej 150 zł (takiego lepszego).

50 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 / 550 / 600 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

OpenVZ Najgorszy pod serwer Minecraft nie jest, zależy jakie parametry kupisz, na serwerach typu Minecraft jest potrzebne bardzo dużo ramu. Jeśli chcesz robić już taką sieć to dobrym rozwiązaniem było by kupno serwera dedykowanego, lecz cena jest powyżej 150 zł (takiego lepszego).

Dużo ramo to ile, i co ty masz takiego ramo wymagającego?

­

­2qwmpkz.jpg
◕‿◕

Opublikowano

Według mnie każdy VPS jest lepszy od hostingu, ale nie zarazem VPS'y mają różne konfiguracje.

VPS'y OpenVZ raczej nie nadają się na większe serwery - część zasobów zawsze jest współdzielona z innymi użytkownikami maszyny na której wykupiłeś serwer. Jeśli jeden użytkownik zacznie ciągnąć dużo zasobów to w zależności od hostingu będzie możliwość, że to odczujesz, mocniej lub słabiej.

Ja polecam serwery VPS oparte o KVM (używam z OVH). Są one bardziej wydajne od OpenVZ i mają dedykowane zasoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...