Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasza opinia na temat starego serwera survival.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad stworzeniem serwera o starym klimacie , wtedy co jeszcze były frakcje ;)

To tak :

-Drop ze stone (mały) i drop z rud

-Frakcje (spolszczone)

-ogarnięte pluginy

No cóż moge napisać stare rzeczy będą połączone z nowymi

Co wy o tym sądzicie???

Opublikowano

Mi się wydaje że taki serwerów aktualnie jest mnóstwo , nie napisałeś dokładnie co kryje się pod słowem (ogarnięte pluginy).

Wiesz jak nie spróbujesz to się nie dowiesz :)

Jeżeli uważasz że potrafisz zrobić serwer lepszy od innych to czemu nie , warto spróbować   :D

Opublikowano

Ja dziś odpalilem taki serwer. Powiem ci wprost, ze zeby zdobyc graczy latwo nie bedzie. Dalem reklamy na kilku stronach i dzisiaj weszlo mi tylko 2 graczy. Ten tryb juz jest naprawde oklepany. Polecam ci stworz serwer hardcore ( jest on bardziej popularny jak na ta chwile)

Lub minigames na stronie www.dev.bukkit.org/bukkit-plugins znajdziesz pluginy na minigry z najpopularniejszych serwerow typu mysg gc2 a nawet hypixel czy tez mineplex! Spolszczysz wiadomosci i gotowe! Survival naprawde na ta chwilie nie polecam chyba ze masz duzo funduszy to przeznacz wiekszosc na reklamę bo bez tego serwer predzej czy późnej upadnie.

Jeszcze tylko odnosnik do Juni0R masz racje

Jak juz chcesz zrobic ten serwer to naprawde musi byc dobry. Znam ludzi ktorzy maja z*******e spawny i pluginy skonfigurowane tak ze lepiej sie poprostu nie da, ale co z tego jak nie maja graczy? Ja do tego grona naleze ;)

Tez mam pluginy spolszczone kompatybline z reszta wszystko mi smiga nie ma zadnych bledow.Mapa tez fajnie zrobiona, ale co z tego jak nikt nie gra. Serwer musi byc naprawde dobry jak chcesz aby ludzie na nim grali. Autorskie pluginy czy skrypty tez by sie przydały ;)

Wiec droga do tego prosta nie jest ;)

Samo szukanie i konfigurowanie wszystkich pluginow zajelo mi tydzien a siedzialem nad tym po 10h dziennie bez przerwy budowanie mapy we 3 zajelo 3 dni po 8h dziennie. Wiec naprawde w tym dziale (survival) droga do tego by miec graczy ktorzy czesto graja i sprawiaja ze serwer sie utrzymuje nie jest latwa. W minigames np. Sciagniesz tam survivalgames blockparty walniesz po 2 areny i juz masz paru graczy bo cos takiego na serwerach no premium to naprawde pożądane w dzisiejszych czasach. Oczywisicie dobrze skonfigurowane ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...