Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o przyszłych wersjach Minecrafta?

HalfLife3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Tak jak w temacie, zacząłem grać w tą grę jak była jeszcze wersja 1.2.5, ciekawe mody, nie było tylu dzieci, a teraz? Teraz to zwykła dzieciarnia i ddosowanie swoich serwerków nawzajem i darcie się na chacie " ej wylazcie z zamku dawac na klepe! " Od kiedy wyszła nowa wersja niż 1.2.5, crafting biblioteczki wymagał skóry co na serwerach mnie wkurzało bo żadnej krowy się nie dało znaleźć. A od kiedy Notch odszedł to nic się nie dzieje w tej grze, wyszło 1.8 dodali jakieś slime blocki nie dodającego niczego np do survivala. Teraz ma wyjść 1.9 i mają dodać skrzydła " już sobie wyobrażam graczy latających po spawnie xD "

A najlepsze jest to że ci youtuberzy zdobyli te 1mln subskrypcji, po czym odeszli bo minecraft im się po prostu " znudził " a prawda jest taka że się na nim wybili a że mają większy zysk z nagrywania czegoś innego ( więcej wyświetleń ) to nie chcą nagrywać tej gry.

Minecraft 1.8 trwa od roku, znudził mi się po kilku dniach bo nic nowego nie dodali tylko bloki... zamiast zająć się bugami takimi jak np wchodzisz w jakiegoś gracza i widzisz jakieś pixele to lepiej wydawać wersję nowe które nic nie wprowadzają do gry.

Sam jestem zaciekawiony tworzeniem modów, jednak na polskim youtube nie ma nikogo, kto by takie coś nagrywał. Jakbym umiał to zrobiłbym moda na realistyczne łowienie ryb itp. Grając survivala jak zbierzesz kilka owiec możesz mieć nawet 10staków różnej wełny co jest za prostą grą według mnie.

Jeżeli jesteście zainteresowani stworzeniem serwera, to zapomnijcie, 2lata temu  grało np 50osób, teraz wejdą 2osoby po czym wyjdą.
@Edit dodam że śmieszą mnie ci youtuberzy, np stuu games, nagrał paczkę modów, a że to nowość po roku czasu to masa łapek, poczekał aż nabiją się wyświetlenia dlatego tak rzadko wrzuca film co tydzień z minecraft na modach, ( bo pieniążki się liczą ) Albo blow, nagrał kilka miesięcy temu odcinek z vojtazem, pisze że ma czasami tak że chce zagrać to gra, to czemu nie nagrał nic od kilku miesięcy? Bo mu się to nie opłaca, a to nie problem przynajmniej nagrać 5filmów i wrzucać 1 co tydzień. Karoleq95, nagrał raz minecrafta bo powiedział że skoro wszyscy odeszli to on nagra, 3odcinki i już więcej nie ma, u youtuberów z którymi nagrywał tak samo.

Przepraszam za ortografię, pisane na szybko.

Zapraszam do dyskusji na ten temat.
pozdrawiam.

Opublikowano

Polać temu panu!

Co do tematu to jest kur#a mafia

Znalazłem ostatnio filmik na Yt jak rozmawiali o tym temacie i powiedzieli 1 rzecz może dziwna aczkolwiek możliwa

Zamknęli serwer skkf i w tamtym czasie wszyscy odeszli od Mc podobno skkf ma być na 1.9 ciekawe co się stanie?

Co do tematu stiula

On leci tylko na fejm oglądałem może 10m tego filmu i co mnie rozsmieszylo powiedział z 100 razy musi być 1000 Like

Po to on wrócił do klocków

A co do wersji 1.9 boje się ze ta wersja może zabić survival 1 przykład Jak dlamnie kur*a z 20 rodzajów szczal na co to komu potrzebne 2przyklad jakieś kur#a skrzydła Chcą z Mc zrobić symulator ptaka czy ki ch*u?

Takie moje przemyślenia po co takie mandzie stiuly wracają do Mc może faktycznie to jest jakaś mafia xD

Opublikowano

Zauważyłem że coraz częściej spotyka się serwery na modach. Wersja 1.5.x + jakieś mody...

Bo wtedy było to coś.

Ja zacząłem grać w MC na Alpha 1.2.4, a skończyłem na wersji kiedy weszły tłoki. Wróciłem może 3miesiące temu do tej gry i szczerze powiedziawszy nie ma nic, co by zaskoczyło, albo było przyjemne dla gry.

Nuda, nie ma co robić, ale to też wina tych dzieci ...

Teraz jak ktoś robi serwer, to robi to biegiem (ile razy widziałem serwer na gotowych plikach i nawet nie zresetowali topki). 

Dziennie startuje ok.5-10serwerów i na żadnym się nie da grać. Same EasyHC albo survival + gildie... ile można?

To zniechęca.

Nic, tylko czekać, aż powstaną nowe, lepsze serwery, na których jest co robić. ;)

if( awesome ){

console.log('This is Awesome');

}else{

$('body').addClass('give-me-awesome');

}

Opublikowano

Nowe aktualizacje Minecrafta są jak ja nie ma dla nich przyszłości. 

Większość serwerów i tak używa 1.7.x

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Z tego co czytałem to Mojang zabronił używania launcherów na 1.8 np by Zyczu

Opublikowano

Z tego co czytałem to Mojang zabronił używania launcherów na 1.8 np by Zyczu

Gó*no prawda, po prostu polaczki takie pro koksy nie lubią nowego systemu pvp. Twierdzą, że blockhit nie działa (a działa) i płaczą, że nie można już sprzedać gościowi potrójnego combo. No i tu w Polsce nikt nie chce wykorzystać możliwości 1.8 i potencjału 1.9. Na zagranicznych serwerach długo się opierali z usunięciem wsparcia na 1.7, lecz w końcu to zrobili, i za granicą prawie nikt nie gra już na 1.7.

Polać temu panu!

Co do tematu to jest kur#a mafia

Znalazłem ostatnio filmik na Yt jak rozmawiali o tym temacie i powiedzieli 1 rzecz może dziwna aczkolwiek możliwa

Zamknęli serwer skkf i w tamtym czasie wszyscy odeszli od Mc podobno skkf ma być na 1.9 ciekawe co się stanie?

Co do tematu stiula

On leci tylko na fejm oglądałem może 10m tego filmu i co mnie rozsmieszylo powiedział z 100 razy musi być 1000 Like

Po to on wrócił do klocków

A co do wersji 1.9 boje się ze ta wersja może zabić survival 1 przykład Jak dlamnie kur*a z 20 rodzajów szczal na co to komu potrzebne 2przyklad jakieś kur#a skrzydła Chcą z Mc zrobić symulator ptaka czy ki ch*u?

Takie moje przemyślenia po co takie mandzie stiuly wracają do Mc może faktycznie to jest jakaś mafia xD

Tak, podczas konferencji na teamspeaku mchc ktoś powiedział, że podajże był tam modem czy jest jakimś znajomym, i ma potwierdzone informacje, że skkf wróci na 1.9.

Dobre jest to, że można ten głupi cooldown broni na multi wyłączyć, na serwerach zapewne spora część strzał też będzie zdezaktywowana. Moim zdaniem błędem jest to, że ten cooldown broni jest na single playerze i chyba nie da się go wyłączyć. Teraz mając diamentowy miecz bez zbroi nie pokona się głupiego szkieleta, bo trzeba 2 sekundy czekać aż będzie można ponownie uderzyć, a ten nawala cały czas.

No i zgadzam się co do tego stuu, tyle powtarza jaka ta paczka jest z*******a itd. itp. i, że chętnie by na niej pograł... a nagrywa raz na tydzień by się hajs zgadzał, a atak to kanał stoi pusty.

POMOGŁEM? DAJ LAJKA!

Opublikowano

Witam.

Tak jak w temacie, zacząłem grać w tą grę jak była jeszcze wersja 1.2.5, ciekawe mody, nie było tylu dzieci, a teraz? Teraz to zwykła dzieciarnia i ddosowanie swoich serwerków nawzajem i darcie się na chacie " ej wylazcie z zamku dawac na klepe! " Od kiedy wyszła nowa wersja niż 1.2.5, crafting biblioteczki wymagał skóry co na serwerach mnie wkurzało bo żadnej krowy się nie dało znaleźć. A od kiedy Notch odszedł to nic się nie dzieje w tej grze, wyszło 1.8 dodali jakieś slime blocki nie dodającego niczego np do survivala. Teraz ma wyjść 1.9 i mają dodać skrzydła " już sobie wyobrażam graczy latających po spawnie xD "

A najlepsze jest to że ci youtuberzy zdobyli te 1mln subskrypcji, po czym odeszli bo minecraft im się po prostu " znudził " a prawda jest taka że się na nim wybili a że mają większy zysk z nagrywania czegoś innego ( więcej wyświetleń ) to nie chcą nagrywać tej gry.

Minecraft 1.8 trwa od roku, znudził mi się po kilku dniach bo nic nowego nie dodali tylko bloki... zamiast zająć się bugami takimi jak np wchodzisz w jakiegoś gracza i widzisz jakieś pixele to lepiej wydawać wersję nowe które nic nie wprowadzają do gry.

Sam jestem zaciekawiony tworzeniem modów, jednak na polskim youtube nie ma nikogo, kto by takie coś nagrywał. Jakbym umiał to zrobiłbym moda na realistyczne łowienie ryb itp. Grając survivala jak zbierzesz kilka owiec możesz mieć nawet 10staków różnej wełny co jest za prostą grą według mnie.

Jeżeli jesteście zainteresowani stworzeniem serwera, to zapomnijcie, 2lata temu  grało np 50osób, teraz wejdą 2osoby po czym wyjdą.

@Edit dodam że śmieszą mnie ci youtuberzy, np stuu games, nagrał paczkę modów, a że to nowość po roku czasu to masa łapek, poczekał aż nabiją się wyświetlenia dlatego tak rzadko wrzuca film co tydzień z minecraft na modach, ( bo pieniążki się liczą ) Albo blow, nagrał kilka miesięcy temu odcinek z vojtazem, pisze że ma czasami tak że chce zagrać to gra, to czemu nie nagrał nic od kilku miesięcy? Bo mu się to nie opłaca, a to nie problem przynajmniej nagrać 5filmów i wrzucać 1 co tydzień. Karoleq95, nagrał raz minecrafta bo powiedział że skoro wszyscy odeszli to on nagra, 3odcinki i już więcej nie ma, u youtuberów z którymi nagrywał tak samo.

Przepraszam za ortografię, pisane na szybko.

Zapraszam do dyskusji na ten temat.

pozdrawiam.

Co do dzieciarni, zgadzam się w 100%.

Dodali jakieś slimeblocki nie dodające niczego do survivalu? Żartujesz sobie? Wystarczy ogarniać redstone i dzięki tym blokom twoje minecraftowe życie jest rajem.

Na serwerach skrzydła pewnie będą wyłączone lub coś w tym stylu. Nie tak łatwo je też zdobyć.

Bugi, gdy wchodzisz w gracza i widzisz jakieś pixele? The Fck? Po prostu widzisz gracza od środka? Bo cię nie rozumiem. Dodają nowe bloki, to dobrze.

Wychodzą nowe wersje, które według ciebie nic nie wprowadzają do gry. Otóż wprowadzają, trzeba czytać patchnotes.

Jakbyś umiał to byś zrobił moda. To nie płacz, tylko się naucz i go zrób tak jak chcesz!

10 stacków różnej wełny = za prosta gra. Hmm. To żeby zebrać jedną wełnę trzeba może pokonać 5 witherów? Ktoś kto potrzebuje tyle wełny to sb zrobi i o to chodzi, jak ktoś nie chce to omija owce, proste.

Co do youtuba - Tak działa biznes chłopie. Tu wszystko się kręci wokół pieniądza, a że mają 9-cio letnią widownię to mogą sobie pozwolić na takie coś. Bo zawsze ich ktoś będzie oglądał i bronił.

Tyle ode mnie.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Pamiętam jak była beta, otwierałem tam własne serwery, ludzi było aż za dużo. Brakowało miejsc a my nie mieliśmy czasu odetchnąć jako to był serwer freebuild (działki, te sprawy). A teraz patrząc na tą grę chce mi się płakać, kiedyś prostota wiązała się z kreatywnością a teraz nie potrafię ponownie znaleźć tej prostoty w tej grze. Lepiej nie będzie, nie łudźmy się. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Oczywiście ze na multi większość osób będzie uniemożliwiało graczom latanie na skrzydłach no bo pomyślcie często główną zaletą vip'a na różnych serwerach był przywilej latania czyli dostęp do komendy /fly. Jeżeli byle gracz będzie mógł scraftować sobie skrzydełka i latać po mapie to mniej osób będzie kupywąć vip'y. 

49yxrs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...