Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomysł dotyczący nowego serwera Hardocre - czy ok?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
W najbliższym czasie mam zamiar otworzyć serwer typu Hardcore, chciałbym graczom zastąpić serwer skkf'a, oczywiście wszystko robione pod graczy, więc piszcie tutaj propozycje, które mógłbym dodać na serwer, podam Wam niżej parę moich pomysłów.

A więc:

* po śmierci ban na 3 dni (można kupić unbana na stronie)
* drop taki jak przypadło na serwer hardcore (złoto 1%, diaxy 0.5% itd)
* nie ma komend takich jak /spawn, /tpa itp, wszędzie trzeba chodzić na nogach
* potki na siłę wyłączone
* po zabiciu creepera wypada z niego 10 prochu
* stoniarka

Jak widzicie, są to rzeczy, które były na serwerze hardcore skkf'a, oczywiście mam parę swoich pomysłów:
* na mapie generują się naelektryzowane creepery, po których zabiciu wypada 25 prochu
* obsydianarka - stawiamy na ziemii rudę kwarcu, nad nią generuję się obsydian
* brak automatycznych boyfarmerów, sandfarmerów i skrzynek cs go
* do teleportowania się do bazy gildii będzie potrzebne 5 diamentów
* reklama na forach i u youtuberów, którzy aktualnie nagrywają filmy z takiego typu serwerów

Nasza administracja nie chce zysków z tego serwera, wystarczy, żeby się "sam opłacał"
A więc piszcie niżej swoje propozycje, możemy zrobić wszystko, co da się zrobić w pluginie ! :)

Opublikowano

Co do tej obsydianarki to słaby pomysł :/

@1361622928-U485574.pngCoarser Serwer hardcore nie może mieć takich udogodnień...

Proponuje usunąć plugin na stowniarki żeby dodać klimat starego serwera :)

O

/V\

/''\

Opublikowano

Skafa nie zastąpisz bo za chwile startuje xD a pomysł taki sredni ;d

Opublikowano

Kto ci takich bzdur na opowiadał? skaf nie wróci bo nie zarabiają na nim hajsu...

pJIegsk.jpg

Opublikowano

Kto ci takich bzdur na opowiadał? skaf nie wróci bo nie zarabiają na nim hajsu...

A żebyś się nie zdziwił :D Cubix ma więcej hajsu niż ci się wydaje

Opublikowano

No nie gram już w minecrafta od dawna, bo nie było takiego sensu, ale jak już tu przypadkiem spojrzałem przez Tapatalka to napisze. Kiedy grałem to jednymi dobrymi serwerami były jakieś niektóre pvp i trzeba było mieć szczęście aby nie trafić na noobów. Czy nie mógł by nikt naprawdę zrobić dobrego serwera? Czy nie było by fajnie zebrać jakąś dobrą ekipę, zrobić nowe mobki, zbroje(możliwość dodana bonusów:prędkość, dmg, skok itd), bronie(enchantowanie do powiedzmy max +5), jakieś czary jak w rpg. Nie tracili byśmy eq przy dedzie (albo 10% straty na każdy item), i strata lvl zwiększająca się proporcjonalnie do niego(ale nie cały). Może coś ze statami? Możliwość zwiększenia swojego hp, ataku, obrony przez komendy za jakieś punkty. Może jakaś unikalna mapa z różnymi miastami, respami mobów, jakieś bossy, które respiły by się co 2 dni i żeby trzeba było bić je całym serwerem. Może jeszcze możliwość brania misji na zabicie ileś czegoś przez komendy lub npc. Może jakaś krótka fabuła (linia questów) czy coś. Oczywiście rozumiem, że niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić no wolą skakać na parkourach, ale to może zmieniło by trochę podział serwerów na survival, hardcore i 4fun.

Opublikowano

No nie gram już w minecrafta od dawna, bo nie było takiego sensu, ale jak już tu przypadkiem spojrzałem przez Tapatalka to napisze. Kiedy grałem to jednymi dobrymi serwerami były jakieś niektóre pvp i trzeba było mieć szczęście aby nie trafić na noobów. Czy nie mógł by nikt naprawdę zrobić dobrego serwera? Czy nie było by fajnie zebrać jakąś dobrą ekipę, zrobić nowe mobki, zbroje(możliwość dodana bonusów:prędkość, dmg, skok itd), bronie(enchantowanie do powiedzmy max +5), jakieś czary jak w rpg. Nie tracili byśmy eq przy dedzie (albo 10% straty na każdy item), i strata lvl zwiększająca się proporcjonalnie do niego(ale nie cały). Może coś ze statami? Możliwość zwiększenia swojego hp, ataku, obrony przez komendy za jakieś punkty. Może jakaś unikalna mapa z różnymi miastami, respami mobów, jakieś bossy, które respiły by się co 2 dni i żeby trzeba było bić je całym serwerem. Może jeszcze możliwość brania misji na zabicie ileś czegoś przez komendy lub npc. Może jakaś krótka fabuła (linia questów) czy coś. Oczywiście rozumiem, że niektórzy mogą się ze mną nie zgodzić no wolą skakać na parkourach, ale to może zmieniło by trochę podział serwerów na survival, hardcore i 4fun.

Jeżeli rzeczywiście gracze by chcieli takich zmian, to jesteśmy to w stanie zrobić.

Wypowiadajcie się na temat również i tego pomysłu! :)

Opublikowano

Witam,

W najbliższym czasie mam zamiar otworzyć serwer typu Hardcore, chciałbym graczom zastąpić serwer skkf'a, oczywiście wszystko robione pod graczy, więc piszcie tutaj propozycje, które mógłbym dodać na serwer, podam Wam niżej parę moich pomysłów.

A więc:

* stoniarka

Jak widzicie, są to rzeczy, które były na serwerze hardcore skkf'a, oczywiście mam parę swoich pomysłów:

* na mapie generują się naelektryzowane creepery, po których zabiciu wypada 25 prochu

* reklama na forach i u youtuberów, którzy aktualnie nagrywają filmy z takiego typu serwerów

Nasza administracja nie chce zysków z tego serwera, wystarczy, żeby się "sam opłacał"

A więc piszcie niżej swoje propozycje, możemy zrobić wszystko, co da się zrobić w pluginie ! :)

Co do skkf, to tego serwera nikt nie zastąpi, ten serwer miał coś w sobie.

@anty

Dodaj logowanie, które będzie wpuszczało graczy premium bez rejestrowania.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam
Prace nad serwerem ruszyły, więcej informacji wkrótce!

Robimy tak:

* Ban na 24h za dead
* I edycja na poty, tempban za takie rzeczy jak nóżki, fosa, beczka
* Knockback, punch off

Opublikowano

Witam,

A więc:

* stoniarka

Co do skkf, to tego serwera nikt nie zastąpi, ten serwer miał coś w sobie.

@anty

Dodaj logowanie, które będzie wpuszczało graczy premium bez rejestrowania.

Nie zastąpi Ci bo grało dużo ludzi przez Skkf'a.. Skaf to było g****o, może nowe nie odgrzewane ale nie byłem na nim dłużej niż 45 do 120 minut. Pozdrawiam.

Raczej już teraz Ci serwer nie wypali, coraz mniej ludzi gra w tą grę. Jeżeli masz youtuberów którzy Ci serwer wypromują - proszę rób. ;p

Mój sprzęcik:

CPU: Intel i5-4460 , Płyta: Gigabyte GA-B85M-D3H-A, GPU: EVGA GeForce GTX 970 4GB, Cooler: Arctic Freezer 7Pro REV.2, Zasilacz: Thermaltake Smart SE 530W,

HDD: WD Blue 1TB, Obudowa: Zalman Z3 Plus,  RAM: HyperX Fury 2x4GB

Opublikowano

serwer może wypalić ponieważ powoli youtuberzy wracają do nagrywania majkrafta a wiec gracze będą tez wracać i będzie coraz więcej serwerów. 

» BRAK

» SYGNATURY

Opublikowano

Obsydian w generatorze, niezbyt ;/

Bany mogą być na 2dni, ale tak żeby życia dało się mnożyć, czyli jedząc 1 diament ładujemy randomową ilość Statusu, jeżeli status osiągnie 100% mamy +1 życie.

[

Jem diaxa -> dostaję +5% do N. Życia -> jem kolejnego diaxa -> dostaję +9% do N. Życia -> zjadam 3 diaxa -> dostaję +4% do N. Życia

]

Opublikowano

Obsydian w generatorze, niezbyt ;/

Bany mogą być na 2dni, ale tak żeby życia dało się mnożyć, czyli jedząc 1 diament ładujemy randomową ilość Statusu, jeżeli status osiągnie 100% mamy +1 życie.

[

Jem diaxa -> dostaję +5% do N. Życia -> jem kolejnego diaxa -> dostaję +9% do N. Życia -> zjadam 3 diaxa -> dostaję +4% do N. Życia

]

Dobra propozycja, aczkolwiek chcieliśmy zrobić unbany za sms, ale przemyślimy to.

Podbijam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podbijam

Myślałem nad zrobieniem launchera i autorskich modów na serwer (oczywiście ten launcher wszystko by instalował automatycznie) i zmieniłbym trochę system pvp. Piszcie, co o tym sądzicie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...