Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na rynku Metin2.pl

degel123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej kupować przedmioty, albo ulepszacze bo są w cenie . Ksiąg lub kd raczej nie kupuj bo są tanie. Możesz tez spróbować ulepszac ebo do +9 i sprzedawać, ja tak zarabiałem przez pewien okres czasu. Ogólnie nie lubię tego sposobu bo jest dość nudny, a i radość z gry żadna :(

74345782146408072467.jpg

Opublikowano

kupuj do dobrej cenie eq z lez +9b i sellaj drozej, polecam tez truty :)

Fringe

Metin2.PL TORTUGA 

BODY 54lv SKILE -  ON 

Opublikowano

sposób bez wydawania $$$; sprzedawanie wydobytych ród. 

-ulepszanie itemów na +9 i sprzedaż ich
-kombinuj z kupowaniem po taniości eq z 5b

-zrób pełno shopów z zawyżonymi cenami :3

696cf68df36c4.jpg

Opublikowano

Co opłaca się kupować? Wszystko co jest tańsze, niż średnia rynkowa - tyle na temat. Jeśli masz w miarę mocnego kompa, to polecam zarobek na mixie zbrojek 34lvl. Długo na tym zarabiałem. Miałem może i lepsze sposoby, ale mimo słabszych wyników lubiłem ten zarobek. Raz udało mi się nawet do śmiertelki wrzucić 2k HP 15 magia 15 miecze 15 2-ręka. Zbrojka poszła za 1,3kkk, ale na takie coś nie ma sensu się napalać. Tak realnie, to średnio 20 zmianek mi schodziło, żeby weszły bony warte przynajmniej te 400kk. (choć raz 25 kont 20 lvl i ani razu wartościowych bonów. 25 x 3 = 75 zmianek) 

Jeśli już chcesz koniecznie siedzieć na rynku, to stalki sura/woj z HP+ wartość ataku / strzały. Często można je okazyjnie dorwać. Gdybyś znalazł sobie wspólników, to zawsze można zrobić monopol na jakiś item (potrzeba ogromne nakłady yang, ale można znacznie podbić cenę przedmiotu) Kiedyś monastyr mocno odczuł brak bojowych mieczy i cena podskoczyła prawie trzykrotnie (oczywiście stare czasy, zanim zaczęło to dropić masowo)

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej pisze bardzo dobrym sposobem jest wykupienie jakiegoś przedmiotu z całego rynku i sprzedawanie go samemu drożej. Możesz wystawić kilka sklepów z różnymi cenami blisko siebie, aby ludzie kupowali te najtańsze myśląc, ze to okazja, albo wystawić jakiś item drogo na sklepie i z drugiego konta wołać, że się kupi go właśnie zawyżając cene wystawionego. Pamiętaj też, że w nocy wszystko schodzi drożej, tyle, że w mniejszych ilościach. Takie tipy

Opublikowano

Co opłaca się kupować? Wszystko co ma zbycie. Po prostu musisz widzieć, że kupisz taniej sprzedaż drożej, wszystko też zależy od sytuacji na rynku ile jest takich przedmiotów obecnie w sklepach to jeden z głównych czynników dobrego handlu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...