Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Najlepszy jg do carry?

Elfinonnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nie mogę się zdecydować na postać, która będzie najlepsza do carry. Zalezy mi na postaci pod mid, late game. Musi byc mobilna, z cckami najlepiej.  Ganki  zeby dobre miała. Postać na gold, plat elo ;) Myśle nad elise, ale nie podoba mi sie na late gamie :(

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Udyr,nidalee,Graves,kindred,reksai,

Udyr zbyt late jak dla mnie, nidale super postac, ale na bezposrednim teamfighcie szybko schodzi, graves mi sie nie podoba, dobre early late taki se, kindred tak 2/10. reksai nie ma dobrych gankow, zero cc, i jego skille sa zbyt malo carry.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Lee sin

doskok z q

heal z w 

shield z w 

doskok z w 

slow z e

odkrywa niewidzialne postacie z e, akali teemo etc

z*******e ganki 

niestety trzeba troche nim pograć żeby ogarnąć 

nsSiyHM.png

Opublikowano

Jarvan IV :

- dużo obrażeń w early

- dużo obrażeń w mid

- dużo obrażeń w late

- łatwe ganki

- łatwa i szybka jungla

- tankowaty

- jego E daje AS sobie i swoim sojusznikom

- łatwy escape

Xin :

- op dmg w 3 fazach gry

- jak się ma 2-3 itemy albo więcej - na gościa jedziemy i przeciwnikowi wyświetla się szary ekran 

- leczenie i krytyk co 3 trafienia (pasywka z W)

- w late to z jednego Q bije nawet po 600+

Opublikowano

Udyr zbyt late jak dla mnie, nidale super postac, ale na bezposrednim teamfighcie szybko schodzi, graves mi sie nie podoba, dobre early late taki se, kindred tak 2/10. reksai nie ma dobrych gankow, zero cc, i jego skille sa zbyt malo carry.

Rek sai nie ma dobrych gankow - Elfinonnn 2016

Opublikowano

Chyba nie wiesz co o Rek'Sai mówisz, ale w porządku.

@Top: Xina polecam. Obecnie chyba największa kosa ze wszystkich junglerów. Wysolujesz barona, 1 vs 3 ograsz itp.

Opublikowano

Nie ma. Nie zdarzyło mi sie nie wybronić przed gankiem tego gówna.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Spróbuj Voliego, ciężko jest się wybronić przed jego gankami wiec możesz spokojnie komuś linie ułatwić. Od 3 lvl możesz już spokojnie lecieć na topa i jeżeli masz ogarniętego topera to macie FB. O counter jungle też się jakoś specjalnie martwić nie musisz bo mało kto będzie próbował, a nawet jak spróbuje to spokojnie uciekniesz dzięki pasywce. Od 6 lvl w sumie zabijesz solo 80% junglerów więc zawsze możesz wbić się do enemy jungli. Pamiętaj tylko żeby nie brać wszystkich killów, Voli i bez tego jest bardzo mocny. Nie musisz też nie wiadomo ile siedzieć w jungli jak inne postacie. Powiem tak statystyk kozackich mieć nie musisz a i tak będziesz miał ogromny wpływ na to czy drużyna wygra. Także polecam Ci go. Osobiście mam w runach AS zamiast AD bo szybciej "w" nastakujesz na ludziach i więcej dmg z "r" wejdzie.

Opublikowano

Ok to teraz tak, voli vs elise. Whos better na plat elo?

voli to jest szczoch, moze do silvera jest w miare "grywalny" 

udyr, elise, graves aktualnie najmocniejsze picki

Rek'sai nie ma dobrych gankow? Ma zero cc? Czy my rozmawiamy o tej samej grze?

Opublikowano

Nie ma. Nie zdarzyło mi sie nie wybronić przed gankiem tego gówna.

Rek'Sai można gankować z miejsc, z których żadna inna postać nie da rady (Zac chyba tylko może jeszcze). Jeżeli ktoś ogarnia jak nią grac, to gank = śmierć. Dobrego gracza Rek'Sai spotkać ciężko, więc nie dziwię Ci się, że jesteś zdania iż jej ganki są lipne. :P

Opublikowano

Tak o tej postaci co ma jednego airbourna

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Tak o tej postaci co ma jednego airbourna

A co Ci trzeba więcej bo nie rozumiem? Chciałbyś, żeby miała dasha, slowa, stuna, snera dodatkowo? Ona jest golemem co w early wkłada dużo DMG na ganku. Ją się bierze do team compów, gdzie są już CCki. Ma slowa z Q podczas zakopania i knock-up'a. Mi jakoś wystarcza na niej mniejsza ilość CCków. Jakoś tak samo w LCS'ach (wiem, nie powinienem tego dawać za przykład) grają nią, mimo że ma mało CC. Elise ma tylko kokon a świetnym junglerem jest. Sam gank to nie wszystko. W późnej fazie gdy jest jednym z niewieli junglerów, który może wpaść w team fight przy czym nie zabierają jej obrażeń i sama ma jej nawet nie tak mało (jak się gra pod Tytanic Hydre, Steraka czy coś w ten deseń to jest nawet bardzo dużo). Skupianie się a jungleram z gatunku "słabe ganki" to głupota. Liczy się czyszczenie campów i użyteczność w całej fazie gry. Rek'Sai jest użyteczna w każdej, czego nie można powiedzieć o np. Elise. Szukasz postaci, które w tej grze nie istnieją. Nie da się mieć postaci z milionem CC, dobrym czyszczeniem i dodatkowo milionem DMG bez itemów. Nie ma takiej postaci. Albo jedno albo drugie albo trzecie. Ja Ci polecałem Xina, bo obecnie sieka niemiłosiernie w dobrych rękach mając Devourera + Guinsoo. Master podobnie, ale w walce Master vs. Xin z tymi samymi przedmiotami Xin>Master. Leczenie Xina jest za duże, żeby Master uciągnął.

Btw. Airbourne to znaczy samolotowy. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...