Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż yang

K4k40q0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Po dłuższym graniu w metina chciałbym sprzedać yangi. Pierwszy raz to będę robił. Nigdy nie kupowałem też yangów na metinie.

Mam 3 ważne pytania.

1. Wymiana wygląda tak że robię konto PayU i kiedy ktoś kupi mi yangi na popularnym serwisie handlowym to on ma mi pierwszy zapłacić?

2. Jeżeli kupujący kupi yangi ja mu je przekaże on przekaże mi środki na PayU i zgłosi się do supportu popularnej strony handlowej że nie dałem mu tych yangów to mogą mi coś zrobić. Mam wszystko nagrywać czy jak?

3. Czy nie ma jakiś haczyków na PayU np. jak na paypalu że ktoś wystawia mi pieniądze na konto ale ja muszę za nie płacić?

Teraz kluczowe pytanie skrócę to co chcę zrobić: wystawiam oferte na serwisie handlowym, ktoś kupuje yangi, zgadujemy się np na gg gdzie i kiedy mamy się spotkać, on mi płaci, ja mu daje yangi i tyle? <- Czy to jest dobre postępowanie? Ale najbardziej mnie nurtuje pytanie co się stanie jak dam mu yangi on zapłaci a potem pójdzie gdzieś albo coś i zgłosi że mu ich nie dałem? Proszę o odpowiedzi bo naprawdę jestem zielony w sprzedawaniu yangów a nie chcę stracić mojego cennego czasu na ich zdobycie :]

Opublikowano

Najlepiej niech on napiszę nick swój na GG.. zrobisz screena GG gdzie ma napisane jego nick i potem w MT2 jak dajesz na handlu YANGI i masz akcept ;)

Liczę na + :)

­

Opublikowano

ostatnie pytanie też ważne. nie ma żadnych haczyków np. że ktoś mi wyśle żebym ja zapłacił przynajmniej tak jest na paypal

Opublikowano

a jeszcze 1 problem. zalozylem payu i jestem niepelnoletni i nie wiem jak to sprzedac. bo patrze na allegro trzeba przelac 1zl :s jest jakis sposob inny aby bezpiecznie sprzedac te yangi?

Opublikowano

Musisz mieć konto w banku, bo nie wypłacisz pieniędzy. Żadnego Payu nie trzeba zakładać wystarczy konto na portalu aukcyjnym oczywiście musi być zweryfikowane.

Aktualnie tylko s25

Opublikowano

Ja mam powiązane konto na portalu aukcyjnym z kontem rodziców. Z niego również sobie aktywowałem konto na portalu aukcyjnym. Jak masz już to powiązane to podczas tworzenia nowej aukcji w metodzie płatności po prostu zaznacz  TYLKO płatność przez PayU. Ja tak sprzedawałem konto w Metin2, nie było żadnych problemów. Po prostu gdy ktoś kupił, przyszedł mi mail o końcu aukcji, a później o potwierdzeniu zaksięgowania płatności na Payu. Później zostaje tylko wypłacić z PayU na konto w banku :)

74345782146408072467.jpg

Opublikowano

Jeśli zrobi ci wyjebke na allegro lecisz na bagiety, gościu ma dym.

Oczywiście musi to być jakaś tam narzucona z góry kwota, bo jak im powiesz że na 20zł cie wyjebali to cię wyśmieją ;d

Ja zawsze stosuję metodę 40/60

Gość daje 40%, ja mu daję połowę $$, on daje resztę, ja również :)

696cf68df36c4.jpg

Opublikowano

nie lepiej założyć konto izzykonto w mbanku? jakoś tak to sie nazywa i wtedy bedziesz mial swoje konto bankowe za darmo bez zadnych oplat

Opublikowano

rodzicie nie chca sie zgodzic na takie konto w mbanku sam im mowilem ze chce sobie zalozyc ale oni mowia ze po co mi to :c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...