Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki i głośniki jednocześnie

Olsenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, próbowałem dzisiaj podłączyć jednocześnie głośniki i słuchawki do kompa, lecz trochę nie wiem jak to zrobić, posiadam zintegrowaną kartę graficzną. Nie chodzi mi o to żeby równocześnie z obu leciał dźwięk tylko żeby z jednego. Po prostu nie chce mi się ciągle kabli przepinać. Czy coś takiego jest możliwe?

Opublikowano

Te urzadzenia sie wykluczają, poza tym wiedza o twojej karcie graficznej jest tu całkowicie zbędna :D

rLIi2GI.gif

"Wszyscy jesteśmy wariatami, tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani"

Opublikowano

Bardzo wątpię ;)

rLIi2GI.gif

"Wszyscy jesteśmy wariatami, tylko nie wszyscy jesteśmy zdiagnozowani"

Opublikowano

Ja to miałem w swoim komputerze podłączone na zasadzie że z obydwu urządzeń leciał dźwięk. Wiec kiedy korzystałem z słuchawek głośniki wypiszalem, a kiedy z głośników to słuchawki wyciszone. Nie jest to do końca tak jak chcesz ale najprościej jak się da, abyś nie przepinal co chwile kabli :)

Opublikowano

To zależy od układów wyjścia karty dźwiękowej, na jednych płytach się da , na innych nie. Wystarczy sprawdzić jak przełącza w panelu karty albo w mikserze windows.

Czasem zależy od wersji zainstalowanych sterowników . 

W8 i w10 bez problemu przełącza się ustawiając domyśle wyjście. 

c01457377.gif

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...